({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Anders Jonsson

Bike the bridge
Tjörn

Upplev Tjörnbron från cykelsadeln, 3,5 km

I själva verket är det tre broar du cyklar över när du väljer att cykla den trygga Tjörnbroleden mellan Stenungsund och Tjörn. Utsikten från broarna är häpnadsväckande och vill du njuta lite extra rekommenderas ett stopp vid utsiktsplatsen på Tjörnsidan.

Denna cykeltur, om ca 3,5 km enkel väg, passar hela familjen då den går på separerade cykelbanor från centrala Stenungsund till utsiktsplatsen på Tjörnbron. Ett stopp på utsiktsplatsen är ett måste. Köp en glass i kiosken och slå dig ner på parkbänkarna med vy över Stenungsund, Stenungsön och Lilla Brattön. Eller avnjut en bit mat på Restaurang Tjörnbron. Cyklar du vidare mot Almö Centrum hittar du både Almö Kvarterskrog och Almö Livs om du vill köpa med dig något till den fortsatta cykelturen.

Vill du bada rekommenderar vi Almöns badplats på Tjörn eller Hawaii badplats på Stenungsön. Dessa badplatser har sandstrand, hopptorn och bryggor och passar bra för familjen, men har även lite mer avskilt klippbad för den som föredrar det.

Tjörnbron

Tjörnbron över Askeröfjorden länkar samman öarna Källön och Almön och är den störst av de tre broar som förbinder Stenungsund på fastlandet med ön Tjörn. Bron invigdes 1981 och ersatte den tidigare bron, Almöbron, som rasade 1980 efter att ha blivit påseglad av fartyget Star Clipper.

Hyr cykel

Har du ingen egen cykel? Ingen fara, cykel går att hyra på Stenungsunds Turistinformation, Stenungsbaden och Almö centrum. Vill du hyra en MTB så kollar du in Surfviken.

För dig som vill cykla vidare ut på Tjörn eller Orust erbjuds fina cykelvägar även där. För familjen lämpar sig cykling på Tjörn bäst då utbudet av separerade cykelbanor är stort.

 

Fakta om leden

Längd:

ca 3,5 km enkel väg, från centrala Stenungsund till utsiktsplatsen vid Tjörnbron. ca 7 km tur och retur. 

Ungefärlig tid:

25 minuter enkel väg, från centrala Stenungsund till utsiktsplatsen vid Tjörnbron. 

Markering:

Turen är inte markerad 

Karta finns att köpa på Stenungsund Turistinformation.

Svårighetsgrad:

Lätt, asfalterad cykelbana hela sträckan. 

Start och mål:

Turen utgår från centrala Stenungsund, Stenungsunds Turistinformation i Kulturhuset Fregatten. 

lat: 58.06734 long: 11.81805 

Kontaktinformation

Stenungsunds Turistinformation

Kulturhuset Fregatten

44430 Stenungsund


Telefon: +46 303 83327


E-post: Skicka E-post

Hemsida: sodrabohuslan.com