Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mårten Begkvist

Månadens tips - juli

Juli månad är här och nu njuter vi som allra mest av sommaren. I tider som dessa är inget mer aktuellt än att utforska sitt närområde. Denna månads tips blir därför en mix av kända favoriter och kanske lite mer dolda pärlor. Platser och aktiviteter att besöka i ditt närområde.

 

BILLINGELEDEN | Har du hört att Billingeleden fått etapper? Under våren har den 57 kilometer långa vandringsleden, som går runt hela vårt vackra platåberg Billingen, blivit indelad i 8 etapper. Det gör det lättare att göra dagsetapper utmed leden. Vid varje etappstart- och slut finns parkering i nära anslutning, och på den uppdaterade webben finns bland annat information om boende och sevärdheter utmed leden, och hur man kan ta sig till de olika etapperna utan bil.

Sällskap vandrar på våren i lövskog

Fotograf: Roger Borgelid


SKÖVDE PHOTO WALK | Om det är något vi verkligen tycker att du ska göra under sommaren så är det att bli en fönstertittare och gå på Skövde Photo Walk! En utställning i Skövde centrums skyltfönster med fotografier skapade av yrkesfotografer från Skaraborg Alla foton har en Skövdekoppling och kan ses i skyltfönstren fram till den 31 augusti. Med hjälp av appen Skövde Streetmuseum kan du också få mer information om samtliga fotografier och läsa fotografernas tankar bakom bilderna. Ta chansen och gå på denna fotoutställning ute i friska luften!

En man ligger på en tatueringsbänk och blir tatuerad. En person står bredvid men handen för ögonen.

Fotograf: Jesper Anhede

 

LOPPISRACE | Loppisrundor hör sommaren till, inte sant? På småvägarna runt Skövde finns det många bra och mysiga loppisar där du kan gå på skattjakt och fynda skatter att förgylla ditt hem med. En perfekt sak att göra oavsett väder. Läs vår "Loppisguide" för bra tips under jakten. 

Fotograf: Micaela Persson


BILLINGEN BIKEPARK | Ett besök i Billingen Bikepark kan aldrig bli fel. Här kan man hålla sig kvar i flera timmar. Cykla i er egen takt och öva balans såväl som teknik. Har ni ingen egen utrustning finns det att hyra på berget. Dessutom kan ni kombinera ert besök i bikeparken med en grillunch vid någon av Billingen grillplatser och lite lek vid Aktivitetsplats Äventyret. 

Kille i neonfärgad tröja och svarta byxor hoppar fram med sin orange mountainbike på den asfalterade pumptrackbanan.

Fotograf: Tobias Andersson


ASKEBERGA SKEPPSSÄTTNING | I Tidan utanför Skövde väntar många spännande platser på att utforskas. Platser som bär på en historia som vittnar om en tid innan oss. Lär dig mer om de 24 stora stenarna i Askeberga, Kung Ranes hög, Flistad kyrka, Flistad runsten och ta del av flera spännande historier från förr. En spännande bygd med flera intressanta besöksmål. Missa inte heller Kulturreservatet Vallby Sörgården och 50-talscafét Österbergs konditori.

Bild av 24 stora klumpformade stenar från Askeberga Skeppssättning. Bilden är tagen ovanifrån där stenarna ligger i lummigt gröna omgivningar.

Fotograf: Daniel Ström