({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Toppbild för SM i utomhusmatlagning 2021. Grönsaker och rotfrukter tillagas på muurikka över öppen eld. Loggan för SM i utomhusmatlagning ligger över bilden.

    Fotograf: Tobias Andersson

ÅRETS HUNGRIGASTE TÄVLING

Välkommen till årets hungrigaste tävling där kompisgäng, arbetskollegor, äkta par och kockar tävlar om den ärofyllda titeln "Svensk mästare i utomhusmatlagning". En annorlunda, tuff, rolig och utmanande mattävling för alla som gillar mat och livet utomhus. 

BOKA FIRE & FOOD

Boka en riktigt härlig matlagningsupplevelse på Billingen! Var med och tillaga välsmakande mat utomhus. Tillsammans med ditt sällskap guidas ni genom matlagningen och under tiden kan ni njuta av den sprakande elden, frisk luft och underbar utsikt.

Lagen som går vidare till SM-finalen 2023

Fem lag tävlar om den ärofyllda titeln SM-mästare i utomhusmatlagning på Billingen i Skövde den  
13 maj 2023. Stort lycka till! 
 
- King size Extra allt - Tåkern 
- Light my fire - Västervik 
- Team Knief – Färnebofjädern 
- Team Smakrika – Skövde 
- Eldividur - Falkenberg

Vill du tävla?

Anmäl dig till nya deltävlingar som pågår på olika orter i landet under hela 2023-2024. Vinnarna från respektive deltävling får sedan en plats i nästa års final 2024 på Billingen Skövde. Dra ihop kompisgänget, kollegorna på jobbet eller kanske släkten och anmäl ditt lag redan idag!

För dig som arrangör

Att arrangera en deltävling till SM i utomhusmatlagning kan ge många ringar på vattnet.  Det är en möjlighet att locka nya målgrupper till destinationen, lyfta livsmedelsproducenter området, en specifik plats på destinationen och helt enkelt synas i nya sammanhang.  

Inspiration

Tre ungdomar klädda i svarta kläder håller i en pokal och ser glada ut efter vinst i en matlagningstävling

Gymnasium Skövde Kavelbro vinnare i Skol-SM

2022 var första året som Skol-SM i utomhusmatlagning genomfördes på Billingen och första svenska mästarna blev Team Smakrika från Skövde. Stort grattis!

En kvinna lagar mat över öppen eld

Smak av platsen

Vi har pratat med kocken och den tidigare deltagaren Emelie Nielsen om hur platsen och vädret påverkar smakerna när man tillagar mat utomhus. 

Det är en solig dag på berget Billingen i Skövde. En konferencier intervjuar en kvinna som lagar mat och tävlar i SM i utomhusmatlagning.

Mer än att bara grilla

För att få fram rätt smaker behöver man lära sig att använda elden på olika vis. Läs vår intervju med huvuddomare Lena Flaten.

I stolt samarbete med