Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Ett troll med grönt hår kikar ut bakom ett träd. I sin hand håller han en magisk stav.

    Fotograf: Minna Rångeby

  • Skylt omgiven av grönska. Skylten föreställer tre pilar i blått, rosa och gult som ska visa vandrare vilken väg de ska gå.

    Fotograf: Next Skövde

Billingetrollets trollstig

Häng med på tur i Billingetrollets fotspår

Varje morgon innan solen går upp vandrar Billingetrollet på sin egen trollstig. Billingetrollet är en skygg varelse som lever och bor bland granar i skogen och ibland i sin grotta i Skogsmulleriket.  Billingetrollet värnar om naturen, djuren och Billingeberget. Hans bästa vänner är Blängisarna. De gröna mossbollarna trivs allra bästa ute på Blängsmossen men är ofta på besök här i skogen.

Så här går det till:

Häng med på tur i Billingetrollets fotspår. Utmed trollstigen finns stationer där du får uppleva spännande och roliga aktiviteter. Vid varje station finns en låda med lock som du öppnar och i den ger Billingetrollet ett uppdrag vad du ska göra. Längs trollstigen finns åtta stationer. Vid fyra av dessa stationer finns en stämpel som du ska stämpla i ett stämpelkort. Stämpelkortet hämtar du i lådan vid starten. När du fått alla stämplar väntar en belöning av Billingetrollet i hans grotta.

Invigning lördag 14/9 kl 11.00. 

För att gå Billingetrollets trollstig följer ni den trolska stigen som är markerad med gul markering med svarta troll. Ni startar vid Strupen intill parkeringen vid Billingebadet. Se karta.

Billingetrollets trollstig är permanent och kan vandras när som helst efter invigningen. Stigen är rätt så kuperad så att ta med barnvagn rekommenderas inte. 

Trollstigen är finansierad av Rotary och Berndt Carlsson i samverkan med Skövde kommun.