Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • en bild på Silverfallets omgivning, historiska lämningar och fina höstträd

    Fotograf: Mårten Bergkvist

Månadens tips - September

Höstens första månad är här, och drömmen om soliga och krispiga höstdagar, gula löv och härliga utflykter lever. Vi har samlat våra bästa tips för att du ska få en drömstart på hösten i Skövde – du hänger väl med?

 

BILLINGEN HIKE & TRAIL | Helgen den 11-13 september är det dags för höstens bästa upplevelse för dig som älskar vandring eller löpning. Evenemanget bjuder på olika paket med Billingens bästa löpnings- respektive vandringsupplevelser beroende på vilket du väljer. Njut av höstiga upplevelser på platåberget Billingen och i Vallebygden, kombinerat med riktigt god lokal mat. Nyfiken på mer? Kika in här! 

  • Sällskap vandrar på våren i lövskog

    Fotograf: Roger Borgelid

  • Kvinna i gul jacka vandrar längs en lövtäckt stig omgiven av gröna snirkliga rhododendronblad

    Fotograf: Tobias Andersson


HÖSTTRANOR VID HORNBORGASJÖN| Det är inte bara på våren tranorna stannar vid Hornborgasjön, utan de tycker om att vistas där även på hösten. Varför inte packa en picknickkorg och ge dig ut till den vackra fågelsjön och njuta av utsikten när tranorna flyger ut över sjön för att sova? Bästa stället att se tranorna om hösten är från tornet vid Fäholmen i solnedgången.
Läs mer om tranorna vid Hornborgasjön här!

Fotograf: Jesper Anhede

 

SILVERFALLET I HÖSTKLÄDER| Det vackra vattenfallet Silverfallet är för många ett givet utflyktsmål om våren, men det många inte vet är att platsen är väl värd ett besök året om. På hösten bjuder naturreservatet på en riktig färgfest i lövkronorna, även fast de stora vattenmassorna i fallet uteblir. Köp med lokalproducerad korv eller andra delikatesser hos Lilla Saluhallen i Skövde, ladda upp med ved eller kol och grilla höstens garanterat mysigaste lunch vid någon av grillplatserna utmed stigen som går längs bäcken. Läs mer om Silverfallet här!

en tjej som leker vid silverfallet

Fotograf: Mårten Bergkvist


DJUPEDALSGROTTANS NATURRESERVAT | Strax nordväst om Timmersdala finns en riktig pärla bland Skövdes naturreservat. Här hittar du det trolska området Djupedalsgrottans naturreservat, som fått sitt namn efter den lilla grotta som ligger i reservatet. Här hittar du mossbeklädda stenhällar, orörd skog och näst intill inga stigar – så se till att utrusta dig med rejäla skor och GPS, och berätta alltid för någon vart du ska. 

Stor berghäll klädd med vitmossa och tallar.

Fotograf: Tove Ekblad


BILLINGETROLLETS TROLLSTIG MED QUIZ | Billingetrollets trollstig är en vandringsled på 2,6 kilometer som börjar på Billingens fritidsområde, precis ovanför strupen. Vandringen tar dig genom ett varierat skogslandskap, och på vägen finns spännande stationer för barnen. Vill du förgylla vandringsupplevelsen ytterligare kan du ladda ner appen Skövde Streetmuseum där du hittar ett quiz med frågor anpassade för vuxna, och ett quiz med frågor anpassade för barn.

Läs mer om quizvandringen här!

Mamma med två barn utforskar trädets ringar ute i skogen. De har alla mössor och friluftskläder på sig.

Fotograf: Tobias Andersson