Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Två män i full färd med att laga mat över öppen eld under SM i utomhusmatlagning

    Fotograf: Gustaf Elias

Tidigare tävlingar

Det allra första SM i utomhusmatlagning gick av stapeln 2016 på Billingens fritidsområde i Skövde i samband med Sweden Outdoor festival. Då deltog elva lag som kämpade om titeln svensk mästare i utomhusmatlagning. Sedan dess har tävlingen vuxit sig större och bestod 2019 av sex deltävlingar och en final.

Redan 2017 började SM i utomhusmatlagning att växa då det tillkom en deltävling i Skellefteå. Till 2018 var det fler som ville vara med och tävla i utomhusmatlagning. Både Östersund, Växjö och Kramfors var intresserade av stå värd för deltävlingar i det svenska mästerskapet. Dessvärre fick Kramfors dra sig ur tävlingen då det varma sommarvädret förde med sig eldningsförbud. Orter som deltog 2018 blev Skövde, Östersund och Växjö som sedan skickade sina finallag till den stora finalen på Billingen i Skövde.

Fotograf: Mårten Bergkvist

2019 var det ännu fler som visade intresse för SM i utomhusmatlagning och upplägget med deltävlingar och final arbetades om. Det bestämdes att Skövde inte skulle stå värd för någon egen deltävling, utan istället lägga allt krut på att arrangera den stora finalen på Billingen Skövde. De orter som stod värd för 2019 års mästerskap var Östersund, Kinnekulle, Örnsköldsvik, Falkenberg, Växjö och Dalsland. Vinnare blev lag Skärselden från Falkenberg.

Vinnaren av SM i utomhusmatlagning 2019. Lag Skärselden från Falkenberg. En ung, glad tjej och två unga glada killar står på prispallen. Tjejen håller i vandringspriset och killarna sträcker upp armarna med knutna nävar som riktiga vinnare.

Fotograf: Tobias Andersson

Till startsidan