({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Våra domare

Under SM i utomhusmatlagning bedöms alla tävlande av våra domare. De tittar på smak, presentation, komposition, mise en place, hygien, handlag, ekonomi/svinn och användande av naturen. De lägger också vikt på känslan av eld och utomhus.

 

Nedan kan du läsa mer om våra erfarna domare:

Lena Flaten

Huvuddomare
Kock och ägare till Flammans skafferi i Storlien. Lena är Jämtländska smaker och råvaror personifierad. Kring Lena utgår man från det som är nära och i säsong, det finns inga alternativ. Hon är också en stor ambassadör för mathantverk och förädling.

Fredrik Andersson

Domare smak
Kock med åtta år i kocklandslaget varav fyra som lagledare. Han är också noga med att gräva där man står. Lokala råvaror är något som Fredrik alltid lyfter fram. Till vardags är Fredrik verksam som Culinary Executive Chef på Svenska Mässan Gothia Towers Göteborg.

Thomas Berglund

Domare smak
Ägare till Almnäs bruk som 2008 tog beslutet att återuppta osttillverkningen på gården Almnäs. Från 2008 och framåt så har ostarna Wrångebäck, Tegel, Almnäs 1 liter och Anno 1225 hittat fram till många ostälskare både i Sverige och utomlands.

Anna Bengtsson

Domare metod
Anna är en kock som genom åren varit både smak- och metoddomare i SM i utomhusmatlagning. I år tar Anna rollen som metoddomare. Anna arbetar nu på Zamenhof. Som ambassadör för det västsvenska köket har Anna under många år stöttat arbetet i både Lokalproducerat i Väst och Smaka på Västsverige.

Niki Sjölund

Domare foraging
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Han är kocken med ett brinnande intresse för naturens råvaror vilket lett till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger. Niki har även skrivit böckerna "Vildplockat" och "Svamp Boken".

 

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med: