({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Hösttips

Shoppa, god mat, upptäck vår fina besöksmål och passa på att  koppla av i vår vackra natur. Här  hittar du sensommartipsen , både utomhus- inomhusaktiviteter för hela familjen. Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – hålla sig hemma om man har symptom, hålla avståndet och tvätta händerna ofta.

Fotograf: G Assner

Njut av naturen till fots

Strömstads kommun innehåller många olika naturtyper från havets strandängar till vildmarksområden, alla värda att upptäcka. Här hittar du inspiration till kustnära promenader i våra naturreservat; vandringsleder och naturreservat>>

PS) Om du ska planerar grillpicknick i naturen så ha koll på vad som gäller om eldning och välj helst en iordningställd grillplats. Grillar finns bland annat i våra naturreservat och vid vindskydden längs med Bohusleden.

Fotograf: G Assner

Cykeläventyr i Strömstads omgivningar

Runt om i kommunen finns vackra vägar för fina cykelturer. Här hittar du cykeltips med förslag på trevliga stopp.
PS) Cykelturförslagen går längs allmäna bilvägar så du kan med hjälp av cykelkartan planera en utflyktstur med bilen om du inte vill eller kan cykla.

Cykla på Sydkoster

Kosteröarna består av Nord- och Sydkoster. Sydkoster (8km2) är den största av ön och en cykeltur är ett trevligt nöje för hela familjen. Det är lätt att ta sig runt och att ta dagen som den kommer i sann kosteranda är inte svårt. Läs mer om cykla på Koster.

BikePark i Tjärndalen

I projektet “Biking Strömstad” byggs Lagunen Bikepark, området kring Tjärndalen i Strömstad. Parken har flera häftiga cykelbanor som passar ungdomar och alla som vill känna på mountainbikerns fart och fläkt. Banan är fortfarande under uppbyggnad men det finns idagsläget cykelbara sträckor.

Fotograf: Anders Tysklind

Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009, ett unikt naturområde som saknar motsvarighet i Sverige. Det finns något för alla, såväl erfarna
friluftsmänniskor som barnfamiljer. Parken täcker nästan 40 000 hektar runt Kosteröarnas skärgård. I nationalparken finns både snorkelleder och vandringsleder för att du på bästa vis ska kunna ta till dig och uppleva naturen som finns här. Naturum Kosterhavet är huvudentrén till nationalparken och ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster. Hit kan du resa med Kosterbåten från norra hamnen, Strömstad.
Mer information om nationalparken, regler, aktiviteter och öppettider besökscenter. 

Upplev Bohusleden och Kuststigen

Vandra och njut av varierande natur längs med våra markerade vandringsleder. 

Bohusledens 27 etapper som bjuder på totalt ca 34 mil av naturskön och omväxlande vandring genom Bohusläns vilda och vackra natur. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr.
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Kuststigen är en variation av kustnära vandringsleder och slingor längs vår Bohuskust. Den består av både längre sammanhängande etapper och separata rundslingor. 
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

TIPS! Ladda ner appen Bohusleden i din mobil.

Unna dig en weekend eller boka in ett upplevelsepaket

Strömstad har ett stort utbud av hotell, vandrarhem och året runt öppna campingar, både centralt och mer lantligt placerat. Här finns något för alla smaker! Läs mer>

Shopping

Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och shopping av skilda slag. I centrala Strömstad finns ett rikt utbud av charmiga butiker. Våra shoppingcentra bjuder på shopping under tak, Strömstad Shoppingcenter, Oslovägen och Nordby Shoppingcenter vid gränsen till Norge. 

Bastu, badtunna och wellness

Lagunen Camping, uthyrning av bastu och badtunna, med havsbad direkt utanför. Efter ett snabbt dopp värmer du dig i bastun igen, eller sjunker ner i vår varma vedeldade badtunna, boka för en härlig kväll tillsammans! 

Daftö Resort, uthyrning av wellnessavdelning med jaccuzzi och bastu som du bokar helt för dig själv och ditt sällskap. Låter bryggbastu mer intressant väljer du självklart det istället. 

Fotograf: Strömstad spa

Spaupplevelse

Ta hand om dig själv och passa på att njuta av den fina Spa-anläggningen på Strömstad Spa Resort. Här kan du boka in dig på dagspa eller varför inte spapaket med övernattning?
Mer information och öppettider finns på hemsidan

Digital Stadstur

Fotograf: Katrin Sjögren

Du kan gå på stadsvandring i Strömstad när du själv har tid! Vandra genom staden och lära dig mer om konstverken, arkitekturen och platsens historia.
TIPS! Du som håller dig hemma kan uppleva digitala turen hemma i soffan. 

Fotograf: Alisia Ring

Upptäcktsfärd till våra kulturmiljöer

Det spänner från hällristningar, skeppssättningar och gravringar, arkitektur, krigs- och handelshistoria till industriminnen. En lista över utbudet hittar du på Strömstads kommun hemsida.  
TIPS! Ekomuseum Gränsland - Ett museum utan tak och väggar. Sevärdheter och besöksmål spridda över hela gränsregionen i sin naturliga miljö. Besök historiska platser i vårt närområde.

Fotograf: Yngve Brothén

Konsthallen Lokstallet

Ta del av vår pågående utställning på konsthallen digitalt!

Vi har en unik konsthall i vår kommun som lockar konstnärer som annars brukar ställa ut i New York, Berlin och Tokyo. Det gamla lokstallet är från 1903. 

Fotograf: Strömstad Infocenter

Spela en runda golf

Strömstad golfklubb

Dynekilens golfklubb

Strömstad Badanstalt

För bad- och träningstider se www.stromstad-bad.se.

Fotograf: Lagunen Camping

Äventyrsgolf & Minigolf

Utmana familjen och kompisar på en turnering. 
Lagunen Camping  Äventyrsgolf

Daftö Resort  Äventyrsgolf

Seläter Camping Minigolf 18 håls bana

BRF Capri

Fotograf: Lukasz Warzecha

Kajakpaddling & SUP

Strömstad med omgivande Kosterhavets nationalpark är en ovanligt vacker plats för en lyckad paddeltur. Ett utmärkt sätt att uppleva  vår vackra natur är från vattnet. Följ med på en guidad kajaktur, bege dig ut på egen hand eller med en grupp vänner. Det finns många alternativ för underbara kajakutflykter i Kosterhavet!

Mer värdefull information om vad som gäller i nationalparken hittar du här.

Ladda ner nationalparksfolder om båtliv med information och karta

Koster Adventures
Ett familjeföretag som har sin bas i Kyrkosund på Sydkoster, granne med Kosterhavets Nationalpark. Hos dom kan du hyra kajaker & SUP-brädor med eller utan guide samt boende för 6 personer. De har all utrustning ni behöver till ert äventyr! Hör av er så sätter de ihop en grym upplevelse för just er.
Kontakt: www.kosteradventures.se  info@kosteradventures.se - Gustav Walldås 070-5114550 - Facebook 
 
Koster Kayak Tours
Turer och kurser med professionell guide i Kosterhavets nationalpark. Stefan von Bothmer är utbildad BCU, coach och leader. 
Kontakt: Stefan@kosterstradgardar.se - Stefan von Bothmer 070-600 13 13 Facebook
 
Uthyrning havskajaker och SUP

Kosteröarna: SkärgårdsidyllenKosterhavet Dykcenter/ Kosters Kajakuthyrning,   Koster AdventuresKoster Kayak Tours

Rossö, Kosterhavets entré Rossö: Uthyrning och bokning via Skärgårdsidyllen

Strandstäda

Är ni en förening, en grupp vänner eller ett företag som vill göra en insats för miljön och städa en strand? Använd strandstädarkartan, www.renkust.se här finns en karta och formulär. Där använder du olika flaggor att markera på kartan beroende på vad för slags städinsats ni gör.

Havsfiske 

I havet finns fina möjligheter till ett varierat fiske. Havsöring, makrill och torsk, men även mer udda arter hör till den möjliga fångsten. Ta fiskeutrustningen och ge dig ut, men läs igenom regler och bestämmelser innan du ger dig ut. 

Hitta ut Strömstad - orientering för hela familjen

Ett ideellt friskvårdsprojekt som drivs lokalt av idefjorden SK. Med en karta och checkpoints kan du utmana dig själv eller familjen. Ett roligt sätt att utforska Strömstad och dess omgivningar, samtidigt som du får frisk luft och motion. 

Ladda ner Hittautappen för din smartphone.

Den detaljerade kartan hämtar du gratis på ett antal utdelningsställen: Stadshuset Strömstads kommuncenter, Lagunen camping, Vårdcentralen Bohuslinden, ettoANNat, Strömstads Däck & Fälg och Strömstad Turistinformation.  

Mer information finns här