Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Rotfrukter och pannbiffar tillagas på muurikka under SM i utomhusmatlagning 2019.

    Fotograf: Tobias Andersson

Vad är SM i utomhusmatlagning?

SM i utomhusmatlagning är tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga.

SM i utomhusmatlagning vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar de tävlande lagen.

Mästerskapet arrangerades för första gången 2016. Sedan dess har tävlingen vuxit sig större med deltävlingar över hela landet. 2019 tävlade 37 lag och ca 100 personer deltog i de olika deltävlingarna runt om i Sverige och vinnande lag i finalen blev Skärselden från Falkenberg

Deltävlingar klara för årets SM i utomhusmatlagning

Just nu pågår arbetet med att fastställa 2020 års deltävlingsorter för fullt. Håll utkik här för mer information som kommer att publiceras löpande.

Årets final av SM i utomhusmatlagning går av stapeln i samband med Sweden Outdoor Festival den 27 september. Nu laddar vi inför 2020 och hoppas att du gör likaså!

Till startsidan