({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Människor i Strömstad

    Strömstad & Kosterhavet

Aktuellt just nu

 

Upplevelser

Skrolla ner för att hitta information om alla de härliga sakerna du kan uppleva utifrån årstid och säsong

Kosteröarna

Besök en riktig skärgårdsidyll under din vistelse i Strömstad. Öarna Nord- och Sydkoster är ett perfekt utflyktsmål för den som vill uppleva slående vacker natur och hänförande vyer på cykel eller till fots. Mat och fika finns på båda öarna och vill du övernatta så finns boende för alla smaker.

Kosterhavets nationalpark

Besök Sveriges enda marina nationalpark med unikt växt- och djurliv ovan och under vattnet och erbjuder upplevelser året runt. Det är attraktivt för havsnära vandring, paddling, dykning, bad och andra naturupplevelser både på och vid öarna längs fastlandet och i det yttersta havsbandet.

Vintriga aktiviteter och upplevelser

Njut av den underbara vintern! Här tipsar vi om allt från vandring, till besök i Kosterhavets nationalpark, naturskön vandring, stadsstur på egen hand och kallbad till shopping. Passa gärna på att fika och äta gott när du besöker oss!

Natur- och friluftsliv

Oavsett om du söker ro och stillhet eller utmaningar finns det många alternativ. Besök våra naturområden, njut av underbara vandringsleder och utsiktsplatser, häng med på båt- och fisketur i Kosterhavet eller passa på att koppla av med salta bad - Och mycket mer...

Kulturminnen

I Strömstad finns mycket att se, för dig som är intresserad av historia kan vi erbjuda många fina sevärdheter. Här kan du till exempel besöka stenskeppet vid Blomsholm, ta del av lokalhistoria på Strömstads museum, besöka Krokstrand och Dårskild högar.

Vandra

Upptäck våra fina naturmiljöer till fots. Här kan du vandra kortare slingor i våra havsnära naturreservat, i vacker skärgårdsmiljö eller ta en tur på Bohusleden och Kuststigen för att njuta av den Bohuslänska inlandet med intressanta sevärdheter och variationsrik naturmiljöer.

Cykla

Cykla i Strömstads omgivningar, ute på vackra Kosteröarna och njut av närheten till havet. Här tipsar vi om fina turer och sevärdheter i vårt området,

Bra att veta

När du besöker Strömstad kan det vara bra att veta vissa saker i förväg eller när du är på plats!

Strömstad Turistinformation

Vi tipsar gärna om vad som finns att se och göra, trevliga caféer & restauranger, upplevelser och vad som är på gång. Du hittar oss i Gamla Tullhuset vid...