Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Deltävlingar & final

Här hittar du mer information om varje deltävling samt finalen av SM i utomhusmatlagning. Klicka på respektive deltävlingsort för mer information om respektive tävling.

Deltävlingsorter 2019

Östersund 25 maj

Vässa knivarna och testa era kunskaper i årets första deltävling! Östersund deltog för gången 2018 och i den stora finalen knep ett av lagen bronsmedaljen. Efter förra årets succé ställer Östersund upp med en deltävling i år igen, men denna gång med siktet på guldet!

Örnsköldsvik 1 juni

För första gången annordnas en deltävling i Örnsköldsvik. Samla ihop ett härligt gäng som gillar att fixa käk under bar himmel och anmäl er till en spännande deltävling den 1 juni i samband med Öviksmässan, Fjällräven Center.
Denna deltävling är full, vi hänvisar dig istället till någon av de andra deltävlingarna.

Kinnekulle 1 juni

Tredje deltävlingen går av stapeln under Ramslökens dag på det blomstrande berget Kinnekulle i Götene utanför Lidköping.
Denna deltävling är full, vi hänvisar dig istället till någon av de andra deltävlingarna.

Falkenberg 29 juni

Lukten av salt och tång från Skrea strand kommer att blandas med ljuvligt doftande maträtter när den fjärde deltävlingen av SM i utomhusmatlagning avgörs i den halländska kuststaden Falkenberg.

Dalsland 25 augusti

Festivalen Glupsk på Dalsland blandar mat, måltider, konst, musik och kultur. Det är en plats där den lokalproducerade maten, konsten och konsthantverket i Dalsland synliggörs på ett kreativt sätt. Det är alltså i Dalsland som den femte deltävlingen avgörs. 

Växjö 13 september

Den sjätte och sista deltävlingen avgörs under Sveriges största matmarknad MAT i Växjö. Här samlas experter, debattörer, politiker, producenter, odlare och matälskare som vill främja en närproducerad, småskalig och hållbar matproduktion. 

Final - Skövde 15 september

Varje deltävlingsort skickar 1-2 lag till finalen som går av stapeln i Skövde den 15 september.

Tider: finalen
Kl 08.30-09.00 är det obligatorisk tävlingsinformation. Första start är kl 09:00. Ett lag startar åt gången med 15 minuters mellanrum. Detta innebär att det första laget serverar sin meny till juryn kl 12.30, nästa lag kl 12.45 o.s.v.

Finalen av SM i utomhusmatlaging sker på Billingens fritidsområde i Skövde och är en del av Sweden Outdoor Festival. Nytt för 2019 är att Skövde inte har någon egen deltävling. Vill du tävla i SM i utomhusmatlagning är du varmt välkommen att lämna en anmälan till någon av deltävlingsorterna och därifrån kämpa dig till en finalplats. 

Till startsidan