({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Pater Noster

Fotograf: Erik Nissen Johansen

7 spännande boenden du inte får missa

  • Södra Bohuslän Turism

Ett boende utöver det vanliga kan förhöja vilken semester som helst och i Bohuslän finns många olika fantastiska varianter att välja på. Fyrmästarhus, slott, bikupa, fästning, lådfabrik - möjligheterna är oändliga och du väljer det som passar dig. Varför inte checka in i en fyrvaktarbostad vid horisonten vid världens kanske mest kända fyr.

 

Fotograf: Henrik Trygg

PATER NOSTER

Pater Noster är kungen av fyrar som du hittar vid horisonten på den lilla ön Hamneskär längst ut i havsbandet på en karg och vindpinad plats. Hotellet öppnade upp sommaren 2020 och här kan du boka en unik vistelse i det prisbelönta designhotellet som uppmärksammats världen över. Här njuter du av öns rikedomar som tång, blommor, fisk och skaldjur. Under sommaren går det även bra att göra ett dagsbesök och lägga till med egen båt, köpa god lunch och fika från Fyrmästarens café och njuta av naturen och den häpnadsväckande utsikten. Hotellet på Pater Noster har nio väldesignade rum med sköna sängar och plats för 18 gäster. Sommartid går det även bra att boka sovplats där den sköna sängen placerats på klipporna, med himlen som tak.

LÄS MER & BOKA

 

Fotograf: Roger Borgelid

BO I FISKLÅDEFABRIK

Där en gång fisklådor monterades för lokala fiskare ligger idag Lådfabriken, ett unikt och färgstarkt designhotell där bohuslänsk tradition kombineras med modern industriell stil. Här blandas det råa industriella med värmen av textilier, färgglada detaljer och konst från hela världen. Rummen är alla individuellt och personligt inredda. Trädgården är ett hav av färgglada blomster och Skagerrak är endast 30 meter bort. Den ”Gula Lådan” på huset har blivit allas favoritplats och i eller under den kan du uppleva årstiderna och havets alla växlingar. Sedan Johan Buskqvist och Marcel van der Eng köpte den gamla Lådfabriken i Edshultshall på Orust 2008 har de skapat ett Bed & Breakfast med personlig prägel. Här bokar du inte bara ett rum, här bokar du en oförglömlig upplevelse i en av Sveriges vackraste miljöer.

LÄS MER & BOKA

 

EN NATT I BIKUPAN

Bikupan mitt på Orust är ett unikt boende inspirerat av binas hexagonala byggkonst! Här kan du koppla av i drönarhörnan bland pollenkuddarna, fika på takterrassen eller somna sött i honungscellen. Här finns även en spa avdelning med spa bad och bastu. Precis intill bikupan ligger Tavlebords Honungsgårds Biutställning med visningskupa, biträdgård, kafé och gårdsbutik. Här kan du ta en fika i den mysiga trädgården. På gården har man sysslat med biodling i över 30 år och har ett 100-tal bisamhällen utplacerade på Orust.

LÄS MER & BOKA

 

Fotograf: Anders Jonsson

SAGOSLOTT

Unna dig ett litet avbrott i vardagen. Kliv in genom slottsgrindarna och låt dig förflyttas till en annan tid. Med tinnar, torn, vackra rum och salonger väntar en upplevelse utöver det vanliga. På Thorskogs Slott kan du njuta av utsökt mat, promenader i den engelska parken, värme från brasan och afternoon tea under kristallkronornas sken. Slottsköket är utvalt av White Guide. Här kan du fira högtider med magisk stämning eller bara njuta av lite vardagslyx.

LÄS MER & BOKA

 

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

BO SOM EN KONSTNÄR

På Bockholmen, mittemot Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, står fem gästateljéer med fötterna i vattnet. En fantastisk plats för inspiration och skapande, här varvar du ner med landskapet som närmsta granne och får tid åt skapande som inte kräver uppkoppling.  Ateljéerna används i första hand för konstnärlig och konstvetenskaplig forsknings- och utvecklingsverksamhet. Ateljéerna kan även hyras av konstnärer, kursdeltagare och privatpersoner.

LÄS MER & BOKA

 

Fotograf: Tony Meyer

SVERIGES FÖRSTA FLYTANDE HOTELL

På sillön Klädesholmen på Tjörn, ligger Salt & Sill – ett hotell som flyter på havets yta och består av sex tvåplanshus på pontoner. Här bor du i moderna rum med garanterad havsutsikt över Bohusläns yttre skärgård. Hotellet ligger i direkt anslutning till restaurangen som med bryggservering och fönster med havsutsikt ger en nästan overklig närhet till havet. Här njuter du av fisk, skaldjur och specialiteterna "Sillplankan” och "Klädesholmaren" som bidragit starkt till skärgårdskrogens internationella erkännande och lyft sillen som matupplevelse.
Vid det flytande hotellet ligger även en flytande bastu med badtunna på taket, en kul aktivitet året om.

LÄS MER & BOKA

 

Fotograf: Thomas

BO INNANFÖR MURARNA PÅ CARLSTENS FÄSTNING

På toppen av Marstrand tronar Carlstens fästning med sina kraftiga murar som ringlar sig kring Donjonen och Kommendantshuset. I dessa 1700- och 1800-tals byggnader övernattar du i Soldathotellets charmiga rum med utsikt över Marstrand och havet, precis som tusentals soldater gjort genom åren. I Donjonen övernattar du i fina rum med vandrarhemsstandard och i Kommendantshuset som byggdes för kommendanten och adelsfångarna hittar du de finare hotellrummen. I hotellets korridorer kan du se detaljer från fästningens aktiva dagar. Hotellet är öppet året om. En promenad runt den fina ön Marstrand är en fantastisk upplevelse.

LÄS MER & BOKA

 

Här hittar du fler boende i vår del av Bohuslän

Hitta fler boende i södra Bohuslän