({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Johan Einevik

Månadens tips

Advent, december, julstjärnor, ljusstakar, glögg, pepparkakor, lucia, julkalender och ”it’s the most wonderful time of the year” – hörs på radion. Och ja visst stämmer det rätt bra för många. Årets mörkaste månad känns inte så mörk då den lyses upp av både ljusdekorationer och mysiga stunder. Julen 2020 är dock kanske en av de märkligaste jular vi upplevt. En pandemi härjar i världen som vi helt enkelt måste förhålla oss till. Men det betyder inte att det inte finns en hel del att hitta på ändå. Nedan följer några tips för ett härligt december - från oss alla till er alla!

 

RYDS GROTTOR | Vid Ryds grottor har du en fantastisk utsikt över Skövde och slätten i öster. Här har de mäktiga diabaspelarna glidit ut 10-20 meter på den underliggande lerskiffern. Nedanför pelarna, och i klyftan som bildats, finns stora stenblock som bildar ett grottliknande rum. Vid Ryds grottor finns en iordningställd grillplats med tillhörande ved. Här finns också picknickbord. En utflykt hit vid soluppgången är extra vacker då du kan se solen gå upp över horisonten i öst. Läs mer om Ryds grottor, som helt klart är en av Skövdes häftigaste platser.

Fotograf: Martin Maars


VINTERVANDRING | 
När ordet ”vintervandring” passerar trumhinnan förs tankarna till rimfrost, snötyngda granar och djurspår i snön. En bild som kanske inte alltid stämmer med verkligheten. Vintervandring i Skövde består inte enbart av snö, den bjuder också på ringlande stigar genom stora hav med murrig grön mossa och små porlande bäckar som ännu inte frusit till is. Här hittar du tre tips på dagsvandringar som passar bra för en grön vintervandring.

Fotograf: Tobias Andersson


UTOMHUSUTSTÄLLNING ICONIC IRONIC PLACES | 
I tider som dessa, när utomhusaktiviteter är viktigare än någonsin, flyttas höjdpunkter från projektet Iconic Ironic Places ut och pryder Hertig Johans gata från torg till torg. Bildserien är en del av Gustaf Elias konst-foto-projekt som handlar om att med hjälp av ironi lyfta frågor kring vad en plats är, hur den skapas och upplevs i det moderna samhället? Med glimten i ögat leker konstnären med Skövdes mest ikoniska platser och mixar dem med intryck från global arkitektur. Läs mer om utställningen och hur du tar del av den även digitalt.

Fotograf: Gustaf Elias


STAD I LJUS | 
Enligt tradition får Skövde besök av flera ljusinstallationer som smyckar och lyser upp Skövde centrum under de mörkaste månaderna. Känn in stämningen och vandra bland både nya och äldre ljusdekorationer i Skövde centrum. Den 25 november gick startskottet för årets Stad i ljus-vandring. Precis som förra året är Stad i ljus en stadsvandring som kan upplevas både på plats och digitalt i gratisappen Skövde Streetmuseum. Passa på att kombinera en mysig promenad i ett dekorerat centrum med lite fönstershopping inför jul. Mer om Stad i ljus hittar du här.

Fotograf: Tuana Art

 

SKÖVDE LEVERERAR | Nu drar en av de största shoppingperioderna igång. Vi köper julklappar till våra nära och kära, kanske vill vi fräscha upp hemmet med nytt pynt och vi handlar en hel del bak- och matvaror. Vilket inte rimmar bra med att undvika trängsel och hålla avstånd. Många väljer därför att handla online. En jättebra idé om vi också kommer ihåg att stötta den lokala handeln.

Nu behöver våra lokala entreprenörer oss som mest och har därför gjort det enklare än någonsin att handla lokalt på distans. Under pandemin är det nämligen många butiker, caféer och restauranger i Skövde som utökar sin verksamhet och erbjuder hemkörning och andra kreativa lösningar för dig som inte vill eller kan lämna hemmet. Vi har gjort en lista för att du enkelt ska se hur du kan stötta de lokala företagen. Shoppar du från butiker i Skövde centrum finns även Skövde Cityförening som gärna levererar varorna hem till din dörr.