({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
29
apr
-
30
sep

Fusion
Skärhamn

Fusion – ett litet ord med många betydelser. En konstsamling, såsom Nordiska Akvarellmuseets, är en form av fusion. Enskilda verk förenas i en större helhet, precis som de gör i samband med grupputställningar. Konstverk visas i nya konstellationer, ibland förväntade och ibland udda.

Till sommarutställningen kommer några inbjudna konstnärer, som redan är representerade i museets samling, att skapa nya verk. Sigga Björg Sigurðardóttir och Katja Tukiainen kommer att bidra med väggmålningar inomhus. Adam Saks och Petri Hytönen kommer att använda museets fasad som bakgrund för sina nya storskaliga verk. Väsensskilda formspråk får samspela och förenas i nya konstfusioner.

Samlingsutställningen pendlar mellan smått och stort, sockersött och obehagligt. Den bevisar att akvarellkonsten inte har ett uttryck – den har flera. Verken får spilla utanför ramarna. Konsten, människorna och naturen möts. Dags för nya fusioner att bildas!

Utställningen pågår 29/4 - 30/9 2018
Öppet dagligen kl 10 - 18.

Medverkande konstnärer: Katja Tukiainen, Sigga Björg Sigurðardóttir, Petri Hytönen, Adam Saks, Julie Nord, Arto Korhonen, Jukka Korkeila, Lars Lerin, Michael Kvium, Elina Merenmies, Astrid Svangren

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Nordiska Akvarellmuseet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert och äta vällagad mat. Vill du veta mer om utställningarna kan du gå en guidad tur. Eller varför inte slå dig ner i den öppna verkstaden för att måla en stund? Är du intresserad av att måla själv erbjuder museet allt från korta prova på-pass till konstnärsledda tredagarskurser.

Läs mer
Kontaktinformation

Nordiska Akvarellmuseet

Södra hamnen 6

47132 Skärhamn


Telefon: +46 304 60 00 80


E-post: info@akvarellmuseet.org

Hemsida: akvarellmuseet.org/