({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Toppbild för SM i utomhusmatlagning 2021. Grönsaker och rotfrukter tillagas på muurikka över öppen eld. Loggan för SM i utomhusmatlagning ligger över bilden.

Fotograf: Tobias Andersson

ÅRETS HUNGRIGASTE TÄVLING

Välkommen till årets hungrigaste tävling där kompisgäng, arbetskollegor, äkta par och kockar tävlar om den ärofyllda titeln "Svensk mästare i utomhusmatlagning". En annorlunda, tuff, rolig och utmanande mattävling för alla som gillar mat och livet utomhus. 

Första deltävlingen avgjord

Vi säger stort grattis till Guldkant som vann årets första deltävling som gick av stapeln i Västervik 4 juni! 

Vill du tävla i deltävlingar 2023?

Anmäl dig till nya deltävlingar som pågår på olika orter i landet under hela 2023-2024. Vinnarna från respektive deltävling får sedan en plats i nästa års final 2024 på Billingen Skövde. Dra ihop kompisgänget, kollegorna på jobbet eller kanske släkten och anmäl ditt lag redan idag!

För dig som arrangör

Att arrangera en deltävling till SM i utomhusmatlagning kan ge många ringar på vattnet.  Det är en möjlighet att locka nya målgrupper till destinationen, lyfta livsmedelsproducenter området, en specifik plats på destinationen och helt enkelt synas i nya sammanhang.  

Inspiration

Glada personer i kockkkläder som står med pokal och priser från tävlingen skol-sm i utomhusmatlagning.

Skol-SM i utomhusmatlagning

Årets mästare i skol-SM i utomhusmatlagning är korade! Team Bacon från Ryssbygymnasiet tog hem segern. Grattis!

En kvinna lagar mat över öppen eld

Smak av platsen

Vi har pratat med kocken och den tidigare deltagaren Emelie Nielsen om hur platsen och vädret påverkar smakerna när man tillagar mat utomhus. 

Det är en solig dag på berget Billingen i Skövde. En konferencier intervjuar en kvinna som lagar mat och tävlar i SM i utomhusmatlagning.

Mer än att bara grilla

För att få fram rätt smaker behöver man lära sig att använda elden på olika vis. Läs vår intervju med huvuddomare Lena Flaten.

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med: