({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tre personer dekorerar tallrikar och vispar en vit röra.

Skol-SM i utomhusmatlagning

Årets mästare i skol-SM i utomhusmatlagning är korade! Team Bacon från Ryssbygymnasiet tog hem segern. Grattis!

 

Vad är skol-SM i utomhusmatlagning?

Skol-SM i utomhusmatlagning går ut på att ungdomarna ska ha kul och få en möjlighet att tävla i matlagning skolor emellan.

Det ska tillagas en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och/eller Trangiakök. Råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter från Västsverige.

I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert.

Utrustning finns förberedd och deltagarna har själva med sig handredskap som ska godkännas innan tävlingstiden börjar. Takspån eller palmbladstallrikar finns för eventuell uppläggning av maten.

Tävlingen är uppbyggd på precis samma sätt som SM i utomhusmatlagning.

 

Tävlingsregler

Lagen består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. Dessa ska tillagas som tre stycken normalportioner varav två portioner ska serveras till domarna.

Lagen komponerar sin meny. Deltagarna plockar på plats till sig de mängder de behöver till sin meny eller får en färdig korg. Man får inte ta med något förberett, all mat ska tillagas på plats. Viss råvara är begränsad till 300 gram.

Den utrustning som deltagarna ska använda måste bli godkänd innan tävlingstiden börjar.

All mat kan serveras på takspån, palmbladstallrikar eller annan kreativ lösning som ryms inom den godkända utrustningen (till exempel något av tillagningskärlen).

 

 

 

Anmäl er

Jobbar du på en gymnasieskola och tycker att detta verkar som en käck grej att erbjuda eleverna på din skola? Anmäl ert lag till tävlingsledare Sven-Erik Larsson. Mejla följande information till sven-erik.larsson@nextskovde.se 

  • Namn på laget
  • Namn på deltagare i laget
  • Namn och telefonnummer till kontaktperson

 

 

 

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med: