({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Greta Vocar

24
mar
-
06
jun

Utställningar med Bård Breivik och Cooper & Gorfer
Strandverket Konsthall, Marstrand

Konstutställning

Cooper & Gorfer (Fotografi)

24 mars – 6 juni visar vi fotografier av konstnärsduon Cooper & Gorfer, vars bilder befinner sig i gränslandet mellan digitala fotografier och 1700–1800-talsmåleri, och har väckt stor uppmärksamhet världen över. 

Cooper & Gorfer består av de två konstnärerna Sarah Cooper (född i USA 1974) och Nina Gorfer (född i Österrike 1979). De träffades under sin tid utbytesstudenter på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) i Göteborg. Cooper & Gorfers bilder befinner sig i gränslandet mellan digitala fotografier och 1700–1800-talsmåleri och har väckt stor uppmärksamhet världen över.

Nyfikenheten lockar dem till fjärran platser där de finkänsligt och lyhört utforskar och observerar omgivningen. Sarah Cooper och Nina Gorfer kan beskrivas som koreografer av sina bilder. Deras fotografier skapas i nära samarbete med de människor som de skildrar. Till skillnad från den diskret förbipasserande fotografen som väntar på det avgörande ögonblicket, så regisserar Cooper och Gorfer sina produktioner noggrant. Den tid de investerar i att skapa en bild kan jämföras vid den tid som en målare lägger på en målning i sin ateljé. Deras bilder visar mer än bara en objektiv bild av personen de porträtterar. De skildrar det ogripbara, livet och stämningen hos den person som de fotograferar, sammanvävt med det förflutna, vår egen uppfattning av ögonblicket och genius loci, platsens själ.

Mer information om utställningen >>

Bård Breivik (Skulptur)

24 mars - 6 juni visar Strandverket även en utställning av Bård Breivik.

Bård Breivik (1948-2016) var Norges internationellt mest kände skulptör. Breivik utbildades vid Bergens konsthantverksskola och hade sin första utställning i London 1971. Han har varit verksam som lärare och undervisat vid flera konstskolor, och har också varit professor i skulptur vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm mellan 1982 och 1985.

Hans verk finns på många ställen i världen, även i Sverige: ”Sunes stenar”, två pelare i granit utanför stadsbiblioteket i Malmö, ”Källan” i röd granit framför Göteborgsoperan i Göteborg och ”Vattnets tre principer” vid Lunds universitet.

Här kan ni läsa mer om Bård Breivik >>

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Strandverket Konsthall

På Strandverket Konsthall kan du uppleva samtidskonst inom främst fotografi och skulptur, men också måleri och digital konst. Konsthallen ligger i den gamla bohuslänska försvarsanläggningen Södra Strandverket. Redan utanför byggnaden och på borggården möter du verk av världsledande konstnärer.

Läs mer
Kontaktinformation

Strandverket Konsthall

Hamngatan 56

44267 Marstrand


Telefon: +46 303 108 00


E-post: info@strandverket.se

Hemsida: strandverket.se


Destination