Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Martin Maars framför det forsande Silverfallet i april 2018

    Fotograf: Martin Maars

Dra åt skogen med Älska Billingen

Det är mörkt ute och i billyktornas sken har en grupp samlats på parkeringen vid Blängsmossen, Skövdes vildmark med riktig fjällkänsla. Tillsammans ska de ut på en guidad kvällstur med pannlampa på huvudet och snöskor på fötterna.

Snön ligger tung över Blängsmossen. Ett gnistrande och krispigt täcke så vackert så man häpnar. Efter en spännande vandring dit man annars inte når på mossen stannar de för lite fika och en varm kopp kaffe framför en värmande eld. Tillsammans njuter de av en stjärnklar himmel och naturens skönhet. En naturupplevelse de sent ska glömma.

En man i snöskor står i solnedgången och blickar ut över ett snöklätt Blängsmossen.

Fotograf: Älska Billingen

Denna snöskovandring på platåberget Billingen är bara en av många som outdoor-företaget Älska Billingen erbjuder. Ett företag som genom grundaren Martin Maars verkligen andas och brinner för att skapa unika och minnesvärda upplevelser i naturen.

Allt började med en facebooksida som Martin startade på Alla Hjärtans dag 2016 där han delade med sig av sina äventyr i Billingens skogar. Sidan blev snabbt populär och väldigt uppskattad med aktiva följare som gärna ville ta del av Martins tips. Året efter bestämde sig Martin för att våga ta steget. Han startade företaget Älska Billingen.
- Med Älska Billingen får man en annorlunda upplevelse. Det finns så otroligt mycket att upptäcka på och runt om Billingen och ibland är det skönt att låta en erfaren guide planera äventyret så att man själv kan slappna av och bara njuta av naturen, förklarar Martin.

Vandring genom Melldalaskogen i oktober

Fotograf: Martin Maars

Och det verkar som att många håller med honom. Älska Billingens populära ”Tillsammansvandringar” har exploderat i intresse och i skrivande stund är alla vandringar utom en fullbokade sedan länge.  Kanske är det för den fantastiska naturen man får uppleva eller för den information man får om både geologi och historia kring platserna man passerar. Troligtvis kommer man för hela paketet. En trevlig vandring med Martin som guide i underbar miljö och dessutom god mat eller fika hos en aktör i närområdet.

Vandra längs det böljande Kamelandskapet i Valle

Fotograf: Martin Maars


Som egen företagare kan stora vandringar också vara en utmaning.
- Det kan vara tufft att vara ensam när man ska ta hand om 24 personer som ska få en bra upplevelse på både vandringen och matlagningen tillsammans. Eftersom allt ska byggas upp och ner varje gång så krävs det effektiv planering för att få det att fungera, förklarar Martin som inte låter utmaningarna stoppa honom. En stor nyhet som startar till våren är en matvandring där man vandrar genom det skaraborgska skafferiet. Martin berättar om en härlig vandring i kamelandskapet i Valle där flera stopp görs på vägen och deltagarna får möjlighet att smaka på olika delikatesser från närområdet. Dagen avslutas med bubbel och trerätters middag. Helt enkelt en vandring i sann Älska Billingen-anda. Mer info på www.alskabillingen.se

 

3 snabba med Martin Maars:

1. Vad är det bästa med ditt jobb?
-Att man får vara utomhus såklart, men även att få träffa många nya trevliga människor.

2. Vad tror du är din bästa egenskap som egen företagare?
-Min personlighet och ärlighet.

3. Vilken är Älska Billingens främsta styrka?
- Mitt engagemang och brinnande intresse för Billingen har skapat något som jag aldrig kunnat drömma om, och väldigt många kände till Älska Billingen långt innan jag startade företaget.