Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Micaela Persson

Sommarcaféer

Härliga miljöer och gott fika. Vad mer kan man önska sig? Vi har plockat ihop tips på härliga caféer strax utanför Skövde som bara måste besökas.

 


Cecilias trädgårdscafé

Mitt i den grönskande idyllen på Billingen ligger en riktig pärla. I den blommande trädgården hos Cecilia, precis intill kyrkan i Berg, ligger Cecilias Trädgårdscafé. Här kan du smaka på allt från lyxig fransk chokladtårta med chokladtryffel, blåbärcheesecake och morotskaka med äkta vanilj till matiga pajer och krämiga soppor. Det var Cecilias mormor Ingrid som väckte intresset för att baka hos henne. Hon lärde sig under sin uppväxt att baka bullar, mjuka kakor och småkakor. Att fika hos Cecilia är som att slå sig ner i mormors trädgård. En varm och god upplevelse, med underbart fika gjort med kärlek.

Tips! Kombinera besöket med en visit till det vackra Silverfallet bara två kilometer bort.

För aktuella öppettider, kika här.

 

Simsjögården

Nära Simsjöns klara vatten hittar du cafét Simsjögården. Denna pärla har under 2020 fått nya ägare och har öppnats upp med ett nytt spännande utbud. Här hittar du gott kaffe, hembakt fikabröd, frasiga våfflor och svalkande glass. Kurrar det i magen finns också en enklare meny och mat som passar utmärkt att ta med sig till stranden.

Öppettider
Måndag-lördag 11.00-20.00
Söndag 11.00-18.00

Tips! På cafét finns också en enklare minigolfbana för dig som vill utmana familj och vänner.

Helensgården

I Helensparken, mitt i centrala Skövde, hittar du Helensgården. Här sitter du i mysig miljö både inom- och utomhus och fikar gott hembakt fika. Under dagarna serveras dagens lunch med fokus på husmanskost. 

Öppettider
Måndag-fredag: 09.00 - 18.00
Lördag-söndag: 10.00 - 16.00

Arnes Gårdsbutik & Café på Pensionat Klåvasten

På Pensionat Klåvasten strax norr om Skövde kan du inte bara sova gott och njuta av de vackra omgivningarna. Kikar du runt på gården hittar du också Arnes Gårdsbutik & Café. Ett mysigt tillhåll där den fikasugne kan stanna till för lite gofika och slå sig ned i den stora trädgården. Här finns också lokala produkter från gårdar i närområdet, presentartiklar och produkter för välbefinnande.

Tips! Varje tisdag arrangeras sommaryoga under den stora eken. Kika in på Pensionatets fb-sida för exakta tider och mer info.   

 

Österbergs konditori

Ett klassiskt konditori beläget mitt i centrala Tidan där 50-talsandan lever kvar. Konditoriet är byggt 1955 och här hittar du massor av godsaker från det egna bageriet där många av recepten är riktigt gamla.

Tips! Inte långt därifrån hittar du populära besöksmål som Askeberga Skeppssättning, Kung Ranes hög och kulturreservatet Vallby Sörgården