Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Tävla i cosplay

Följ eller delta i tävlingarna i Cosplay under Sweden Game Festival!

För tredje året i rad fylls Arena Skövde av spelkaraktärer när inte en, utan två tävlingar i Cosplay anordnas under Sweden Game Festival. Temat är data- och tv-spelskaraktärer och bedömningen kommer att göras av en jury bestående av personer med tidigare erfarenhet inom Cosplay.

Cosplay Adept

Denna tävling är till för erfarna cosplayare som bygger sin dräkt själva från grunden. Här ligger fokus på hantverk, smarta lösningar och detaljer. Alla får tid att visa upp sig på scen, få en efterbedömning av domarna och möjlighet till att ta bilder med en proffsfotograf. Vinnaren tar hem den totala prissumman på 7500 kr. Sista dag för anmälan är 17 oktober.  Här kan du läsa mer om regler och anmälan.

Cosplay Walk On

Walk on är till för alla! Här är det bara att dyka upp i sin cosplaydräkt och anmäla sig på plats. Som deltagare i Walk On-tävlingen får man chansen att visa upp sin dräkt på scen där sedan domare och publik får utse sina favoriter. Fina priser utlovas! Det finns även chans till att ta bilder med fotograf i sin dräkt. Här kan du läsa reglerna för Walk On. Anmälan görs direkt på festivalen, dock senast 15.00.

 

Prisbelönta domare

Träffa 3 stycken Sverigemästare i Cosplay som sitter som jury i årets Cosplaytävlingar på Sweden Game Festival. 

Kim Synnerborn "Syberborn"
Svensk mästare i Cosplay 2016. Tidigare Skövdebo för studier, nu bosatt i Stockholm. 

 

Märta Dahlberg "Tenkou Cosplay"
Svensk mästare i Cosplay 2017. Från Uppsala. 
Foto: Giro / World Cosplay Summit

 

Elvina Ejste "Grimalkin Cosplay"
Svensk mästare 2018. Från Stockholm. Deltog själv i Cosplaytävlingen på Sweden Game Festival 2017.

 

Vad är Cosplay?

Cosplay står för Costume Play och går ut på att skapa dräkter och porträttera fiktiva karaktärer från bland annat spel, tv-serier och filmer. Intresset för hobbyn har de senaste åren ökat kraftigt och det är idag möjligt att tävla inom Cosplay på lokal, nationell och internationell nivå. 

Du behöver givetvis inte vara med och tävla i Cosplay för att besöka festivalen i din Cosplaydräkt. Cosplay uppmuntras under hela festivalen, både för proffs och nybörjare, oavsett om man är med och tävlar eller inte. Huvudsaken är att ha roligt tillsammans!