Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: The Nancy Spero and Leon golub fondation for the arts/Licensed by VAGA at artists rights society

  • Fotograf: nordiska akvarellmuseet

22
sep
-
05
jan

Utställning Nancy Spero
Skärhamn, Tjörn

På Nordiska Akvarellmuseet

Den amerikanska konstnären Nancy Spero (1926–2009) var en av pionjärerna inom feministisk konst. Samtidigt var hon djupt intresserad av stora, ständigt aktuella existentiella frågor. Hon uppfattade sig själv som en politisk konstnär och använde sin konst för att ta ställning till sociala problem och politiska händelser. Genom okonventionella material, nya uttrycksformer och ett uttalat politiskt engagemang bröt hon på 1960-talet med den etablerade konstscenen och tillhörde grundarna av kvinnogalleriet A.I.R. i New York på 1970-talet.

Krig och våld spelade central roll i Nancy Speros skapande. Orättvisor, såväl i världshistorien som i vardagliga relationer mellan män och kvinnor, utgjorde huvudspåret. Bland de viktigaste motiven fanns människokroppen, särskilt kvinnans. Utgångspunkten var traditionella visuella gestaltningar som Spero omvandlade på ett alldeles unikt sätt. Många av hennes verk på papper – akvareller, teckningar och collage – har ett rumsligt formspråk och visas som stora installationer.

Utställningen på Nordiska Akvarellmuseet har skapats tillsammans med Museum Folkwang i Essen, Tyskland. I presentationen ingår ett sjuttiotal verk och rumsinstallationer. En utställningskatalog produceras i samarbete med det tyska förlaget Steidl.

Öppettider Höst/vinter/vår:
Tisdag–söndag kl. 11–16

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Nordiska Akvarellmuseet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert, själv prova på att måla akvarell och äta vällagad mat.

Läs mer
Kontaktinformation

Nordiska Akvarellmuseet

Södra hamnen 6

47132 Skärhamn


Telefon: +46 304 60 00 80


E-post: Skicka E-post

Hemsida: akvarellmuseet.org/