({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tuana

Det lilla extra hemmavé

Uppskatta det du har i din närhet! Unna dig ett avbrott i vardagen och lördagslyxa på hemmaplan.


Skövde är staden där små charmiga butiker mixas med stora kedjor och varuhus. Här samsas mode, design och återbruk med sport, teknik och god mat. Här är det lätt att lyckas med shoppingrundan. Vi ger dig tips på en härlig dag i Skövde centrum fylld med bra shopping, kultur och lokalproducerad mat. 

Kulturell glädje

Beläget i Sveriges allra första kulturhus ligger Skövde konstmuseum. Ett konstmuseum som under lång tid arbetat kring genus och jämställdhet. Här kan du se en unik konstsamling från basutställningen med konstnärer som Elli Hemberg, Anna Sjödahl och Ester Henning. Förutom basutställningen varvas här även intressanta tillfälliga utställningar från både internationella och nationella konstnärer. Efter många reflektioner, funderingar och intressanta samtal som konst ofta väcker kan det vara skönt att ta en lunch eller fika på bottenplan i Skövde Kulturhus. Där ligger Restaurang Sällskapet. Med stora glasfönster från golv till tak som vetter ut mot kulturhustorget äter ni i en mysig, modern och ombonad miljö där man gärna sitter kvar länge och pratar. 

Fotograf: Tuana

 

Guidad vandring på egen hand

I Skövde finns vacker offentlig konst och kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Gratisappen Skövde Streetmuseum tar dig med på äventyr på olika teman där du kan uppleva staden ur ett perspektiv som du kanske aldrig tänkt på förut. Följ med i arkitekten Hans-Erland Heinemans fotspår, konstvägar fulla med offentlig konst eller lär dig mer om byggnader som en gång varit men inte längre finns kvar. 

Fotograf: Skövde Stadsmuseum

 

Shopping med det lilla extra

Längs övre Hertig Johans gata, strax innan den mysiga lilla Helénsparken, hittar du butiken G.A.T.S. En plats för dig som gillar att få det där lilla extra på shoppingrundan. Förutom trendiga kläder erbjuds god personlig service där den kunniga personalen även hjälper dig att hitta vilka färgtoner du klär bäst i. Varma eller kalla? Vår eller höst? Vilken är din färgskala?

Det må vara en kedja som du säkert besökt förut, men då vet du också att ett besök på Rituals nästan är ett måste om man letar efter bra produkter för kroppen och hemmet. Här hittar du allt ifrån parfym, tvål och hudcreme till schampo, doftljus och kläder.

Precis vid Hertig Johans torg hittar du även en riktig pärla i butiken Ejes. Här finns många fina och trendiga väskor av bra kvalité för dig som söker en ny följeslagare på axeln. Missa heller inte deras utbud av kläder och accessoarer. En annan guldgruva för dig som gillar kläder av hög kvalité är Assbecks som har många kända varumärken på galgarna i butiken. Förutom god service av den kunniga personalen kan du här också slå dig ned i de sköna fåtöljerna med en kopp kaffe och vila både ben och fötter.  

 

"Förutom kända varumärken av hög kvalité
erbjuds här också god personlig service"

 

Lokala läckerheter

I en av Skövdes sötaste byggnader ligger ett riktigt guldkorn som du bara inte får missa. Den gula stenbyggnaden, som en gång i tiden byggdes som spruthus för brandkåren, har genom åren inrymt både fiskehall och turistbyrå. När du kliver in genom dubbeldörrarna hittar du numera Lilla Saluhallen. I den mysiga och genuina saluhallen finner du läckerheter producerade i vårt eget närområde -  Skaraborg. Du kan handla allt från grönsaker, ost och kött till kaffe, choklad, marmelader och knäckebröd. Här väljer du med andra ord bland mängder av handplockade varor från vårt närområde och handlar så lokalt det bara kan bli. Kanske blir det ingredienser till nästa middagsbjudning eller en liten present till någon du bryr dig extra mycket om?

  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Tove Ekblad/Next Skövde

När dagen övergår till kväll och det börjar kurra lite i magen är det dags att leta upp en bra restaurang. En måltid på Den Lilla Krogen är det ingen som tackar nej till. Härifrån går ingen hungrig. Det här är restaurangen som har "det". Mysig ombonad miljö, utmärkt service och såklart - mat i toppklass. Med en meny som varierar efter säsong lagar de mat på så mycket närproducerade och ekologiska råvaror som det bara är möjligt. 

Fotograf: Tobias Andersson


Trött efter en toppendag?

Förläng en bra dag till en mysig helg. Skövde har många bra hotell att både sova och äta gott på. Så ta chansen och gör något som du kanske inte gjort förut, sov borta fast hemma. Du hittar boende i Skövde här >>

Varmt välkommen till Skövde!

 


Psst!...Du glömmer väl inte?

Under rådande pandemi, tänk på att hålla avstånd till dina medmänniskor, var noga med handhygienen och följ de rekommendationer som finns. Har du symptom, stanna hemma! Ta inga onödiga risker, lördagslyxa med sunt förnuft!