Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Dramatisk himmel över fyra rullskideåkare som kämpar för att staka sig fram i uppförsbacke.

    Fotograf: Gustaf Elias

Tävlingar

Deltag i, titta och upplev spännande tävlingar under Sweden Outdoor Festival.

Vill du utmana dig själv eller andra? Ställ då upp i någon av Sweden Outdoor Festivals tävlingar! Vill du hellre vara engagerad publik och heja på de tävlande går det minst lika bra. 

Lördag

Billingen Rollerski SM 2019 - Backracet 
Tävlingen startar kl. 13.00 på Regementet P4 där de tävlande tar sig runt i en varvbana för att sedan ta sig an den tuffa stigningen hela vägen upp på Billingen där de slutligen rullar i mål. 
Plats för hejarop: se kartan 
Läs mer om tävlingen här

Billingeracet XC
Årets upplaga av Billingeracet XC är återigen en deltävling i Västgötacupen. Tävlingsklasserna startar löpande på stadion från 12.30-16.00. 
Plats för hejarop: På stadion
Läs mer om tävlingen här. 

Söndag

SM-final i utomhusmatlagning 
På sex deltävlingsorter runt om i landet har lag från hela Sverige tävlat om en plats i finalen. Nu startar kampen om vem som får titulera sig som svensk mästare i utomhusmatlagning i år. Lagen består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld.

Plats för hejarop: Första laget startar 09.00 på stadion och sedan pågår tävlingen under hela dagen. Cirka 14.30 avslöjas det vem som blivit svensk mästare i utomhusmatlagning 2019. Läs mer om SM-final i utomhusmatlagning

Billingen Rollerski SM 2019 - Långloppet
Tävlingens olika distanser startar i Valleområdet på Billingens västra sida. Långloppet är även seedningsgrundande för Vasaloppet. 
Plats för hejarop: Se kartan för publikplatser.
Läs mer om tävlingen här.

Billingen Swimrun
Loppet startar på stadion kl. 11.00 där de tävlande också går i mål. 
Deltagarna tar sig runt en bana genom att simma och springa. Både simning och löpning sker i våtdräkt, lätta skor och badmössa. Eventuellt ytterligare hjälpmedel deltagarna har med sig måste finnas med hela vägen fram till mål.

Plats för hejarop: Bästa platsen är vid Hållsdammen där lagen passerar ett flertal gånger under loppet. Där finns också ett depåstopp där deltagarna stannar för att snabbt ladda med mer energi. Se kartan för både bansträckning och var bästa publikstoppet är. Läs mer om tävlingen här

 

Med reservation för ändringar.