({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Miljömärkt festival

Sweden Outdoor Festival i Skövde har för tredje gången fått märkningen Miljömärkt Event av organisationen Håll Sverige Rent. Håll Sverige Rent har sedan 1999 miljömärkt över tusen festivaler, sportevenemang, mässor och möten.

Märkningen innebär att vi, Next Skövde, som arrangörer för Sweden Outdoor Festival har fyllt i en checklista med åtgärder för att vårt event ska göra så lite avtryck på miljön som möjligt. Självklart är detta inget som görs i en handvändning, utan en resa som pågår under flera år. Under evenemanget utvärderas vi genom kontrollbesök.

För 2019 har vi satt upp målsättningen att det ska finnas ett flertal vegetariska måltider för varje kötträtt som serveras och att de vegetariska måltiderna ska synas högst upp på menyerna. Alla plastflaskor ska tas bort för dryckesservering och servering kommer bara att ske på hållbara alternativ till engångsmaterial, t.ex. palmbladstallrikar och liknande. Det kommer också att finnas vattenstationer där besökaren kan fylla sin egen vattenflaska med dricksvatten.

När det gäller sopsortering så kommer det finnas stationer med olika kärl så att besökaren kan sortera sitt avfall. Det kommer också att finnas extra bemanning på området för att hjälpa till med sorteringen.

Under evenemanget kommer enbart miljömärkt el att användas och elbilar används för interna transporter inom området samt en hybridbil för transporter till området.

En av faktorerna för hållbarhet är naturligtvis transporterna upp till Billingen för våra besökare Denna gången kommer festivalen att slå ett extra slag för den gratis-buss som chartras specifikt för helgen. Alla besökare som tar bussen till festivalen får ett gratis festivalarmband.