Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: .

15
jul
-
09
aug

I en hamnstad på 1500-talet
Skärhamn, Tjörn

En konstutställning om västsveriges största stadsarkeologiska undersökning

Västsveriges största stadsarkeologiska undersökning någonsin är avslutad. Historierna om människorna, fynden och det arkeologiska arbetet i Nya Lödöse levandegörs genom utställningen I en hamnstad på 1500-talet.

Hösten 2017 avslutades den största stadsarkeologiska undersökningen som någonsin genomförts i Västsverige. Utgrävningen genomfördes i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Här låg staden Nya Lödöse mellan åren 1473 och 1624.

I Nya Lödöse levde människor från flera olika länder. Många var köpmän och hantverkare och staden hade rika kontakter med andra länder och städer. Det fanns också en nära relation med övriga delar av Västsverige, en relation som inte minst blir synlig i bevarade dokument från den tiden.

Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet vill vi berätta något om hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta.

Utställningen är ett samarbete mellan Bohusläns museum, projektet Staden Nya Lödöse och Förvaltningen för Kulturutveckling f.d Västarvet.

Plats: Konstrummet, Skärhamns bibliotek

Utställningsdatum: 5/6 – 9/8

Öppettider: Bibliotekets öppettider

Kontaktinformation

Tjörns kommun

Kroksdalsvägen 1, Skärhamn, Sverige

Skärhamn


Telefon: +46 304 601000


Hemsida: tjorn.se/evenemang