({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Andas in lugnet efter stormen - Remember September

Att uppleva västkusten i september är lite som att besöka fjällen under sommaren. Det är samma plats, men ändå inte. Något har hänt. En charmig mystik har krupit fram. Det är lugnet efter stormen.

September har anlänt till södra Bohuslän. Över klipporna, kulturlandskapen och strandängarna vilar en stillhet av sällan skådad art. Trots att högsommaren är förbi avvaktar de lokala handlarna med att stänga igen sina butiker och restauranger. De vet att några eftersläntrande gäster kommer dyka upp, de där gästerna som vill upptäcka och njuta av västkusten i sin egen takt.

Havsnära vandring, unika kulturupplevelser och säsongens bästa råvaror

För dig som vill besöka södra Bohuslän i september väntar många upplevelser. Vandring är en av dem, vandringslederna här är många, vackra och kontrastrika. På historiska Marstrand och pittoreska Dyrön bjuds du på lätt, havsnära vandring med slående utsikter. Utanför Orust ligger två andra pärlor - Gullholmen och Härmanö, där kombinationen av Sveriges troligtvis mest tätbebyggda ö och ett av Bohusläns största naturreservat med ljunghedar och klipphällar skapar en otroligt unik plats.

Mitt i det öppna, bohuslänska kulturlandskapet på Tjörn finns Skulptur i Pilane med storskaliga skulpturer av världsledande konstnärer. Du rör dig fritt bland ett levande beteslandskap över ängar och berg, samtidigt som du får ta del av en fantastisk konstupplevelse. I närheten ligger Nordiska Akvarellmuseet som firar 20 år i år. En av årets stora händelser är utställningen ”Flora, Fauna och Kroppens tunna skal” (21/5-13/9) med de kända konstnärerna Bernd Koberling, Lars Lerin, Bruno Liljefors och Maria Nordin.

September är den perfekta tiden att njuta av alla de lokalproducenter som finns i södra Bohuslän. Här finns flera mysiga gårdsbutiker och den tidiga hösten är lika med skördetid så utbudet av säsongens goda råvaror är stort – med allt från bröd till grönsaker. För att inte tala om skaldjuren som avnjuts som bäst just denna tiden av året.

Den bohuslänska känslan - den får du oavsett vad du bestämmer dig för att uppleva.