({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Cykla - tänk på detta

Tänk på att cykla säkert - och visa hänsyn till andra, cyklister, vandrare, markägare, bilister och djur. Då blir det trivsamt för alla. En skön cykel och mysiga ställen att stanna på gör också upplevelsen extra trevlig.

Det finns en del saker att tänka på.

1: TRAFIKEN - även om Hike & Bike försöker hitta rutter som går på lågtrafikerade vägar eller hållbara stigar så är ansvaret alltid cyklistens eget. Ibland går det inte att undvika att cykla på de större vägarna - var uppmärksam på den stundtals intensiva sommartrafiken och cykla säkert.

Tänk på att du delar stigar med många som tex vandrare och djur, var noga med att visa hänsyn och anpassa din fart efter terräng och sikt. Var rädd om dig. Och andra.

2: CYKELN - en bra cykel är en förutsättning för en trivsam upplevelse.
Se till att däcken är fräscha och pumpade med lagom tryck och att kedjan är smord. En reservslang, däckverktyg och pump i bakfickan eller i ryggsäcken är bra att ha med sig om oturen är framme med punktering.

På våra Hike & Bike points finns det tillgång till enklare cykelverktyg, pump och reservslangar. De har också kontaktuppgifter till cykelverkstäder och service.

3: FIKA - antingen egen fika med dig så du kan stanna när du hittar det perfekta smultronstället eller badplatsen. Eller stanna till hos någon Hike & Bike-partner för en riktig gofika eller läcker räkmacka. Glöm inte att dricka mycket vatten när det är varmt.

4: STÄNG GRINDEN och skräm inte djuren. Vissa Hike & Bike-rutter går genom betesmarker - så var noga att stänga grinden om du passerar en hage. Även om du inte ser några djur så kan de finnas i närheten.

5: UPPTÄCK NÅGOT NYTT! Var nyfiken och stanna till för en paus då och då. Sotenäs har fantastiska miljöer att utforska. Men tänk på hur du rör dig i skog och mark så att du inte stör eller förstör. Ha kul!