({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Fotograf: Hotel Koster

 • Fotograf: Anders Tysklind

 • Fotograf: DaftöLand

 • Fotograf: Åsa Massleberg

Barnens favoriter

Det finns massor av roliga aktiviteter för både stora och små barn. Vårt läge vid havet bjuder på sköna, äventyrliga upplevelser. Att fiska krabbor, bygga sandslott och plaska i havet är dessutom helt gratis. Men här finns också mycket annat skojigt att hitta på. Leka pirat på Daftö, fantisera om vikingar bland fornminnen och hällristningar, cykla på Koster, åka på sälsafari och spela minigolf. För den vetgirige finns Ekoparken och Tjärnö Akvariet, där man kan lära sig mer om vår miljö och livet under vattnet. Det finns inga gränser – låt fantasin flöda!

 

Fotograf: L-O Loo

Kosterhavet nationalpark - Ta med barnen till saltaste vattnet i Bohuslän!

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande under både över och havsytan. En upptäcksresa med till exempel strandguidning får dig att se denna mäktiga skärgård med nya ögon. Naturum Kosterhavet har helårsöppet med utställning med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Hos oss finns också ett klappakvarium där du kan få se och känna på några av Kosterhavets invånare.

Ladda ner Aktivitetsprogram 2018

Strandexkursion i Rörvik, Sydkoster i sommar. Ta med mormor, farfar, grannen eller pappa, och häng med ner till stranden och upptäck allt myllrande liv som finns i vattnet. Vi håvar, dra landvad och gräver efter maskar och musslor. Det finns vadarbyxor, vattenkikare, och håvar att låna. Barn i vuxet sällskap. 
När: Tisdagar, torsdagar, lördagar 26 juni - 18 augusti 2018, kl. 10:00-12:30. Föranmälan senast dagen innan kl. 17:00. Kostnad 80 kr för alla över 15 år.  Läs mer här>>

Snorkla i Kosterhavets nationalpark. På två platser i Kosterhavet, Sydkoster och Saltö, kan du besöka våra snorkelleder. Det är en guidad tur under ytan, där du följer en lina på botten med olika skyltar som beskriver olika miljöer i havet. Lederna är några hundra meter långa och ligger på ett djup mellan 1-1,5 meters djup. 

Fotograf: DaftöLand

DaftöLand - Äventyrspark för hela familjen

I Nöjesparken Daftöland är varje dag ett äventyr och det finns något för hela familjen. Så hissa segel och sätt kurs mot bohuskaparnas näste! I parken håller piraterna till och de kan dyka upp lite när som helst och skoja med parkens gäster. Missa inte Piratteatern i sommarn, då Daftöpiraterna spelar Pirateteater varje dag på Stora scenen. För mer information om attraktioner, underhållning, öppettider och priser läs mer här>>

Fotograf: Fotograf

Sälsafari

Åk ut på sälsafari, Selin Charter anordnar båtturer till en av Bohusläns största sälkolonier med besök till Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen. Avgång från både Strömstad och Kosteröarna tisdag, torsdag, fredag, lördag 3/7-11/8.

Kust Event tar dig ut till Ursholmen i sommar, onsdagar och fredagar 27/7 - 8/8 med avgång från norra hamnen i Strömstad, Lagunen och Koster. Mer information och bokning hittar du på deras hemsida. 

Fiska krabbor - alla barns favorit!

Fotograf: Åsa Dahlgren

Tag en klädnypa och knyt fast en tråd, fäst en krossad blåmussla i nypan och sänk ner på en stenig strand och vänta….. Dra upp fisketråden när krabban börjat mumsa på musslan och lägg krabban i en hink med havsvatten. Släpp alltid tillbaka krabborna i havet efteråt!

Cykla på Kosteröarna

Fotograf: Åsa Dahlgren

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen och det finns gott om badvikar att ta paus vid. Vägarna är fina, näst intill bilfria, och du kommer troligen bara möta flakmopeder och andra cyklister. Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift. 
Har du inte egen cykel så finns cykeluthyrning vid Ekenäs och Långegärde på Sydkoster, cyklar (vuxen/barn) behöver inte förbokas! Du kan hyra på Långegärde och lämna cykeln på Ekenäs (och vice versa). 
Mer information cykla på Koster

Andra tips!

 • Hopptornen finns på Furholmen (badö - 5 min båttur från norra hamnen), Seläterbadet, Hålkedalen och Kallbadhuset i centrala Strömstad.
 • Lär mer om miljön, kretslopp, energi m.m. på EkoPark,
 • Besök Tjärnö akvarium - här finns Sveriges artrikaste akvarium och ett klappakvarium med sjöstjärnor, sjögurkor, krabbor m.m. Sommaröppet 2 juli – 17 augusti 2018. Exkursion med forskningsfartyg tisdagar fram till 14/8 kl. 14.30-17.00.
 • Musikteater "Kapten Kuling möter Sjörövarrakel" på friluftsmuséet Fiskartorpet i sommar. 9/7, 12/7, 16/7, 19/7, 23/7 och 26/7 kl. 19.00. Öppet från kl. 17.00 med pysselverkstad, ansiktsmålning, underhållning och café öppet. 
 • Åk vattenrutschkana på Seläterbadet (handikappanpassad badplats).
 • Besök westernbyn Rock River Western Town i Hogdal
 • Bada i inomhusbassäng på helårsöppna Badanstalten, simhallen är unik med saltvatten, som de tar in direkt från havet och håller 28 grader. Strömstad badanstalt
 • Gå på bio, Biograf Park  visar aktuella filmer och har öppet hela året!
 • Djungdellandet på Nordby Shoppingcenter. Ett lekland på 1000 kvm för barn 1 - 12 år, både inom- och utomhus. Fullt av spännande djur och lekar. Öppet helår!
 • Havsfiska från klippor eller häng med på makrillfiske, Selin Charter kör fisketurer från norra hamnen i Strömstad under hela sommaren.  
 • Spela äventyrsgolf vid Lagunen camping och Daftö Resort strax söder om Strömstad centrum och Kostergården på Sydkoster (Kilesand). Surbrunn Bangolf hittar du i centrala Strömstad.