({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Anders Ternesten

25
jun
-
19
aug

Riddarklubben - Bohus fästning
Kungälv

Riddarklubben- spännande aktiviteter varje dag kl.13.00 för dig mellan 6-10 år!

Riddarklubben på Bohus fästning

Ingen sommar utan Riddarklubben Väst på Bohus fästning! Under högsäsongen (25/6 -19/8), för tredje året i rad, startar Bohus fästnings barnverksamhet Riddarklubben. Riddarklubben är ett samarbete med Livrustkammaren och syftar till att ta vara på och utveckla barns intresse för historia.

Ridderlighet idag Riddarklubben präglas av ett lekfullt, lustfyllt och kravlöst lärande och riktar sig mot barn i åldrarna 4–12 år. En annan målsättning är att lyfta fram ”ridderlighet idag”. Ridderlighet idag är enligt Riddarklubben att vara en ”bra kompis”. Begreppet ”bra kompis” känner barn till från både förskola och grundskola. Riddarklubben strävar även efter en jämn medlemsfördelning av pojkar och flickor.

Under sommaren är alla barn välkomna att medverka i Riddarklubbens spännande aktiviteter som kommer att ske varje dag kl 13:00. Aktiviteterna varierar under veckans dagar och kan vara allt ifrån svärdsfäktning till brödbak. Kanske vill du också gå i Riddarskola och bli dubbad till riddare? Under sommaren kan du prova på följande aktiviteter:

Måndag: Riddarskola Tisdag: Fickla i kanonrummen Onsdag: Baka plattbröd Torsdag: Papegojskytte med armborst Fredag: Måla din egen riddarsköld Lördag: Svärdsfäktning Söndag: Riddarskola

Obs! Reservation för ändringar i programmet. Att medverka i Riddarklubbens aktiviteter kostar 20 SEK per tillfälle utöver entréavgiften. Vid uppvisande av Riddarkortet är medverkan avgiftsfri. Begränsat antal biljetter.

Utöver Riddarklubben anordnas flera andra barnaktiviteter på Bohus fästning. Se hemsidan för hela programmet och mer information om tider och priser.

Varmt välkomna!

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Bohus Fästning

Spendera dagen med att utforska den medeltida borgen Bohus Fästning. Här vandrar du omkring på en plats som varit med om mycket. Blodiga belägringar och maktkamper. Idag är det svårt att hitta en mer fridfull plats än Bohus, men minnet av bombardemang och krutrök sitter i de månghundraåriga väggarna.

Läs mer
Kontaktinformation

Bohus Fästning

Färjevägen 3

44231 Kungälv


Telefon: +46 303 23 92 03


E-post: bohusfastning@kungalv.se

Hemsida: bohusfastning.com