Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: SBT

19
maj
-
08
sep

Mats Gustafson på Nordiska Akvarellmuseet
Skärhamn, Tjörn

Under våren visar Nordiska Akvarellmuseet en separatutställning med konstnären Mats Gustafson. Utställningen fångar skönheten i dess skiftande uppenbarelseformer. Det är detta som Mats Gustafsons konst i grunden handlar om.

I början av 1970-talet flyttade Gustafson till Stockholm för att utbilda sig på Konstfack och studera scenografi på det nybildade Dramatiska Institutet. Under tiden fick han jobb som illustratör för modemagasinet Femina och företaget Hennes & Mauritz, vilket inledde karriären som internationell modeillustratör. 1978 visades hans karaktäristiska bilder i den brittiska upplagan av Vogue. Detta ledde i sin tur till uppdrag för internationella designers och välkända varumärken. Mats Gustafson flyttade till New York och har sedan dess delat sitt liv mellan USA och Europa.

Så småningom slog han igenom även på den konstnärliga arenan. För Gustafson har modevärldens förutsättningar och den fria konsten aldrig stått i vägen för varandra. Han har en särskild känsla för akvarellens flyktiga temperament och rör sig obehindrat mellan modeillustrationer, naturmåleri och studier av kroppen. Detta visas i sommarens utställning, som presenterar verk från olika perioder i Mats Gustafsons skapande.

Nordiska Akvarellmuseet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert och äta vällagad mat. Vill du veta mer om utställningarna kan du gå en guidad tur. Eller varför inte slå dig ner i den öppna verkstaden för att måla en stund? Är du intresserad av att måla själv erbjuder museet allt från korta prova på-pass till konstnärsledda tredagarskurser.

Läs mer
Kontaktinformation

Nordiska Akvarellmuseet

Södra hamnen 6

47132 Skärhamn


Telefon: +46 304 60 00 80


E-post: Skicka E-post

Hemsida: akvarellmuseet.org/