Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • Ett barn visar upp en krabba.

  Fotograf: Halldór Kolbeins

Barnens sommarfavoriter

Det finns massor av roliga aktiviteter för både stora och små barn här i Strömstad. Vårt läge vid havet bjuder på sköna, äventyrliga upplevelser. Fiska krabbor, upptäcka livet vid strandkanten och mycket annat skojigt finns att hitta på. Leka pirat på DaftöLand, cykla på Koster, åka på sälsafari, gå på musikteater och spela äventyrsgolf. För den vetgirige finns naturum Kosterhavet och Tjärnö Akvariet, där man kan lära sig mer om vår havsmiljö och livet under vattnet. Det finns inga gränser – låt fantasin flöda i sommar!

Naturum Kosterhavet

Fotograf: Jonas Ingman

Kosterhavet nationalpark - Ta med familjen till saltaste vattnet i Bohuslän!

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande under både över och havsytan. En upptäcktsresa med till exempel strandguidning får dig att se denna mäktiga skärgård med nya ögon. Naturum Kosterhavet har helårsöppet med utställning med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Hos oss finns också ett klappakvarium där du kan få se och känna på några av Kosterhavets invånare.

Strandexkursion i Rörvik, Sydkoster i sommar. Ta med mormor, farfar, grannen eller pappa, och häng med ner till stranden och upptäck allt myllrande liv som finns i vattnet. Vi håvar, dra landvad och gräver efter maskar och musslor. Det finns vadarbyxor, vattenkikare, och håvar att låna. Barn i vuxet sällskap.  Läs mer här>>

Snorkla i Kosterhavets nationalpark. På två platser i Kosterhavet, Sydkoster och Saltö, kan du besöka våra snorkelleder. Det är en guidad tur under ytan, där du följer en lina på botten med olika skyltar som beskriver olika miljöer i havet. Lederna är några hundra meter långa och ligger på ett djup mellan 1-1,5 meters djup. 

Besök Tjärnö akvarium - här finns Sveriges artrikaste akvarium och ett klappakvarium med sjöstjärnor, sjögurkor, krabbor m.m.  Under sommaren kan du även följa med på Exkursion med forskningsfartyg och Filmning Kosterhavets djup. Sommaröppet.

Piratshow på Daftölands stora scen. Läktaren är fylld av barn och familjer och i bakgrunden syns tornen av nöjesparkens lekslott.

Fotograf: DaftöLand

DaftöLand - Äventyrspark för hela familjen

I Nöjesparken Daftöland är varje dag ett äventyr och det finns något för hela familjen. Så hissa segel och sätt kurs mot bohuskaparnas näste! I parken håller piraterna till och de kan dyka upp lite när som helst och skoja med parkens gäster. Missa inte Piratteatern i sommar, då Daftöpiraterna spelar Piratteater varje dag på Stora scenen.
Daftöland har öppet från 30 maj till 6 oktober.
För mer information om attraktioner, underhållning, öppettider och priser läs mer här>>

Säl på klippa

Fotograf: Håkan Karlsson

Sälsafari och besök på Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen

Åk ut på sälsafari, Selin Charter anordnar båtturer till en av Bohusläns största sälkolonier med besök till Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen. Avgång från både Strömstad och Kosteröarna (juli till början av augusti).

Kust Event  tar hela familjen ut till Ursholmen i sommar med avgång från norra hamnen i Strömstad, Lagunen och Koster. Mer information och bokning hittar du på deras hemsida. 

Fiska krabbor - alla barns favorit!

Det är en solig sommardag och en familj med barn fiskar krabbor ifrån en klippa vid Rörvik på Sydkoster.

Fotograf: Åsa Dahlgren

Tag en klädnypa och knyt fast en tråd, fäst en krossad blåmussla i nypan och sänk ner på en stenig strand och vänta….. Dra upp fisketråden när krabban börjat mumsa på musslan och lägg krabban i en hink med havsvatten. Släpp alltid tillbaka krabborna i havet efteråt!

Cykla på Kosteröarna

Solig sommardag på Sydkoster med en mamma och barn med cykel

Fotograf: Åsa Dahlgren

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen och det finns gott om badvikar att ta paus vid. Vägarna är fina, näst intill bilfria, och du kommer troligen bara möta flakmopeder och andra cyklister. Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift. 
Har du inte egen cykel så finns cykeluthyrning vid Ekenäs och Långegärde på Sydkoster, cyklar (vuxen/barn) behöver inte förbokas! Du kan hyra på Långegärde och lämna cykeln på Ekenäs (och vice versa). 
Mer information cykla på Koster

Andra tips!

 • Hopptornen finns på Furholmen (badö - 5 min båttur från norra hamnen), Seläterbadet, Hålkedalen och Kallbadhuset i centrala Strömstad.
 • Musikteater "Kapten Kuling möter kapten Blodtand" på friluftsmuseet Fiskartorpet i sommar med pysselverkstad, ansiktsmålning, underhållning från kl. 18 och café öppet. Föreställning måndagar och torsdagar i juli kl. 19. 
 • Lagunens Bikepark, ligger i området Tjärndalen. 
 • Åk vattenrutschkana på Seläterbadet (handikappanpassad badplats).
 • Besök westernbyn Rock River Western Town i Hogdal, öppet alla dagar 13/7-11/8. 
 • Bada i inomhusbassäng på helårsöppna Badanstalten, simhallen är unik med saltvatten, som de tar in direkt från havet och håller 28 grader. Strömstad badanstalt
 • Gå på bio, Biograf Park  visar aktuella filmer och har öppet hela året!
 • Djungelland på Nordby Shoppingcenter. Ett lekland på 1000 kvm för barn 1 - 12 år, både inom- och utomhus. Fullt av spännande djur och lekar. Öppet helår!
 • Havsfiske från klippor eller häng med på makrillfiske, Selin Charter kör fisketurer från norra hamnen i Strömstad under hela sommaren.  
 • Spela äventyrsgolf vid Lagunen camping och Daftö Resort strax söder om Strömstad centrum och Kostergården på Sydkoster (Kilesand). Surbrunn Bangolf hittar du i centrala Strömstad.

Inspiration