({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Skövde kommun

Månadens tips i Skövde

Upplev Skövde när träden grönskar och blommorna slår ut! Maj månad är här och kan ibland innehålla bakslag med snöoväder, men den kan också innebära sommarvärme, bara ben och säsongens första glass utomhus. En månad som är svår att lita på, eller hur? Hur det än blir kommer här fyra tips att roa sig med - vad än temperaturmätaren visar.


TULPANFESTIVALEN |
I höstas planterades tio tusentals tulpanlökar på olika platser i Skövde centrum. När pandemin satte stopp för en tulpanfestival föddes idén om en tulpanvandring istället. Med hjälp av appen Skövde Streetmuseum kan du gå runt i de centrala delarna av Skövde och se alla vackra planteringar samtidigt som du får information om vilka sorter som är planterade i vilken rabatt. Givetvis går det bra att se tulpanerna via appen hemifrån soffan också. Appen finns att ladda ner i Google Play och i App Store.

Fotograf: Skövde kommun

HITTAUT | I slutet på april startade den populära friskvårdsaktiviteten hittaut igång igen och i år finns inte mindre än 150 chekpoints att hitta. Med hjälp av kartan, som både finns i pappersform och digitalt, orienterar du dig fram för att sedan registrera dina hittade chekpoints i hittaut-appen. Förra året hade Skövde mer än 3000 registrerade deltagare, vilket var nästan tre gånger så många som tidigare år. I år håller vi tummarna för ännu fler!
Hitta ut håller på till den 10 oktober.

Fotograf: Lotta Stigsdotter

MAGASIN SKÖVDE | Under maj månad kommer vårt sommarmagasin från tryckeriet där du kan hitta inspiration till både sommarens och höstens spännande aktiviteter. Läs om olika cykelutflykter i närområdet, ta del av tre fartfyllda nytillskott i Skövde och läs mer om vart du kan doppa dig under sommarens lite varmare dagar. Magasinet kommer att finnas i våra oreanga turistbyråer som finns på Commerce och Resecentrum. Det går även att läsa digitalt HÄR. (länk kommer inom kort)
Vill du ha ett magasin hemskickat till dig löser vi självklart det. Maila till info@nextskovde.se så hjälper vi dig!

LÅNA EN LASTCYKEL GRATIS | I Stadshuset, hos Kontaktcenter, kan du låna en lastcykel helt gratis! Cyklarna drivs av el och har en låda mellan styret och framdäcket – perfekt för ryggsäckar fyllda med mumsiga varor till din picknick. Har du mindre barn finns även en liten bänk med säkerhetsbälten i lådan att nyttja. Gör ett bra val för miljön och byt ut kortare bilresor mot en härlig cykeltur i vårvädret!
HÄR kan du se en karta över cykelvägar i Skövde. Cykla lugnt!

Fotograf: Mårten Bergkvist