Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • Ett barn åker linbana. I bakgrunden finns grönskande träd.

  Fotograf: Mårten Bergkvist

Sommarkul med familjen

Härliga dagar tillsammans, ja då är sommaren som allra bäst. Fyll dagarna med äventyr, full fart eller i lugnare tempo. Vi har samlat några tips på vad du kan hitta på med kidsen i Skövde i sommar.

ASPÖ GÅRD Grisar, kaniner, höns eller ankor - vilket är ditt favoritdjur? På Aspö Gård kan du under sommaren hälsa på de olika djuren och leka på hinderbanan. Här kan man också ta en glass eller fika på det mysiga gårdscaféet!(Aspö Gård har endast öppet sommartid).

 

SKOGSMULLERIKET PÅ BILLINGEN | Besök Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön. Ett perfekt utflyktsmål som passar både för de små och lite äldre barnen. I de olika husen får barnen utforska och lära sig mer om naturen. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för hela familjen. Slingan runt sjön är cirka 2 kilometer och asfalterad så det är inga problem att ta med ett småsyskon i vagn. Längs vägen runt sjön finns det också grillplatser och fina vindskydd utplacerade, samt flera rastbord. Husen är upplåsta varje dag mellan 08:00-20:00. 

 • Skogsmulles koja skymtar bakom några grenar från en gran.

  Fotograf: Gustaf Elias

 • Liten blond flicka i keps tittar och lyssnar fascinerat på Skogsmulle

  Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

 • En stor träkåta i fint solljus som sipprar in mellan trädgrnarna.

  Fotograf: Gustaf Elias

 • Ett beige tältformat hus mitt i grönskande omgivningar.

  Fotograf: Lotta Stigsdotter

 

BILLINGEN BIKEPARK |  En härlig och aktiv familjeaktivitet. På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din teknik i den helt nyanlagda pumptrackbanan. Gammal som ung är välkommen till parken och i pumptracken kan du förutom att cykla även åka skateboard, kickbike och inlines. Svårigheten är anpassad efter barn och nybörjare och är kategoriserad som grön och blå på den internationella skalan. På Billingens fritidsområde finns det även flera grillplatser och vindskydd ifall ni vill förlänga familjeutflykten med en lunch eller picknick. 

Tre arn som cyklar i en cykelpark.

Fotograf: Tobias Andersson

 

HITTAUT | Aktiviteten som bara blir mer och mer populär. Hittaut är som en skattjakt där ni helt enkelt letar efter stolpar med rosa hittaut-dekaler som ni registrerar i mobilen. En rolig och inkluderande aktivitet som alla kan delta i på sin egen nivå. Och ett stort plus är att ni kommer ut i naturen och hittar till platser som ni kanske inte varit på tidigare. Ta cykeln eller traska till fots. 

"HIttaut" markering med en sjö i bakgrunden

 

BALTHAZAR SCIENCE CENTER | På Balthazar, Skövdes Science Center, får hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap, matematik och teknik. Här får barnen testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda sin kreativitet. Här sysselsätter sig hela familjen, även mamma och pappa. 
Fyra barn i bilden. En flicka i mörkt långt hår tittar på de andra och skrattar. De andra står djupt koncentrerade med träbitar som de hamrar och sågar i.

Fotograf: Sebastian Bularca

 

BADA | Att bada tills huden blir skrynklig hör sommaren till och i Skövde finns många olika alternativ för den som är badsugen. Välj mellan flera badplatser, någon centralt andra lite utanför tätorten. Eller ta er upp till Billingebadet och bada med utsikt över hela Skövde. 

 • En blå härlig bassäng med flaggor som hänger ovanför. I vattnet simmar en person.

  Fotograf: Mårten Bergkvist

 • Utsikt över en brygga och en sjö med lätta moln och blå himmel.

  Fotograf: Jesper Anhede

 • Promenadväg längs en liten badsjö

  Fotograf: Mårten Bergkvist

 

GARPARÖR NATURRESERVAT | Ett paradis för barnen. Vandring i Garparörs naturreservat blir snabbt en favorit hos barnen! Här promenerar du fram genom perfekta picknickmarker på den lilla strövstigen som tar dig runt i reservatet. Den tar dig fram genom både hagmarker och ängar, och går förbi en klapperstensvall från tiden då inlandsisen smälte. I den västra delen träffar du på grova, hamlade lindar med fascinerande formationer och här väcks verkligen fantasin till liv! Vad kan du se bland trädstammarna?

 

Du kanske också gillar: