Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • turismpris 2019

Turismpristagare 2019

Årets företagsgalor i vår region har gått av stapeln och vi delade i år ut det ärofyllda priset årets Turismföretagare till företagare på Tjörn, Orust, Stenungsund och Kungälv.

Galan för företagare i Kungälv gick av stapeln den 3 maj på Havshotellet och vinnare av årets Turismpristagare i Kungälv blev Mikael Jokinen med sin fantastiska verksamhet.
Galan för företagare i Stenungsund, Tjörn och Orust gick av stapeln den 10 maj och priser delades då ut till Erik Lyräng från Bryggvingen, Pia Holmstedt och John Holmstedt från Hotell & Restaurang Solliden och Bertil Gyllander och Leif Göbel från Dyröns samhällsförening.

MOTIVERING ÅRETS TURISMPRIS KUNGÄLV

Här har vi en företagare som under flera år utvecklat verksamheter som ger god service och goda upplevelser i Kungälv. Det är en person som brinner för att platsen vi bor på skall vara en levande och blomstrande plats och han har ett stort socialt patos. Gustus Gastrobar är en av hans verksamheter som sticker ut – med sin goda mat och genomtänka dryckesmeny.

Med känsla för det goda och med hjärtat på rätt ställe – Mikael Jokinen!

MOTIVERING ÅRETS TURISMPRIS ORUST

Om man åker så långt ut på Orust man kan komma, tar en färja och sen åker så långt man kan igen, då kommer man till årets turismpristagare. Här jobbar man direkt från båt till bord i en unik miljö som utvecklats på ett fantastiskt sätt i flera etapper sen det startade 2008.  

På denna plats serveras bästa kvalitet som går att få, egenfiskade skaldjur- och fiskrätter i en miljö som bygger på havet, stillheten och troligen en av världens vackraste vyer.

Årets pristagare – Erik Lyräng på Bryggvingen!


MOTIVERING ÅRETS TURISMPRIS STENUNGSUND

Här har vi en familjedriven verksamhet som med stort engagemang tar vara på en bit av Stenungsunds historia samtidigt som man arbetar aktivt med att utvecklas. En mötesplats med hemkänsla och hög mysfaktor både för besökare, lokalbefolkning och inte minst för sportfiskaren.

Här finns boende i 18 unika rum från slutet av 1800 talet, god mat med tanke på hållbarhet, aktiviteter och ett fantastiskt värdskap.  

Årets pristagare – Pia Holmstedt och John Holmstedt från Hotell & Restaurang Solliden! 


MOTIVERING ÅRETS TURISMPRIS TJÖRN

Med ett engagemang utöver det vanliga har dessa eldsjälar gjort ett fantastiskt jobb för att sätta den lilla ön Dyrön på kartan. I ur och skur har de burit ut 50 ton brädor i bergen för att bygga trappor, broar och skyltar. De har helt ideellt bidragit till ett levande samhälle som lockar besökare året om. De har sett till att Dyrön både har en otrolig vandringsled och Sveriges finaste bastu! Har du inte vandrat på Dyröleden så är det hög tid!

Årets pristagare –Men in Blue, Dyröns samhällsförening, med Bertil Gyllander och Leif Göbel!