({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Månadens tips i Skövde

Bege dig utanför dörren för att möta vårens alla dofter och intryck. Ta en härlig promenad i vårsolen, gör en dagsutflykt med dina närmsta eller utmana dig själv i en riktig höjdaraktivitet. Välkomna april och ta del av månadens tips!

HÖGHÖJDSBANA PÅ BILLINGEN | Ta med dina vänner och bekanta till nya höjder! På Billingen, intill Hållsdammen, har Upzone öppnat en helt ny höghöjdsbana. Utforska höghöjdsbanans fyra olika nivåer där du som högst kommer hela 14 meter upp bland träden. Låter det lite för högt? Då finns tre andra banor att välja mellan där höjden är mycket lägre.

Fotograf: Upzone Äventyrsparker

TROLLSTIGEN | Snöra på dig vandringskängorna och ta en tur på Trollstigen! Promenera förbi den vackra Rhododendrondalen på Billingesluttningen och spana in den fantastiska utsikten över Skövde från Ryds Grottor på bergskanten. Vid Ryds grottor passar det perfekt för en liten paus och kanske grilla en korv eller två.

Fotograf: Tobias Andersson

ÅK PÅ GÅRDSBUTIKSRUNDA | Gör en dagsutflykt och besök gårdsbutikerna runt om i Skaraborg. Nu när våren har anlänt passar det perfekt med en roadtrip som sätter lite extra guldkant på tillvaron! På gårdsbutikerna kan du bland annat hitta lokalproducerade råvaror, inredning, saker för trädgården och det småskaliga – där finns något för alla. Vem tar du med dig?

Fotograf: Jesper Anhede

CYKLA RUNT SJÖN ÖSTEN | Ta dig fram på cykel i ett levande kulturlandskap med åkrar och hagmarker, odlingsrösen och stenmurar. Cykelturen runt sjön är ca 33 kilometer och är relativt lätt att cykla. Starta vid Österbergs konditori och ladda med en fika innan du beger dig mot bland annat Vaholms brohus, Logården och Flistad kyrka. En riktig kulturrunda med andra ord!

Fotograf: Tobias Andersson


TRÄFFA DJUREN PÅ ASPÖ GÅRD | När våren anländer så kommer också djuren till Aspö Gård. Här, på den stadsnära bondgården, kan du träffa både får, lamm, kor, kaniner, höns och grisar. Blir du fikasugen kan du unna dig en fika på Aspö gårdskafe. Och det bästa av allt - det är helt gratis att besöka bondgården!