Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Victor Bengtsson

  • Fotograf: Henry White

Ettnix

Professionell Fortnitespelare till Sweden Game Festival

Speltalangen Ettnix heter egentligen Johan Bengtsson och kommer från Kävlinge. Han är numera professionell e-sportare och spelar för Fnatic, ett av världens största e-sportlag.

Ettnix är rankad som tredje bästa spelaren i världen precis under Ninja som är världens största streamer. Spelet som spelas är Fortnite Battle Royale. I spelet spelar 100 spelare på en gigantisk bana och tävlar om att överleva längst. Man spelar ensam eller i lag om 2 eller 4 spelare. I spelet kan man bygga och förstöra byggnader samt samla olika vapen i sin kamp till slutet. Spelet är gratis att spela och finns på dator, konsol och mobil. I juni 2018 beräknades spelet ha över 125 miljoner spelare världen över, av dem är Johan den tredje bästa. 

När han spelar streamar Johan så att hans fans kan följa varje steg han tar i spelet. Han är en av Sveriges största Fortnite streamers och kan vara live upp till 16 timmar om dagen.

Den 20 oktober kan fansen träffa honom live i Skövde på festivalen. Förutom att det kommer att finnas möjlighet att spela med honom på scenen kommer han också att finnas tillgänglig för foto och signering.