({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Adventsmys, julbord och aktiviteter för hela familjen

Det räcker att åka en liten bit utanför Göteborgs stadsgräns för att hitta mysiga evenemang som hör julen till. Julbord i olika former, fikavandring i juletid, tomteexpress och möjlighet att inhandla julens klappar. Gör en utflykt med någon du tycker om till skärgården eller inåt landet. HÖNÖ

Ta en tur ut till Hönö i Göteborgs skärgård och njut av adventslugnet. Den rätta julkänslan finner du i Klåva hamn på öns södra del med julmarknad, ljusklädda fiskebåtarna och julbord.

 

ADVENTSHELGER I HÖNÖ KLÅVA | På lördag och söndag under adventshelgerna tänds julbelysning och julmusik spelas. Ta en tur och njut av skärgården i advent - i år med lite annorlunda julmarknader, ljusklädda fiskebåtar, promenader bland butiker och sjöbodar.

JULEN PÅ TULLHUSET | Tullhusets stora fisk- och skaldjursjulbord och Tullhuset jullunch. Förläng julbordsupplevelsen med övernattning så får ni njuta mer av Hönö.

JULBORD LILLING COTTAGE | Lilling Cottage var från början en blomsteraffär som blev inredningsbutik och sedan restaurang. Kanske är det därför det idag är ett av skärgårdens mysigaste tillhåll. Njut av ett medelhavsinspirerat julbord och passa även på att inhandla julens klappar.

VINTERSKÄRGÅRD | Följ med Kastor Boat Trips på en båttur ut till Vinga skärgård, som under vintern är vackrare än någonsin. Stor chans att se fåglar och sälar. Turen tar cirka en timma.

NYÅRSSUPÉ TULLHUSET | Avsluta året ute på västkusten. Restaurang Tullhuset bjuder in till en helkväll med välkomstdrink och festlig 4-rätters supé i trivsam skärgårdsmiljö. 

Tips! Recept på Saffranspannacotta från Lilling Cottage.

LÄS MER OM SKÄRGÅRDEN i adventALINGSÅS

Julpyntade kullerstensgator, trähus med förtrollande innergårdar och kaféer i nästan varje gatuhörn – ja, där har du Alingsås i adventstid.

 

FIKAVANDRING I JULETID | En guidad fikavandring är det bästa sättet att utforska kaféstaden Alingsås på. Under två timmar får du botanisera bland stadens kaféer och samtidigt höra historien om hur fikakulturen växte fram. Plats för 8 personer per fikaguidning, enligt rekommendationer.

CHRISTMAS LIGHTS IN ALINGSÅS | När december gör sitt intåg är det dags att tända juleljusen i Alingsås. Julmarknad och upplevelser gör att såväl barn som vuxna finner den rätta julstämningen. 

JUL PÅ NOLBYGÅRD | Nolbygårds Ekobageri & Café ligger på 20 minuters promenadavstånd från Alingsås stadskärna. Här väntar en julmarknad med utställare som verkligen brinner för det lokala hantverket. 

LÄS MER OM JULMYS I ALINGSÅSGUNNEBO SLOTT

En kvart från Göteborg ligger Gunnebo slott – en oas för dig som vill andas historisk jultradition för en stund. Slottsområdet gör sig lika bra i sommarprakt som i vinterskrud.

 

JUL PÅ UTESEVERIGEN | Möt julen på vår uteservering och besök vår röda bod där du kan beställa lättare rätter såsom julgröt och julsmörgås på nybakat vörtbröd. Slå er ner på vår julsmyckade uteservering, här finns det gott om sittplatser både med och utan tak. Grilla våra egengjorda kanelmarshmallows över den öppna elden och smaka på årets hemlagade glögg. 

JULMAT | Julmaten på Gunnebo är en smakupplevelse som är långt ifrån traditionell. Under hela året har våra kockar och bagare sparat råvaror från köksträdgårdarna för att kunna bjuda på ny spännande julmat. I år serverar vi julfrukost, jullunch och julmiddag till den 22 december.

JULKLAPPAR I BUTIKEN | I butiken finner du julklappar i alla prisklasser, alltifrån hantverk och trädgårdsredskap till bageriets godsaker och profilprodukter unika för Gunnebo. Förboka en påse med Gunnebo-produkter att ge bort i julklapp.

SLOTTSVISNING | Följ med på en guidad tur i slottet. Lör. – sön. samt helgdagar, kl. 13 och 14. Bjud med familjen, vännerna eller kollegorna på en privat guidad tur i slottet.

Tips! Baka en farligt god kanelkola enligt Gunnebos recept.

Läs mer om jul på Gunnebo Slott

  

 

FLODA & NÄÄS

Området kring Floda & Nääs har något för alla – oavsett om du vill upptäcka historiska miljöer, botanisera i hantverksbutiker, äta riktigt gott eller bara koppla av i en het bastu.

 

 JUL PÅ NÄÄS FABRIKER | Få en försmak av julen på Nääs Fabriker med hantverk, delikatesser, food trucks, adventspyssel och tomtebesök. Här kan du även äta en klassisk julmiddag med modern touch och möjlighet till övernattning. Gör vistelsen extra härlig genom att boka till entré till Badhuset med varma utomhuspooler och bastu.

SMAKA PÅ JULEN HOS GARVERIET | På Garveriet skapas en julkänsla med hållbarhet i fokus. Jullunchen, på 2-rätter, har sin utgångspunkt från vad de lokala producenterna erbjuder för säsongen. Menyn är inspirerad av restaurangens syn på klimatsmart mat och med hantverket och råvaran i centrum.

VANDRA LÄNGS GOTALEDEN | Snöra på dig vandringskängorna och ta med någon du gillar på en skön söndagstur längs Gotaleden. Leden invigdes i somras och går från Kungsportsplatsen i Göteborg hela vägen till Alingsås, på flera ställen passeras pendeltågsstationer för dig som bara vill vandra en viss sträcka.

Tips! Baka årets lussebullar enligt recept från Garveriet.

LÄS MER OM JUL PÅ NÄÄS & FLODA

 

 

MARSTRAND

Upplev en sann skärgårdsjul på Marstrand. Njut av god mat och festliga nyårsfiranden! En frisk vintervandring längs den havsnära stig som slingrar sig runt ön är ett bra tips om du får en stund över.

 

JULBORD CARLSTENS FÄSTNING | Fira in julen i en minst sagt annorlunda miljö. I Riddarsalen på Carlstens fästning serverar fästningens fångar och Karolinersoldater julmat inspirerad av Västerhavet.

JULBORD MARSTRANDS HAVSHOTELL | På kustpärlan Marstrands Havshotell får du uppleva julstämning i kombination med en helt unik och magnifik utsikt över hamnen och Marstrandsön. Kvällen börjar med en välkomnande juldrink och sen vidare in till en sittande julmiddag i fyra serveringar med klassiska och traditionella smaker och lite moderna inslag.

JULBORD GRAND HOTEL MARSTRAND | Även i år serveras Grands stämmingsfulla julbord även om det blir en annorlunda servering som anpassats efter rådande omständigheter. Kombinera julbordsupplevelsen med en övernattning.  

NYÅRSWEEKEND GRAND HOTEL MARSTRAND | Välkomna det nya året på Grand Hotel i ett vackert hus med anor och tidsenlig charm från slutet av 1800-talet. Samla vänner och familj eller ta med den du älskar till vår magiska ö över nyårshelgen. Tillsammans tar vi farväl av 2020 och skålar in 2021.

Tips! Prova att laga Farmor Ingers äggost – recept från Grand Hotel.

LÄS MER OM JUL PÅ MARSTRAND

 

Strax utanför Göteborg

Det räcker att åka några hållplatser utanför Göteborg för att komma till Hönö, Gunnebo Slott och Trädgårdar, Marstrand, Alingsås, Styrsö & Vrångö och Floda & Nääs. Sex utmärkta resmål värda en...

 

Fler tips i juletid