({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Gustaf Elias

Tidigare tävlingar

Det allra första SM i utomhusmatlagning gick av stapeln 2016 på Billingens fritidsområde i Skövde i samband med Sweden Outdoor festival. Då deltog elva lag som kämpade om titeln svensk mästare i utomhusmatlagning. Sedan dess har tävlingen vuxit sig större och bestod 2019 av sex deltävlingar och en final. 2020, trots pågående pandemi, genomfördes två deltävlingar och en final.

 

Redan 2017 började SM i utomhusmatlagning att växa då det tillkom en deltävling i Skellefteå. Till 2018 var det fler som ville vara med och tävla i utomhusmatlagning. Både Östersund, Växjö och Kramfors var intresserade av stå värd för deltävlingar i det svenska mästerskapet. Dessvärre fick Kramfors dra sig ur tävlingen då det varma sommarvädret förde med sig eldningsförbud. Orter som deltog 2018 blev Skövde, Östersund och Växjö som sedan skickade sina finallag till den stora finalen på Billingen i Skövde.

Fotograf: Mårten Bergkvist

2019 var det ännu fler som visade intresse för SM i utomhusmatlagning och upplägget med deltävlingar och final arbetades om. Det bestämdes att Skövde inte skulle stå värd för någon egen deltävling, utan istället lägga allt krut på att arrangera den stora finalen på Billingen Skövde. De orter som stod värd för 2019 års mästerskap var Östersund, Kinnekulle, Örnsköldsvik, Falkenberg, Växjö och Dalsland. Vinnare blev lag Skärselden från Falkenberg.

Fotograf: Tobias Andersson

2020 var intresset fortsatt mycket stort från både arrangerade orter och tävlingssugna deltagare. Men med en pandemi som härjar fick flera orter tyvärr ställa in sina deltävlingar. Efter olika restriktionsåtgärder genomfördes två lyckade deltävlingar. En i Säffle i Värmalnd och en på Kinnekulle i Västergötland. Tävlingarna coronaanpassades och var publikfria. Finalen gick av stapeln på ett dimmigt Billingen Skövde och sändes live via Next Skövdes Youtube-kanal. Fem hungriga lag var med och kämpade om den ärofyllda titeln svensk mästare i utomhusmatlagning. Efter en jämn kamp med många timmar av eldande och kockande korrades 2020 års mästare. Lag Maxime från Arvika tog hem översta plats på prispallen!

Fotograf: Next Skövde

 

Till startsidan