({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tobias Andersson

Vad är SM i utomhusmatlagning?

SM i utomhusmatlagning är tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga.

SM i utomhusmatlagning vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar de tävlande lagen.

Mästerskapet arrangerades för första gången 2016. Sedan dess har tävlingen vuxit sig större med deltävlingar över hela landet. 2019 tävlade 37 lag och ca 100 personer deltog i de olika deltävlingarna runt om i Sverige. Under 2020 har tävlingen sett lite anorlunda ut med hänsyn av den pandemi som rör sig i världen. Vissa orter har tvingats att ställa in sina deltävlingar. Andra deltävlingsorter har haft publikfria tävlingar. Tack vare ett gott samarbete och ett stort engagemang har vi i år genomfört två stycken deltävlingar och korat årets vinnare i finalen på Billingen Skövde den 27 september. Stort grattis till lag Maxime från Arvika som nu är årets svenska mästare i utomhusmatlagning!

Till startsidan