({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Kristin Wiktorsson

Graveläventyr på Tjörn
Tjörn

67 km gravelcykling

Upptäck Tjörns häftiga och omväxlande natur på Gravelbike. Här får du en riktigt fin sträcka på 67 km.

 

Gravelbike på Tjörn

Här är rundan för motionären eller trivselcyklisten som vill upptäcka allt fint Tjörn har att erbjuda.Ta dig fram längs bokskog, klippor, bryggor, så gott som bilfria grusvägar och enklare skogsstigar.Rundan kan du starta där det passar dig, men ett förslag är att börja i Skärhamn där du även kan övernatta hos Hav & Logi eller Hotell Nordevik och på så sätt dela upp din runda i etapper.

 

Pausa vid fina badplatser

Ta dig fram längs med cykelvägen och sväng av mot Stockevik för ett dopp vid den fina badplatsen. Vägen leder dig vidare mot Aröd. Vill du ha en paus här så ska du svänga in mot Moriks Fårgård där du kan slå dig ned i den grönskande trädgården för en fika och titta runt på allt fint i gårdsbutiken. Från Aröd tar du dig längs grusvägar mot Kållekärr och vidare på cykelvägen mot Häggvall där du svänger av mot Valla Kyrka. Här börjar småvägarna mot Myggenäs. Passa gärna på att ta ett stopp och inta god mat på Almö Kvarterskrog

Fotograf: Kristin Wiktorsson

Från Myggenäs tar du dig sedan tillbaka en bit på samma väg för att sedan ta vägen via Röra Strand, Kyrkesund och Skulptur i Pilane. Den här sträckan passerar förbi fina små fik och fantastiska badplatser. Det finns även möjlighet för ett stopp hos Björholmens Marina ifall du är hungrig. 
Ta dig sedan vidare ned till Kyrkesund och njut av de fina vyerna över Härön. Här kan det vara trevligt med en paus vid bryggan. Blir du sugen på ett dopp så cyklar du vidare till Linnevikens fina badplats och hoppar i. Du cyklar också förbi Vin och Goa Grejer där du kan slå dig ned i den blomstrande trädgården för en fika eller en Italiensk delikatess. Trampa sedan vidare mot Skulptur i Pilane och njut av den fina sträckan tillbaka till Skärhamn.

Övernattning

Vill du avsluta din dag på cykeln med boende på hotell eller en fin stuga och äta god mat så finns det flera fina anläggningar att välja mellan i närheten av den här rundan. 

 

Fakta om leden

Längd:

67 km

Ungefärlig tid:

3-6 timmar exklusive pauser beroende på hur du vill uppleva rundan. 

Motionscykling, 3-4 timmar

Upplevelsecykling, 5-6 timmar

Tänk på:

 

  • Cykla säkert. Använd alltid hjälm och ha en reparationssats med dig ifall olyckan är framme. Vissa vägar kan vara mer trafikerade än andra och underlaget kan variera.
  • Visa respekt för fotgängare, bilister och andra cyklister. Kom ihåg att du inte är ensam på vägarna.
  • Värna om naturen genom att alltid ta hand om skräp från energibars och liknande.

Markering:

Turen är inte markerad

Svårighetsgrad:

Turen varierar mellan grusväg och asfalterad landsväg, men även några korta partier skogsväg där du kan behöva leda din cykel ytterst kortare sträckor.

Passar för:

Gravel, MTB, Fritidscykling

Start och mål:

Förslagsvis startar du från Hav o Logi i Skärhamn eller Almö Livs i Myggenäs. Men det är en rundslinga vilket gör att du kan starta där det passar dig. 

Kontaktinformation

Stenungsunds Turistinformation

Kulturhuset Fregatten

44430 Stenungsund


Telefon: +46 303 83327


E-post: Skicka E-post

Hemsida: sodrabohuslan.com