Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Tre män cyklar på rad ute på landsbygden.

    Fotograf: Tobias Andersson

Månadens tips - augusti

Augusti är här, och ännu har vi flera veckor av sommar kvar. Passa på att krama ur det sista av sommaren och gör en utflykt, testa något nytt och upptäck området runt Skövde.

 

CYKLA RUNT SJÖN ÖSTEN | Sjön Östen ligger strax norr om Skövde, i närheten av det lilla samhället Tidan. Det är en fågelsjö som ligger i en rik kulturbygd, och cykelturen bjuder på såväl vackra vyer som spännande kulturella sevärdheter. Du startar lättast vid Österbergs konditori i Tidan där du köper med dig smarrigt fika till turen, för att sedan cykla förbi både fornlämningar, vacker natur och gamla kyrkor.

Kika in här för detaljerad vägbeskrivning och karta av den 33 km långa turen!

En fyrvägskorsning med ett rött hus på höger sida.

Fotograf: Jessica Bergstrand


THE EDIBLE COUNTRY SKARABORG | Testa en ovanlig smakupplevelse under sensommaren! Föreställ dig en vacker och noga utvald plats i naturen. Här njuter du av mat skapad på lokala råvaror, tillagad på plats av våra bästa kockar. En pop up-restaurang öppen endast under en kväll, för dig och dina bordskamrater. Här njuter ni av det bästa Skara­borg har att erbjuda - god mat, fina lokalproducerade råvaror, fantastisk kokkonst och en hänförande vacker natur. En minst sagt annorlunda matupplevelse att minnas länge.

Vilka platserna är? Kika in här så får du se!

En stor röd gammal kvarn vid brusande vatten och gröna omgivningar.

Fotograf: Tobias Andersson

HITTAUT | Har du hunnit HittaUt ännu? HittaUt är en slags skattjakt där du letar olika checkpoints runtom i Skövde och på Billingen. När du hittat en checkpoint registrerar du den i appen HittaUt och är med och tävlar om fina priser. Vi vågar lova att när du är ute och letar checkpoints kommer du att upptäcka platser och pärlor i Skövde som du inte visste fanns, och du kan leta checkpoints ända fram till den sista september 2020.


FÖLJ MED PÅ TIDSRESA | Följ med på en tidsresa i trakterna kring Skövde och känn historiens vingslag! I området finns många spännande historiska platser, och här har vi listat 8 olika platser att utforska historien på. Har du till exempel varit vid Horns tegelbruk, Vaholms brohus eller Vallby Sörgården någon gång?

En röd övertäckt träbro går över ett stilla vattendrag

Fotograf: Mårten Bergkvist


KULTURCYKLING | Mellan Skövde och Varnhem går en gammal banvall där det en gång i tiden rullade tåg. Numera är banvallen en fin cykelväg som lämpar sig perfekt för den historieintresserade! Börja cykelturen i Skövde centrum med ett besök i S:ta Helena kyrka för att sedan fortsätta mot Våmb. Där hittar du Skövdes både äldsta och minsta kyrka, Våmbs kyrka, som faktiskt är en välkänd romansk kyrka. Därefter tar du dig vidare till Varnhem och besöker kyrkornas kronjuvel – Varnhems Klosterkyrka.

För fler detaljer om vad du kan se på vägen kikar du in här!

Tre äldre herrar cyklar på en lövtäckt cykelbana om hösten.

Fotograf: Tobias Andersson