({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Jonas Ingman

Barnens höstfavoriter

Det finns massor av roliga aktiviteter för både stora och små barn här i Strömstad. Vårt läge vid havet bjuder på sköna, äventyrliga upplevelser.

Höstlovspaket under Spöktober

På Daftö bor, äter och leker alla som pirater. Under spöktober erbjuds ett stort aktivitetsutbud med aktiviteter såsom kråkslottet, spöktåget som kör runt hela anläggningen och spökpartaj i Restaurang Packhuset med mat, dryck och show med spökpirater.

 

Fotograf: Jonas Ingman

Kosterhavet nationalpark - Ta med familjen till saltaste vattnet i Bohuslän!

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande under både över och havsytan. En upptäcktsresa med till exempel strandguidning får dig att se denna mäktiga skärgård med nya ögon. Naturum Kosterhavet har helårsöppet med utställning med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Hos oss finns också ett klappakvarium där du kan få se och känna på några av Kosterhavets invånare.

Cykla på Kosteröarna

Fotograf: Fotograf Synøve Dreyer

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen och det finns gott om badvikar att ta paus vid. Vägarna är fina, näst intill bilfria, och du kommer troligen bara möta flakmopeder och andra cyklister. Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift. 
Har du inte egen cykel så finns cykeluthyrning vid Ekenäs och Långegärde på Sydkoster, cyklar (vuxen/barn) behöver inte förbokas! Du kan hyra på Långegärde och lämna cykeln på Ekenäs (och vice versa). 
Mer information cykla på Koster

Fotograf: Michael Skarstrom

Lagunens Bikepark

Här hittar du en spännande park med många möjligheter. Vill du lära dig hur man får fart utan att trampa, är vår pump track ett perfekt alternativ. Vill du öva svängar eller hopp ska du börja på teknikytan. Vill du glida ner i härliga mjuka svängar ska du ta testa flow banan. Oavsett erfarenhet och förkunskaper så kan alla cykla och ha roligt i Lagunen Bikepark!

Fotograf: Katrin Sjögren

Vandra upp för Bohusläns högsta topp, Björnerödspiggen.

Ta med hela familjen och vandra de 222 metrarna upp för berget. Väl uppe får ni magisk utsikt över både Sverige och Norge och kan njuta av er medhavda picknic. Vindskydd och utsiktstorn finns på toppen. Mer info/karta besök www.bohusleden.se

Fotograf: Karin Björk

Spännande spökvandring i Strömstad!

Upplev fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter om livet i Strömstad förr i tiden. Ladda ner appen Storyspot och sök efter "Spökvandring Strömstad".

Det handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände.

Ni kan lyssna till:

 • Banmästaren på Stationshuset En järnvägsarbetare sover över på stationen i Strömstad med en kollega och skrämmer upp denne ordentligt med en påhittad spökhistoria. Men bara för att hen hittade på det där med stinsen Kollander behöver det inte betyda att här inte spökar, eller hur..?
 • Strömstad stadshus Välkomna till stadshuset för en riktigt mystisk mattelektion. Som tur är spökar här inte längre.
 • Den olycksaliga Selma, Strandpromenaden Ett ungt par checkar in på Strandhotellet 1920. Bara en checkar ut.
 • Dödsvinden över Strömstad (Varvsgatan/Surbrunnsgatan) Sommaren 1834 blåste dödsvinden över Strömstad och de flesta av dess offer hamnade här, på kolerakyrkogården.
 • Mordet på Fritiof Svensson, Strandells sommarvilla Om det olösta, hiskeliga mordet på den skötsamme kolutköraren Fritiof Svensson vintern 1937.

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i Sökrutan.

Andra tips!

 • Bada i inomhusbassäng på helårsöppna Badanstalten. Simhallen är unik med saltvatten som håller 28 grader. Strömstad badanstalt
 • Gå på bio, Biograf Park visar aktuella filmer och har öppet hela året!  
 • Spela äventyrsgolf vid Lagunen camping och Daftö Resort strax söder om Strömstad centrum. 
 • Utforska våra kustnära naturreservat
 • Hummerfiske med Selin Charter
 • Utmana dina föräldrar i ett parti schack i stadsparken!
 • Klättervägg, gungor, rutschkanor och mycket annat skoj finns på lekplatsen vid Kärleksudden. För föräldrarna finns det utegym. 
 • Strömstad Foodcourt kan hela familjen ha roligt tillsammans. Ni kan bowla, spela shuffleboard, biljard eller arkadspel. 

Inspiration