Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: @Konstnärerna/Nordiska Akvarellmuseet

26
jan
-
26
apr

Utställning Fredrik Söderberg & Jongsuk Yoon
Skärhamn, Tjörn

På Nordiska Akvarellmuseet

Fredrik Söderberg
Akvareller 2008–2019

Nordiska Akvarellmuseet startar år 2020 med en omfattande separatutställning av Fredrik Söderbergs storslagna akvareller. Det blir en djupdykning i ett rikt konstnärskap som obehindrat växlar mellan olika temakretsar, mellan det figurativa och abstrakta och mellan det komplexa berättandet och det monokroma lugnet.

Fredrik Söderbergs konst bygger i regel på en grundlig undersökning av ett historiskt förlopp och ett idéhistoriskt material. Här avspeglas komplicerade existentiella frågor, ambivalensen mellan gott och ont och svårdefinierade begrepp som ”rätt” och ”fel”. Förutom att erbjudas en stark visuell upplevelse tvingas således betraktaren till en djup eftertanke.

Läs mer >>

 

Jongsuk Yoon
Väggmålningar 2020

Under våren 2020 skapas monumentala väggmålningar av den koreansk-tyska konstnären Jongsuk Yoon i den största utställningssalen på Nordiska Akvarellmuseet. Jongsuk Yoon är en av de mest inspirerande konstnärerna på den internationella konstscenen som förenar den västerländska måleritraditionen med den östasiatiska.

Vid första anblick verkar Jongsuk Yoons målningar tillhöra den abstrakt expressionistiska traditionen. Efter konststudier i Europa är Jongsuk Yoon välbekant med europeisk och amerikansk modernism, samtidigt som konsttraditioner från hemlandet Sydkorea påverkar starkt. Målningarna utvecklas under meditation och djup koncentration. Hennes dämpade färger och frekventa förändringar i perspektiv, landskapselement och gester påminner om kalligrafi. Under ytan av det expressiva formspråket döljer sig stillhet och tystnad.

Läs mer >>

 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Nordiska Akvarellmuseet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert, själv prova på att måla akvarell och äta vällagad mat.

Läs mer
Kontaktinformation

Nordiska Akvarellmuseet

Södra hamnen 6

47132 Skärhamn


Telefon: +46 304 60 00 80


E-post: Skicka E-post

Hemsida: akvarellmuseet.org/