({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Om Hike & Bike

  • Hike & Bike

Att cykla och vandra i Sotenäs ger oss en helt nära naturupplevelse. Miljön här med skärgård, skogsstigar, klippor och badmöjligheter är helt unik. Välkommen att upptäcka detta med Hike & Bike i Sotenäs.

Med utgångspunkt från en Hike & Bike-Point har vi planerat olika cykelrutter som passar olika typer av cyklister. Du som vill cykla lite lugnt med fika i cykelkorgen, stanna till vid ett bra glasscafé och kanske ta ett bad väljer "Leisure"-rutterna som går på huvudsakligen lågtrafikerade småvägar. Du som vill utforska lite mer äventyr kanske testar en MTB-rutt på skogsstigar och småvägar. Och vill du träna så kan du välja en Landsvägsrutt.

Oavsett vilken cyklist du är och vilken upplevelse du är ute efter är det viktigt att tänka på att du cyklar på eget ansvar. Vissa vägar ÄR mycket trafikerade av bilar, speciellt sommartid. Andra skogsstigar går över privat mark och delas med vandrare och betesdjur. Det är mycket viktigt att tänka på att många samsas och att alla måste visa hänsyn till varandra.

Så var rädd om dig - och andra - så kan ditt Hike & Bike-äventyr bli en fantastisk naturupplevelse.

Besök en Hike & Bike-Point och börja ditt äventyr. Här finns kartor och all information du kan behöva, har du inte egen cykel går det att boka och hyra.

Cykelrutterna som vi föreslår går förbi många spännande platser och ställen som är värda att stanna lite extra på - vi har listat Hike & Bike-Partners, där du kan bo, fika, handla eller få service.

Konceptet Hike & Bike är en del av projektet Utvecklad Cykelturism i Sotenäs, med stöd av Tillväxtverket. Lokala medfinansiärer är Sotenäs kommun, LRF Sotenäs, Företagarna i Sotenäs samt Sotenäs Turistförening. Projektet syftar till att skapa lokal tillväxt och ökad dialog mellan olika aktörer.

Projektledare: Sotenäs kommun, Åsa Andersson asa.andersson@sotenas.se Tel: 0523-664006