({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Toppbild för SM i utomhusmatlagning 2021. Grönsaker och rotfrukter tillagas på muurikka över öppen eld. Loggan för SM i utomhusmatlagning ligger över bilden.

    Fotograf: Tobias Andersson

ÅRETS HUNGRIGASTE TÄVLING

Välkommen till årets hungrigaste tävling där kompisgäng, arbetskollegor, äkta par och kockar tävlar om den ärofyllda titeln "Svensk mästare i utomhusmatlagning". En annorlunda, tuff, rolig och utmanande mattävling för alla som gillar mat och livet utomhus. 

Stort grattis till lag Eldividur!

Vilken tävling och vilken prestation av samtliga lag! Vi säger stort grattis till Eldividur från Falkenberg som tog hem vinsten under finalen på Billingen Skövde och därmed står som svenska mästare i utomhusmatlagning 2021. 

Juryns motivering löd: Lysande! Rökigt utan att vara stökigt. Tydligt och klockrent. Överraskande och intressant!

Nu laddar vi för nya deltävlingar under 2022!

Vill du tävla?

Anmäl dig till nya deltävlingar med start i juni 2022. Vinnarna från respektive deltävling får sedan en plats i nästa års final 2023 på Billingen Skövde. Dra ihop kompisgänget, kollegorna på jobbet eller kanske släkten och anmäl ditt lag redan idag!

Kommande deltävlingar - 2022

För dig som arrangör

Att arrangera en deltävling till SM i utomhusmatlagning kan ge många ringar på vattnet.  Det är en möjlighet att locka nya målgrupper till destinationen, lyfta livsmedelsproducenter området, en specifik plats på destinationen och helt enkelt synas i nya sammanhang.  

Inspiration

Gymnasium Skövde Kavelbro vinnare i Skol-SM

2022 var första året som Skol-SM i utomhusmatlagning genomfördes på Billingen och första svenska mästarna blev Team Smakrika från Skövde. Stort grattis!

Smak av platsen

Vi har pratat med kocken och den tidigare deltagaren Emelie Nielsen om hur platsen och vädret påverkar smakerna när man tillagar mat utomhus. 

Mer än att bara grilla

För att få fram rätt smaker behöver man lära sig att använda elden på olika vis. Läs vår intervju med huvuddomare Lena Flaten.

I stolt samarbete med