({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Katja Ragnstam

  • Fotograf: White Elk

  • Fotograf: Katja Ragnstam

  • Fotograf: Roger Borgelid

Hyr cykel i södra Bohuslän

  • 19 dec, 2019

Cykeln blir ett allt mer självklart transportmedel och det går utmärkt att uppleva Bohuslän på två hjul. Miljön och vi själva mår bra av att vi trampar istället för gasar. Att fylla lungorna med syre och upptäcka naturen från cykelsadeln är ett snabbt växande behov som södra Bohuslän kan fylla med råge.

 

Har du inte möjlighet att ta med egen cykel ska du inte oroa dig, här nedan finns alla cykeluthyrare i södra Bohuslän listade. Från perioden 1 maj – 30 september finns det hyrcyklar på plats på flera boendeanläggningar och andra strategiska platser där det är lätt att ta sig runt. Att kombinera aktivt cyklande med bekvämt boende och smakfull mat förstärker upplevelsen. Inspireras, hitta lämplig startpunkt och njut av din cykeltur!

Cykelkarta över hela Bohuslän finns att köpa i turistinformationerna och hos verksamheterna som hyr ut cyklar. Här hittar du en lista på våra cykeluthyrare.

Fotograf: White Elk

Stenungsund har flera trevliga cykelstråk både nära havet och inåt land. Svartedalens naturområden har lite längre distanser och även utmanande terräng. Här hittar du Toröd Outdoor med kilometerlånga stigar, elljusbana, teknikpark och dirt bana. En häftig upplevelse är att cykla över broarna till Tjörn. Fyra broar binder ihop ön med fastlandet med fantastisk utsikt över Hakefjorden, större öar och små kobbar.

Här kan du hyra cykel i Stenungsund:
Stenungsunds Turistinformation
Stenungsbaden Yacht Club

Fotograf: White Elk

Tjörn är en utmärkt cykelö för hela familjen där cykelvägarna erbjuder en säker, händelserik och varierad cykling. Missa inte Tjörn - Island of Art, den slingrande leden från Akvarellmuseet i Skärhamn genom vindpinade tallskogar fram till Skulptur i Pilane. Mitt bland klippor, stenåldersgravar och betande får, hittar du en av Europas vackraste skulpturparker.

Här kan du hyra cykel på Tjörn:
Tjörns Turistinformation
Hav & Logi
Salt & Sill
Lekanders Bär & Boende
Almö Centrum

Fotograf: White Elk

På Orust hittar du bra landsvägscykling med varierad natur av öar och klippor i väster och jordbruksbygd och sjöar i öster.

Här kan du hyra cykel på Orust:
Orust Turistinformation 
Frendo Varekil
Stocken Camping
Vindöns Camping 

Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och fastlandet ligger en vik - Ljungskile. Det passar utmärkt att cykla runt på den lilla orten och besöka gamla kurorten Lyckorna, centrum med dess unika butiker eller ta dig upp till fjället för lite mer utmaning.

Här kan du hyra cykel i Ljungskile:
LO Bikes, Ljungskile - butik, verkstad och uthyrning