({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fika på Café på Klostret

Fotograf: Katrin Bååth

Sommarcaféer

Fika hör sommaren till. Mysiga, härliga miljöer i kombination med gott fika och nybryggt kaffe. Vi guidar dig till sommarcaféer i Skövde där man gärna stannar länge.

Cecilias trädgårdscafé

Mitt i den grönskande idyllen på Billingen ligger en riktig pärla. I den blommande trädgården hos Cecilia, precis intill kyrkan i Berg, ligger Cecilias Trädgårdscafé. Här kan du smaka på allt från lyxig fransk chokladtårta med chokladtryffel, blåbärcheesecake och morotskaka med äkta vanilj till matiga pajer och krämiga soppor. Det var Cecilias mormor Ingrid som väckte intresset för att baka hos henne. Hon lärde sig under sin uppväxt att baka bullar, mjuka kakor och småkakor. Att fika hos Cecilia är som att slå sig ner i mormors trädgård. En varm och god upplevelse, med underbart fika gjort med kärlek.

För aktuella öppettider, kika här >>

 

Klåvastens gårdsbutik med trädgårdscafé

På Pensionat Klåvasten strax norr om Skövde kan du inte bara sova gott och njuta av de vackra omgivningarna. Kikar du runt på gården hittar du också en mysig gårdsbutik med trädgårdscafé. Ett mysigt tillhåll där den fikasugne kan stanna till för lite gofika och slå sig ned i den stora trädgården. I gårdsbutiken kan du köpa lokala produkter från gårdar i närområdet, presentartiklar och produkter för välbefinnande.

För aktuella öppettider och info, läs mer här >>


Aspö gårdscafé

I ett litet gult hus beläget, på den stadsnära bondgården Aspö gård, ligger Aspö gårdscafé. Här kan du svalka dig med en glass eller ta en kopp kaffe med enklare fika till. På söndagar serveras det dessutom våfflor. Mums! Från sittplatserna utomhus har du utsikt över gårdsplan och den lantliga miljön. Här trivs både barn och vuxna som kan hälsa på allt från får, grisar och höns till kaniner och kor. Dessutom finns det en "inte-nudda-marken-bana" som barnen bara inte kan motstå. Aspö gård är en riktig oas mitt i Skövdes norra tätort. 

Tips! Hit tar du dig enkelt med flera av Skövdes stadsbussar och hoppar av vid hållplats Aspö. För aktuell tidtabell se vasttrafik.se

För aktuella öppettider och mer info, läs här >>

 

Melldala trädgård

Hos Melldala trädgård, i den vackra Vallebygden, hittar ni inte bara underbara rosor och allehanda trädgårdsväxter här kan du också fika i det lilla orangeriet. Här serveras hembakt paj och svalkande glass som gör gott under varma sommardagar. Söker du behaglig skugga kan du slå dig ned i trädgården och omgärdas av den mysiga trädgården.


Tips! Tvärs över vägen hittar du sjön Lången som bjuder på härliga bad under sommaren.

Aktuella öppettider för Melldala trädgård hittar du här >> 

 

Lilla fiket

På Rosenlunds handelsträdgård, i ett av växthusen mitt bland alla fina plantor som går att köpa med sig hem hittar du "lilla fiket". Här serverar du dig själv och kan slå dig ned väderskyddat med en kopp kaffe, kaka eller en svalkande glass. Du kan också ta med egen picknickfilt och ta med fikat ut för att sedan sitta ned i grönområdet kring handelsträdgården. 

Tips! Ett stenkast från Rosenlunds handelsträdgård, också längs väg 26, ligger det fina naturreservatet Garparör.

Aktuella öppettider och mer information, läs mer här >> 

Österbergs konditori

Ett klassiskt konditori beläget mitt i centrala Tidan där 50-talsandan lever kvar. Konditoriet är byggt 1955 och här hittar du massor av godsaker från det egna bageriet där många av recepten är riktigt gamla. 

Tips! Inte långt därifrån hittar du populära besöksmål som Askeberga Skeppssättning, Kung Ranes hög och kulturreservatet Vallby Sörgården

Läs mer om Österbergs konditori >>

 

Karlsfors gård

På platåberget Billingens västra sluttning, ett stenkast från naturreservat Silverfallet, hittar du Karlsfors gård. Här kan du strosa runt bland vacker tankeväckande konst, kika i den mysiga inredningsbutiken eller bara slå dig ned ute eller inomhus med en glass, kopp kaffe och fika. 

Mer info och aktuella öppettider hittar du här >>


Berså Trädgårdscafé

Mitt i det vackra böljande landskapet på Gröna Lund i Lerdala ligger Trädgårdscafét Berså. Här finns gott om utrymme för härligt häng, trevliga pratstunder och en god fika. Ett ställe där du kan stanna länge för en lugn stund i hängmattan, ett parti krocket eller en svalkande glass. Stora gräsytor gör detta stället perfekt för dig som fikar med barn som har spring i benen. Här finns massor att leka med utan att störa andra gäster. En riktig pärla till trädgårdscafé som drivs av ideella krafter från Lerdala IF.

Mer info och aktuella öppettider hittar du här >>

 

Simsjögårdens

Med utsikt över Simsjöns klara vatten hittar du Simsjögårdens. Här finns gott kaffe, hembakt fikabröd, frasiga våfflor och svalkande glass. Kurrar det i magen finns också en enklare meny med allt från räkmackor och falafeltallrik till kycklingsallad och barnens favorit pannkakor. 

Tips! På cafét finns också en enklare minigolfbana för dig som vill utmana familj och vänner.

För aktuella öppettider och mer information läs mer här >>

 

 Fika i centrum

Rådhuscaféet

I en av Skövdes äldsta byggnader, det anrika Rådhuset, huserar Rådhuscaféet. Här kan du avnjuta både frukost, lunch, fika och middag eller bara ta ett glas i baren. Njut av tillvaron i något av de inne på cafét, i baren eller den soliga uteserveringen. Till Rådhuscaféet är även fyrbenta gäster välkomna.

För mer info om Rådhuscaféet kika in här >>

Helensgården

I Helensparken, mitt i centrala Skövde, hittar du Helensgården. Här sitter du i mysig miljö omgiven av grönska på utegården och njuter av gott hembakt fika. Under dagarna serveras även dagens lunch med fokus på husmanskost.

För aktuella öppettider och mer information läs mer här >>

Jennys Gelato

Bli bortskämd med något riktigt gott hos Jennys Gelato. Här kan du frossa bland nybakade frasiga belgiska våfflor, bakelser, pajer, smörgåsar och tårtor eller svalka dig med en Italiensk Gelato glass.

För aktuella öppettider och mer information läs här>>

Henry´s bageri

Med ett centralt läge vid Hertig Johans torg ligger Henrys Bageri. Ett mysigt café där du hittar gofika, lunch och ett stort utbud av nybakat bröd. För soliga dagar kan du även slå dig ned på uteserveringen intill Hertig Johans torg.

För mer info och öppettider, klicka dig in här >>

Konditori Bagare Brage

Hos Konditori Bagare Brage hittar gott bröd, kakor och bakelser. Både att ta med eller äta på plats. Inne på konditoriet på Bangårdsgatan 1, ett stenkast från centrum, är det möblerat med nya och gamla möbler från den gamla möbelindustristaden och tillika grannorten Tibro vilket skapar en traditionell kafémiljö med retrokänsla. Du som fikar har även alltid fritt wi-fi. Bra va?

Mer information hittar du här >>