Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Katja Ragnstam

  • Räkor

    Fotograf: Kristina Gillerstedt

  • Fotograf: Livsverk1.se; Annika Anderson

På Käringön och Gullholmen finns det många vattenhål och trevliga caféer och restauranger på de saltstänkta klipporna och i hamnen. Bara att välja och vraka och vill du vara helt säker på att just ditt favoritställe har öppet är det bra att slå en signal innan. Vill du ha något snabbt och lätt att stoppa i dig finns det välsorterade matbutiker på båda öarna.

Fotograf: Katja Ragnstam

Petersons Krog

En kort promenad från hamnen över de saltstänkta bergen tar du dig till Petersons krog på Käringön. Menyn är fylld av rätter med råvaror från havet, men för de som vill ha kött eller vegetariskt finns det även alternativa rätter. Menyn skiftar med säsongen. På hösten erbjuds hummerfest och under december ett havsinspirerat julbord.

Bryggan

Bryggan är Hotell Käringöns restaurang och precis som det låter ligger den precis vid vattnet. Hotellet ligger vid hamninloppet och från restaurangen kan du se båtarna komma och gå. Här kan du njuta av en bit mat eller något gott att dricka i kvällssolen på den stora härliga uteserveringen. I den nyrenoverade delen precis innanför uteserveringen erbjuds lounge och barhäng.

Crêperiet

När du går förbi Lotshotellet på Käringön går det inte att missa att det i samma byggnad ligger ett Crêperie. Lukten av läckra crêpes och galletter med olika fyllningar sprids lång väg. Till maten serveras gärna bubbel i alla former från champagne till ett stort urval av fransk, direktimporterad kvalitetscider eller kanske ett glas vin. Lotsens egna fatöl är en uppskattad klassiker.

Karingo

Karingo är en unik ostronbar på Käringön i yttersta havsbandet. Med champagne i handen och utsikt över Måseskärs fyr erbjuds bad i kar med uppvärmt havsvatten, presentation av ostronodlingen och ostronprovning. 

Simsons restaurang

Simsons restaurang i den gamla prästgården på Käringön står maten i centrum. Carl Bodin Svensk brinner för att servera vällagad mat baserad på svenska ekologiska råvaror i säsong och erbjuder smakkombinationer som får dig att komma tillbaka. Prästgårdens historia skapar en mystisk atmosfär och trädgårdens uteservering känns som en stund från barndomen.

Simsons café

Det första du möter när du kliver av Käringöfärjan är Simsons Cafè. Denna bistro-oas och självklara vattenhål erbjuder allt från kall öl och sommarsval rosé till kaffe, bakverk och lyxiga pizzor baserade på dagens val av chark & ost från delikylen. 

Gullholmsbaden

Gullholmsbaden finns åretruntöppen-restaurang och pub med god och vällagad mat. Passa på att kombinera med en stund i bastun!

Bengtssons korv

1000 fiskmåsar kan inte ha fel - här hittar du Käringöns bästa korv!

Skafferiet Käringön 

Skafferiet är en kaffebar som även erbjuder hembakat. 

Handlar på Käringön 

Handlarn är livsmedelsbutiken som har öppet alla dagar året runt. Här hittar du det mesta du behöver för vistelsen på ön. Handlarn är också utlämningsställe för Systembolaget, och ombud för både Apoteket och Posten.