({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Maria Johannessen

  • Fotograf: Södra Bohuslän Turism

Sportlovsveckan i södra Bohuslän

Sportlovet är här för de som bor på Orust. Här kommer lite olika tips på vad som finns att göra. Barnens Lekstad? Packa in familjen och ta er till en av alla ishallar? Ta en dag på Dyrön och avsluta med en av västkustens kanske skönaste bastu? Eller bara själva vill ta en dag i naturen?

Sportlovsprogram på Orust för vecka 8

Orust kommun har arrangerat en kalender som följer dag till dag med olika aktiviteter.

Här kan du titta på deras program >>

Vandringstips i Södra Bohuslän

Svartedalen, Stenungsund

Svartedalen i Stenungsund kan erbjuda en perfekt utflykt för hela familjen. Här finns fyra olika typer utav vandringsleder (2,5km, 4km, 5km och 7km). Alla olika leder utgår från Bottenstugan som är förankrat i den östra delen av Ålevattnet. Längs med vägen finns det många härliga rastplatser med eldstäder, så glöm inte att ta med något att grilla!

Läs mer här >>

Koön, Marstrand

Vid Koön på Marstrand finns det tre vandringsleder som verkligen bör upptäckas. Samlingsnamnet på dessa leder är PromeMare och finns som 2,5 kilometer (grön), 5 kilometer (blå), 5 kilometer (svart). Ut med dessa leder finns det olika grillplatser per respektive led ni bestämmer er för att ta.

Mer tips om Koön finns här >>

Dyrön, Tjörn

Utanför Tjörn finns den fantastiska havspärlan Dyrön som är bilfri men ett stort utbud av aktiviteter. Här kan ni klä på er varmt och bege er ut på en 5 km naturskiftande promenad längs med Dyröleden.

Längs med er vandring kan ni boka kanske västkustens skönaste bastu som ligger längst söderut på Dyrön. Bastun går enkelt att boka via hemsidan och går att boka från tidig morgon till sen kväll.

För att ta sig till Dyrön får du kolla upp båtturerna med Västtrafik och de avgår från Rönnäng (linje 361) samt Rörtången (linje 326). 

Mer info/bokning av bastu på Dyrön hittar ni här >>

Dyröboden

När ni ändå är här ute på Dyrön och känner att magen kurrar efter mat, ta då och besök Dyröboden. Vid öns egen ICA-butik finner ni Dyröboden som erbjuder dig dagens lunch, pizza och samt ett litet café.

Läs mer om Dyröboden här >>

Besök deras Facebook för dagens lunch >>

Barnens Lekstad

Barnens Lekstad i Kungälv är den perfekta utflykten för barnfamiljer i åldrarna 0-12 år. Här finns det möjlighet att låta barnen leka, skoja och busa i deras lekland på 1000 kvm. I leklandet kan barnen göra allt ifrån klättra, åka rutschkanor och testa på ”vuxenlivet” i deras ministad. 

Läs om Barnens Lekstad här >>

”Jag ska banne mej rita själen!”

På nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn kommer Gunilla Bergström med sin utställning ”Jag ska banne mej rita själen!”. Gunilla Bergström är en av landets främsta bilderbokskapare som vi någonsin haft. Den främsta barnbok och den som nått störst framgång är Alfons Åberg. 

Läs mer om utställningen här >>

Sundsbys Gårdscafé, Tjörn

Sundsby Gårdscafé ligger i en vacker miljö på Mjörön i Tjörns kommun. Här kan du avnjuta en god kopp kaffe med hembakat bröd och bakverk från det egna bageriet eller njuta av en vällagad måltid i genuin och historisk miljö. Det är här du tar din fika i ett av våra rum som är inredda med möbler från svunnen tid, kanske sjunker ned i en skön soffa och varvar ned i tid och rum!

Öppettider;

Fredag-Söndag 
11.00 - 16.00

Läs mer om hur du hittar hit och gårdscaféet här >>

Åk skridskor i södra Bohuslän

Stenungsunds ishall

Vad sägs om en dag på isen? Packa in familjen och ta er ner till ishallen i Stenungsund och ta en dag med skridskorna på! Glöm inte att kolla tabellen för Allmänhetens isåkning innan ni åker dit.

Klicka här för se öppettider >>

Rönnängs ishall, Tjörn 

Tjörns Ishall är belägen i hjärtat av den natursköna västkusten med havet som sin närmaste granne.

Ishallen ägs den ideella organisationen av Stiftelsen Tjörns Ishall. I hallen finns två aktiva föreningar Rönnäng´s IK (hockey) och Tjörns

Konståkningsklubb. Ishallen är uppvärmd 30 X 60 meter och framför entrén finns parkering för ca 100 bilar.

Klicka här för att öppettider >>

Kungälvs ishall

Ta en dag även i Kungälvs ishall som ligger i Oasen i Kungälv. 

För öppettider gällande ishallen klicka här >>

Skarpe nord, Kungälv

Skarpe Nord i Kungälv är kommunens bandybana och under sommarhalvåret spelas det fotboll på konstgräset. Anläggningen finns på Simbadsgatan 1 vid Nordre älv. Här kan du åka skridskor på allmänhetens åkning.

Övrig information

Det är gratis att åka skridskor på allmänheten
Använd hjälm när du är på isen!

Klicka här för att se öppettiderna >>

Ta en dag ifrån sportaktiviteterna på Göksäter, Orust

Vad sägs om en butiksyta på 8000 kvm med shopping? Med bra kvalitet till låga priser? Med allt för dig och ditt hem? Tänka sig att allt detta kan Göksäter på Orust erbjuda dig. 
I anslutning till butiken finns även en cafeteria, boulebana och vandringsleder.

Här kan ni se öppettider >>

Oasens simhall i Kungälv

Ta en dag på Oasens simhall i Kungälv och antingen simma några längder själv eller låt barnen leka fritt.

Öppettiderna under sportlovet är klockan 10.00–21.00
Vuxen 50 kronor
Ålderspensionär och ungdom 7-17 år, 20 kronor
Barn 0-6 år 10 kronor (ett barn under 7 år går in gratis tillsammans med betalande vuxen)

Här kan du hitta uppgifter om plats >>

Besök Molekylverkstan i Stenungsund

Här på Molekylverkstan Science center håller vi öppet för alla som är nyfikna på att lära sig mer. Vår utmaning är att väcka intresse och därmed skapa bättre förutsättningar för en hållbar framtid genom att stimulera till ökad kunskap inom naturvetenskap, matematik och teknik. Vi kallar vår utställning ”Molekylen”.

Här kan du undersöka, experimentera och testa en mängd olika naturvetenskapliga fenomen inom olika områden. Ibland finns det aktiviteter som du kan anmäla dig till.

Öppettider;

Onsdag, torsdag och fredag 13-17

Lördag 11-15

Läs mer om Molekylverkstan >>

Destination