({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Södra Bohuslän Turism

  • Fotograf: Anders Jonsson, Södra Bohuslän Turism

Spännande boenden i södra Bohuslän

Har du någon gång drömt om att bo på ett slott eller funderat hur det är att bo i en bikupa? Kanske skulle du vilja campa men utan att välja bort lyxiga bekvämligheter? Eller drömma sköna drömmar i en fisklådefabrik? Här har du din chans.

 BO I FISKLÅDEFABRIK

Där en gång fisklådor monterades för lokala fiskare ligger idag Lådfabriken, ett unikt boende där bohuslänsk tradition kombineras med modern industriell stil. Här blandas det råa industriella med värmen av textilier, färgglada detaljer och konst från hela världen. Rummen är alla individuellt och personligt stylade. Trädgården är ett hav av färgglada blomster och Skagerrak är endast 30 meter bort. Den ”Gula Lådan” på huset har blivit allas favoritplats och i eller under den kan du uppleva årstiderna och havets alla växlingar.
www.ladfabriken.eu

EN NATT I BIKUPAN

Bikupan mitt på Orust är ett unikt boende inspirerat av binas hexagonala byggkonst! Här kan du koppla av i drönarhörnan bland pollenkuddarna, fika på takterrassen eller somna sött i honungscellen. Precis intill bikupan ligger Tavlebords Honungsgårds Biutställning med visningskupa, KRAV-certifierat kafé och gårdsbutik. På gården har man sysslat med biodling i över 30 år och har ett 100-tal bisamhällen utplacerade på Orust.
www.tavlebordshonungsgard.se

Fotograf: Anders Jonsson

SAGOSLOTT

Unna dig ett litet avbrott i vardagen. Kliv in genom slottsgrindarna och låt dig förflyttas till en annan tid. Med tinnar, torn, vackra rum och salonger väntar en upplevelse utöver det vanliga. På Thorskogs Slott kan du njuta av utsökt mat, promenader i den engelska parken, värme från brasan och afternoon tea under kristallkronornas sken. Slottsköket är utvalt av White Guide. Här kan du fira högtider med magisk stämning eller bara njuta av lite vardagslyx.
www.thorskogsslott.se

Fotograf: Södra Bohuslän Turism

BO SOM EN KONSTNÄR

Mitt emot Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn står fem vackra gästateljéer med fötterna i vattnet. Ateljéerna används i första hand för konstnärlig och konstvetenskaplig forsknings- och utvecklingsverksamhet men erbjuder även rofyllt boende för konstnärer, kursdeltagare och privatpersoner. Här finns möjlighet att finna ro och inspiration med direkt närhet till museet.
www.akvarellmuseet.org

SVERIGES FÖRSTA FLYTANDE HOTELL

På sillön Klädesholmen på Tjörn, ligger Salt & Sill – ett hotell som flyter på havets yta och består av sex tvåplanshus på pontoner. Här bor du i moderna rum med garanterad havsutsikt över Bohusläns yttre skärgård. Hotellet ligger i direkt anslutning till restaurangen, med bryggservering och fönster med havsutsikt ger en nästan overklig närhet till havet. Här njuter ni av fisk, skaldjur och specialiteterna "Sillplankan” och "Klädesholmaren" som bidragit starkt till skärgårdskrogens internationella erkännande och lyft sillen som matupplevelse.
www.saltosill.se

Fotograf: Anders Jonsson