({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Marten Bergkvist

Bakgrund

Visst går det att tävla i utomhusmatlagning? Tanken väcktes, en idé tog fart och snart växte en tävling fram. Ett mästerskap där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga.

EN IDÉ VÄXER FRAM | Tanken kring att skapa en tävling i utomhusmatlagning och ett slags outdoor evenemang väcktes i samband med en kurs i utomhusmatlagning. Kursen var en del av projektet ”affärsutveckling måltidsturism” finansierat av Skaraborgs Kommunalförbund. Där formades en idé om ett svenskt mästerskap som skulle kunna hjälpa till att lyfta fram intresset för utomhusmatlagning och uppmärksamma lokalproducerad mat.

Vid samma tidpunkt hade Next Skövde börjat spåna i idéer kring att skapa ett evenemang som fokuserade på natur, turism och friluftsliv. De ville skapa ett utomhusevenemang som kunde vara återkommande och locka ännu fler friluftsintresserade till Billingen. Ur dessa idéer föddes konceptet Sweden Outdoor Festival. En tävling i utomhusmatlagning kändes som en självklar del av en utomhusfestival och med det sagt blev SM i utomhusmatlagning en del av Sweden Outdoor Festival.

Fotograf: Jesper Anhede

Till startsidan