Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Nordens Ark/Tom Svensson

Vårtecken

Våren är förväntningarnas tid. Dagarna blir längre, man njuter av ljuset och får lust till utomhusaktiviteter.

I Sotenäs kan du uppleva våren på många olika sätt.

Nordens Ark har flera av djuren fått ungar som nyfiket tittar fram. Våren och hösten är den bästa tiden att besöka Nordens Ark, då är djuren mer aktiva och det är lättare att se djuren eftersom växtligheten inte är så lummig.

Sotenäs Golfklubb öppnar upp för spel på sia natursköna banor där de erbjuder 27 hål. Golfbanan ligger på Önna, ca 15 minuters bilresa från Kungshamn/Smögen/Hunnebostrand.

Gillar man vandring så är Sotenäs rätt plats att välja. Med Soteleden på drygt 7 mil, naturstigar på klippor och i skogsmiljö, pittoresk miljö bland sjöbodar och mysiga små samhällen finns det mycket att välja bland. Under våren är det som bäst, när blommor och träd vaknar till liv och luften är frisk.

Fotograf: Sotenäs Turism

Många ornitologer väljer kusten under våren, då många fåglar återvänder från varmare breddgrader. På bl.a naturreservaten Hållö och Ramsvik sitter många med kikare och fika, nyfikna på årets nykomlingar.

På våren startar säsongen på riktigt för våra skeppare som kör fisketurer och skaldjursfisketurer. Visst låter det lockande att följa med på en kräftfisketur där du är med och tar upp kräftburar, får en fin båttur och som avslutning är med och kokar kräftorna vid en sjöbod. Det bästa av allt är att smaka på de nykokta kräftorna.

Fler vårtecken är när båtarna på land börjar förberedas för sjösättning, när sjöbodar på Smögenbryggan börjar öppna upp sina dörrar och förbereder inför kommande säsong och de caféer och krogar som vilat över vintern öppnar upp sina dörrar igen.

Det är en härlig tid!