({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Höstlov i södra Bohuslän

Hösten är äntligen här med sin färgprakt och Bohuslän har en mängd roliga äventyr att erbjuda barn och vuxna under höstlovet! Utforska spännande vandringsleder, njut av härliga fikastunder, skapa vackra akvarellmålningar, ta färjan till en bilfri ö, rid på kameler, shoppa i mysiga butiker eller större shoppingcenter, utmana någon i gokart eller experimentera med roliga aktiviteter. Oavsett ålder och intressen har vi samlat tips och aktiviteter som passar alla under höstlovet.

Tips på evenemang under Höstlovet

Trampolindisco och Spökvandring

Upplev alla höstlovsroligheter på Tjörnbro Arena tillsammans med hela familjen! 

Måndag 30 oktober och tisdag 31 oktober är det Spökvandring. Spökvandringen startar vid Tentipi-tältet där du möter en Ninja som guidar dig och din grupp genom den förvridna dimensionen. Och 2, 3 och 4 november är det Trampolindisco med Ljus, musik och härlig färgglad stämning.

Klara, färdiga, lek!

Lek, laser och lustfyllda go-cart äventyr i Kungälv

Upp och ner, fram och tillbaka, hoppa och skojiga äventyr väntar i den unika lilla staden hos Barnens Lekstad.

Inne i samma byggnad väntar Laser Arena 442 på de modiga äventyrarna som vill utmana varandra. 

Strax intill, i samma kvarter, hittar du Gokartcentralen – en häftig plats med eldrivna gokarts som garanterar spänning i högsta växeln.

Vandringsleder och skogsäventyr!

Packa ryggsäcken med fika och utforska grottorna vid Sundsby Säteri, passa även på att besöka Margaretas Kök och Skafferi för en välsmakande lunch eller fika. Upptäck de fina lederna vid Fontins naturreservat eller de lummiga stigarna i Svartedalens skogar.
Eller varför inte ge er ut på en promenad på sydöstra Orust och utforska den natursköna Kultehamnstigen?

Här hittar du några riktigt fina och barnvänliga leder.

Vill du ge dig ut på längre äventyr och vandra på bilfria öar eller fina leder längs grusvägar och skogsstigar så hittar du dem här.

Höstlovets 10 höjdpunkter

Vi vet ju alla hur aktiva barnen blir när skolan ringer ut och plötsligt är det lov, här hittar du tips på aktiviteter för de stora och små du inte får missa under höstlovet! 

För de äventyrslystna som älskar höjder och spänning!

På Hafsten Resort finns en fräsig höghöjdsbana som är både imponerande och utmanande med hinder. Även de minsta kan delta i äventyret med vår Kidzbanan. Ta med hela familjen och upplev spänningen bland trädtopparna!

Lysegårdens mäktiga vattenfall!

Mitt i den majestätiska skönheten av Lysegården naturreservat reser sig berget Örnekulan, och i dess hjärta finns ett naturligt underverk att uppleva. Vallerån, som slingrar sig genom reservatet, skapar ett imponerande vattenfall som sträcker sig hela 38 meter nerför den södra sidan av berget. Med ett brusande fall och en naturlig skönhet som tar andan ur dig, är detta vattenfall en äkta skatt! Väl värt ett besök under höstlovet! Du kan men fördel parkera vid Lysegårdens golfklubb och promenera ner längs vägen genom golfbanan tills du ser fallet vid en klippa. 

Ta mig dit!

 

Bo på hotell under höstlovet

Ge hela familjen en härlig höstlovsupplevelse, besök ett spa, där ni kan njuta av avkopplande bad, roliga aktiviteter och en utsökt hotellfrukost. Alternativt kan ni välja att tillbringa en natt på en fästning – en perfekt upplevelse för äventyrsälskande familjer.