({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman

Barnens favoriter

Vårt läge vid havet bjuder på sköna, äventyrliga upplevelser. Fiska krabbor, upptäcka livet vid strandkanten och mycket annat skojigt finns att hitta på. Cykla på Koster och spela äventyrsgolf. För den vetgirige finns naturum Kosterhavet där man kan lära sig mer om vår havsmiljö och livet under vattnet.

Fotograf: Jonas Ingman

Kosterhavet nationalpark - Ta med familjen till saltaste vattnet i Bohuslän!

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande under både över och havsytan. En upptäcktsresa med till exempel strandguidning får dig att se denna mäktiga skärgård med nya ögon. Naturum Kosterhavet har helårsöppet med utställning med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Hos oss finns också ett klappakvarium som i år blir ett miniakvarium. Där kan du se på några av Kosterhavets invånare. För att minska trängseln är klappakvariet i år bara till för att titta på djuren. OBS! Stängt fram till 19 nov med anledning av Covid-19, ev. stängt längre. 

Fotograf: Anna Hållams

Fiska krabbor - alla barns favorit!

Tag en klädnypa och knyt fast en tråd, fäst en krossad blåmussla i nypan och sänk ner på en stenig strand och vänta….. Dra upp fisketråden när krabban börjat mumsa på musslan och lägg krabban i en hink med havsvatten. Släpp alltid tillbaka krabborna i havet efteråt!

Fotograf: Åsa Dahlgren

Cykla på Kosteröarna

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen och det finns gott om badvikar att ta paus vid. Vägarna är fina, näst intill bilfria, och du kommer troligen bara möta flakmopeder och andra cyklister. Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift. 
Har du inte egen cykel så finns cykeluthyrning vid Ekenäs och Långegärde på Sydkoster, cyklar (vuxen/barn) behöver inte förbokas! Du kan hyra på Långegärde och lämna cykeln på Ekenäs (och vice versa). 
Mer information cykla på Koster

Fotograf: Michael Skarstrom

Lagunen bikepark 

I projektet “Biking Strömstad” byggs Lagunen Bikepark, området kring Tjärndalen i Strömstad. Parken har flera häftiga cykelbanor som passar ungdomar och alla som vill känna på mountainbikerns fart och fläkt. Banan är fortfarande under uppbyggnad men det finns idagsläget cykelbara sträckor. Läs mer här.

Fotograf: Lagunen Camping

Äventyrsgolf och minigolf

Spela äventyrsgolf vid Lagunen camping och Daftö Resort strax söder om Strömstad centrum. Spela bangolf på Seläter camping, strax norr om Strömstad eller Surbrunn Bangolf som du hittar i centrala Strömstad.

 

Andra tips! 

  • Bada i inomhusbassäng på helårsöppna Strömstad badanstalt. Simhallen är unik med saltvatten, som de tar in direkt från havet och håller 28 grader. Strömstad badanstalt
  • Gå på bio, Biograf Park visar aktuella filmer och har öppet hela året! 
  • Havsfiske från klippor. 
  • Bowlingbiljard eller någon av Strömstad foodcourts andra aktiviteter passar perfekt en regnig dag! Även Seläter camping har ett litet spelrum för den spelsugna. 
  • Hitta lekplatser
  • Härliga upplevelser i naturen - här finns något för alla!

Kika gärna i vår evenemangslista för ännu fler tips!

Inspiration