({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Månadens tips i Skövde

Vi går mot ljusare tider för var dag som går och nu är den här - våren. Njut av fåglarnas vårvisor, knoppar på träden och naturen som sakta börjar vakna till liv igen. Vi ger dig 5 tips på hur du kan njuta av vårens ankomst i Skövde.

ELSKÅP MED SKÖVDEMOTIVOm du tar en promenad i Skövde centrum kan du hitta 16 elskåp klädda med Skövdebornas egna bilder på temat glädje och energi. Sommaren 2020 genomförde vi på Next Skövde tillsammans med Skövde Energi fototävlingen #SkövdeGerEnergi som resulterade i 131 bilder med Skövdemotiv där sedan dessa 16 röstades fram av både en jury och allmänheten. Har du inte sett dem ännu? Strosa runt i stan och upptäck de nya elskåpen! Se karta HÄR!

Fotograf: Ann Wallden


VANDRA EN ETAPP PÅ BILLINGELEDENPacka ryggsäcken, knyt vandringskängorna och bege dig ut på vandringstur! Det är något magiskt med att vara i naturen på våren då träden knoppar och fåglarna sjunger. Förhoppningsvis är solen framme och värmer gott i ansiktet! Ett tips är etappen Silverfallet – Lycke Lilla Höjen. Där går du förbi både ett rikt porlande vattenfall nu när snön har smält och en lummig höjdrygg som bjuder på vacker utsikt mot grannberget Kinnekulle.

Fotograf: Tobias Andersson


UPPLEV TRANORNA VID HORNBORGASJÖN
Ingen har kanske undgått att den första tranan redan har landat vid Hornborgasjön. Årligen kommer tusentals tranor hit för att häcka och dansa sin kända fågeldans. Om restriktionerna hindrar dig från att besöka tranorna under säsongen kan du se de mäktiga fåglarna live genom en webbkamera på hornborga.com. Du kan även ta del av digitala guidningar i deras sociala kanaler direkt från ditt vardagsrum. Webbkamerorna planeras att sättas igång den 20 mars.  

Fotograf: Jesper Anhede


KULTURVÄG SKARABORG
Ta en tur på Kulturväg Skaraborg och känn historiens vingslag medan du upplever storslagen natur. Längs den brun/vit skyltade turistvägen finns allt ifrån historiska fornlämningar, vackra naturreservat och spännande kulturupplevelser. Om du startar i Tidan i norr och åker till Karleby i söder kommer du bland annat att passera Askeberga Skeppssättning, Varnhems klosterkyrka och Naturum Hornborgasjön – mäktiga besöksmål med andra ord!


LEKPLATSEN I KYRKPARKEN
Hoppa och lek i Skövdes nyaste lekpark mitt i Skövde centrum. I höstas blev lekplatsen i Kyrkparken färdig och är perfekt för dig som har barn med spring i benen. Lekplatsen är utrustad med bland annat gungor, rutschkanor, hinderbana och studsmattor och passar barn i alla åldrar! Nu när Kyrkparken är fri från snö finns även möjlighet att spela kubb eller boule på de öppna ytorna.

Fotograf: Per Fredén