Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Joachim Brase

  • Fotograf: Joachim Brase

  • Fotograf: Joachim Brase

06
jun

Sillens Dag
Klädesholmen Tjörn

Fira Sveriges Nationaldag på Klädesholmen

På Sveriges Nationaldag arrangeras Sillens Dag på Klädesholmen, som syftar till att hylla en av Sveriges äldsta mattraditioner, sillen! Det blir en folkfest med sillunch på hamnpiren, lokal marknad, musik och så kan du lägga in din egen midsommarsill.

En av höjdpunkterna under dagen är lanseringen av Årets Sill. Denna sill, som Salt & Sills kökmästare arbetat fram, har tidigare under våren valts ut som vinnare av en matkunnig jury. Årets Sill produceras sedan av Klädesholmen Seafood och finns till försäljning från och med Sillens Dag den 6 juni och ett år framåt. För varje burk av Årets Sill som säljs går en krona oavkortat till Sjöräddningssällskapet.
Förutom att 1 krona per såld burk av Årets Sill skänks till Sjöräddningen så genererar även hela Sillens Dag pengar till Sjöräddningens verksamhet. Förra året inbringade det 131 750 kronor.

Arrangörer: Salt & Sill, Klädesholmen Seafood och Södra Bohuslän Turism.

www.sillensdag.se

Salt & Sill

Här kan du njuta av fisk, skaldjur och restaurangens specialitet "Sillplankan" som bidragit starkt till Salt & Sills internationella erkännande. Framåt kvällen kan du somna till ljudet av vågornas kluckande i Sveriges första flytande hotell. Oavsett om du kommer hit själv eller i en större grupp tas du väl omhand.

Läs mer
Kontaktinformation

Salt & Sill

47151 Klädesholmen


Telefon: +46 304 67 34 80


E-post: info@saltosill.se

Hemsida: saltosill.se