({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Katrin Sjögren

Vårupplevelser

Strömstad är magisk på våren och bjuder på annorlunda sinnesstämning - Välkommen att uppleva den du också!

  • Fotograf: Michael Skarström

Hitta upptäckarglädje i Strömstad stad

Här hittar du promenadstråk, historiska byggnader, butiker för shopping, mysiga uteserveringar för fika och mat, grönområden, kulturliv, och svalkande bad - det finns helt enkelt mycket att upptäcka i Strömstad. Här hittar tips på vad du inte ska missa när du besöker oss.

Vandringsleder, naturreservat och naturområden

I kommunen finns exempelvis många naturreservat och friluftsområden att välja på för den som vill träna, umgås med familj och vänner eller röra på sig på betryggande avstånd från andra.  

Nedanför har vi listat några tips för att upptäcka naturen i Strömstad och glöm inte att packa ihop en fikakorg så att ni kan avsluta med en skön fika!

Fotograf: Jonas Ingman

  • Passa på att gå en härlig promenad med utsikt över Kosterhavet. Flera av våra kustnära naturområden erbjuder fin dagsutflykt med flera vackra vyer. Härlig natur och fina promenader för hela familjen är exempelvis öarna Kosteröarna och Saltö eller halvön Kockholmen.
  • Sugen på att vandra men vill inte gå så långt, eller är du bara nyfiken på att upptäcka nya omgivningar? Då är stadsnära naturområdet Nötholmen värt ett besök, perfekt med sina promenadslingor i omväxlande naturmiljö. Dessutom finns ett vindskydd och grillplats på ön.
  • Våra vandringleder Bohusleden och Kuststigen som slingrar sig genom vår kommun. Några fina utflyktsmål längs lederna är Björnerödspiggen, Dragonkullen och Rogstad Hillern. Se etapper  24-27 för Strömstad.

    Läs mer om våra naturreservat

Skärgårdstur med båt

Fotograf: Katrin Sjögren

Kosteröarna är en skärgårdsidyll du kan besöka året om och passagerarfärjor avgår dagligen från Strömstad norra hamn. Här ute finns fina strövområden, vackra vyer och restauranger med varm atmosfär öppnar upp lagomt till påsk. Missa inte naturum Kosterhavet vid Ekenäs brygga, Sydkoster. Här kan du lära dig mer om livet under och över ytan i Kosterhavets nationalpark. 

Öppet på Koster just nu?

Kosterbåtarna kör regelbundna turer dagligen till Koster från Norra Hamnen i Strömstad. Du behöver inte förköpa biljett!
För biljettköp och tidtabell se: www.kostermarin.se

Grillplatser

Fotograf: Roger Borgelid

Det finns flera fina iordningställda grillplatser ute i naturen som inbjuder till mysfika, korvgrillning eller kanske till och med marshmallows över den öppna elden – och glöm inte den obligatoriska varma chokladen.

Exempelvis finns iordningställda grillplatser vid vindskydden längs Bohusleden (se karta etapp 24-27) och här ska det finnas utlagt ved men vi kan inte garantera att det finns. I våra naturreservat som ute på Kosteröarna (Kosterbåten avgår dagligen från Torget), Saltö och Kockholmen däremot får du ta med egen ved. Mer information och karta över naturreservat besök Länsstyrelsen Västra Götaland eller ladda ner reservatsfoldrar med karta via hemsidan Kosterhavets nationalpark. Ett omtyckt utflyktsmål vi kan tipsa om är en tur till Färingestugan, stugan är stängd men här finns en eldplats.

Utflyktstips

Ett populärt utflyktsmål hittar du Färingestugan vid sjön Färingen. Stugan med kaffeservering är öppet söndagar mellan kl. 11-14 från mitten av oktober fram till påsk. Området är också en fin fikaplats med grillplats.
Friluftsfrämjandet Strömstad

Poängpromenad Kasen, söndagar i vinter arrangerar Idefjorden SK tipspromenad med start från deras klubbstuga. Turen runt på stigar och stråk brukar ta ca en timme. Efter det brukar det smaka gott med fika från deras servering med bla våfflor med sylt o grädde. För mer information och datum besök deras hemsida eller håll utik på Facebook

Cykel

Om väder och snöförhållanden tillåter så kanske ta en cykeltur känns lockande. I området Tjärndalen finns en iordningställd bike park och en mountainbikeslinga. Här hittar man cykling för alla, från nybörjare till duktiga tekniska åkare. Dessutom finns ett vindskydd med grillplats vid Bikeparken. Passa även på att ta en cykeltur i Strömstads omgivningar, ladda ner karta med cykelturförslag.

Bastubad

Vinterbad på Öckeröarna

Kallbadhuset i centrala Strömstad är öppen onsdagar och söndagar från september och fram till maj för den som vill möta vintern med salt och uppfriskande bastubad. För mer information se här>>

Lagunen Camping. Alldeles intill bryggan och vattenbrynet hittar du våra vackra sjöbodar, nybyggda i klassisk bohuslänsk stil, som du kan hyra året om. Basta i Evas Sjöbod med utsikt över den krispiga viken, ät en god, privat middag framför den sprakande elden i kaminen i Malis Sjöbod och om du vågar, ta ett snabbt havsdopp ner i det iskalla vattnet innan du springer upp och värmer dig i vår vedeldade badtunna. Läs mer och boka>>

Daftö resort. Deras vedeldade bryggbastu bjuder på utsikt över Daftös vackra skärgård. Här njuter av en varm bastu kombinerat med ett kallt vinterbad – ett oslagbart minne. Boka en kväll tillsammans med nära och kära och låt er njuta av värme, hav och en vacker utsikt. Läs mer och boka>>

Upptäck våra kulturmiljöer

Packa med en god matsäck, lite varm choklad eller kaffe och utforska våra fina fornlämningar. 

  • Blomsholm fornminnesområde, en skyltad kulturslinga går från parkeringen vid säteriet till en av Sveriges största skeppssättning för att sedan fortsätta upp mot domarringen och gravfälten och tillbaka till parkeringen.
  • Dårskilds högar, promenera runt myternas gravfält strax utanför Skee.

Fler tips på fornlämningar och historiska kulturmiljöer i vår kommun.