({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Månadens tips - Oktober

Det verkar som att vi kommit fram till den delen av året då det är omöjligt att veta från ena dagen till den andra om det är utomhus- eller inomhusaktiviteter som gäller. En dag kan bestå av strålande sol och frisk luft medan nästa dag bjuder på ännu friskare luft med ett inslag av härligt piskade regn. Vissa hävdar att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder medan andra gärna älskar att ”få” stanna inne utan dåligt samvete. Vem du än är spelar ingen roll för denna månad tipsar vi om aktiviteter som vi hoppas kan passa båda två!

 

NATURRESERVATET BLÄNGSMOSSEN| En riktig pärla i Skövde är naturreservatet Blängsmossen. Vi vill tipsa om att ta en tur upp hit nu när hösten bländar oss med alla vackra färger. Här promenerar du på spångar och kan riktigt känna lugnet och få känslan av att du är till fjälls. Blängsmossen ligger mitt upp på Billingens platå och är med sina 430 hektar en av Skaraborgs största mossar. Vid kanten av mossen finns ett fågeltorn med fin utsikt över nejden. Hur många fågelarter kan du skåda?
Läs mer om Blängsmossen -->

Fotograf: Mårten Bergkvist


ÖSTEN RUNT PÅ CYKEL |
För den som är sugen på en lite längre cykeltur och gärna vill passa på att kolla in några av traktens sevärdheter längs vägen tipsar vi om att cykla runt sjön Östen. Turen är cirka 33 km lång och du cyklar på en blandning av små åkervägar, grusvägar och asfaltsvägar. Du får ta dig fram i ett levande kulturlandskap med åkrar och hagmarker, odlingsrösen och stenmurar. Startar gör du enklast vid Österbergs konditori i Tidan. Längs vägen passerar du bland annat Vaholms Brohus, Östens fågeltorn, Logården och Flistad kyrka med Kung Ranes hög.
Mer om hela turen här-->

Fotograf: Tobias Andersson


PLASKA LOSS I ARENA SKÖVDES UPPLEVELSEBAD |
Vissa dagar när hösten visar sin busigaste sida är det riktigt trevligt med inomhusaktivtiter. Eller som vi också kallar det, en perfekt dag att besöka Upplevelsebadet. Kasta dig ut i vågorna, tävla om vem som åker snabbast i vattenrutschkanorna eller vem som vågar simma med krokodilerna. Tips! Under höstlovet är det spökbad. Men se till att köpa din biljett online redan nu innan de tar slut. Läs mer om upplevelsebadet här-->

Fotograf: Fredrik Ridderbacke


UTOMHUSKLÄTTRING MED BILLINGEN OUTDOOR |
Är du sugen på att prova klättring? Var det längesedan du kände det där pirret i magen? Nu har du chans att testa på att klättra utmed Billingens rasbrant. Under tre lördagar i oktober anordnar Billingen Outdoor klättringsdagar med instruktör. 

Fotograf: Marten Bergkvist


EXKLUSIVA KROGKVÄLLAR PÅ SKÖVDE KULTURHUS |
Det har blivit dags att återigen börja sprida glädje och ljus i kulturens tecken. Alltför många konserter och shower har tvingats att ställa in eller flyttas under året. Många sitter hemma och är ledsna. Men nu är det slut på det. Under höstens lördagar anordnar kulturen i Skövde exklusiva krogkvällar som är helt anpassade utifrån de förutsättningar som råder. Skövde får besök av ett gäng rutinerade showartister och det serveras en delikat tvårättersmiddag. Först ut är Robert Wells den 17 oktober. Läs mer och gör din anmälan här-->

Fotograf: Tobias Andersson