({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Kristina Gillerstedt

Höst i Strömstad

10 hösttips!

 - Det finns helt enkelt mycket att utforska när du besöker Strömstad!

1. Shoppa i stadens mysiga butiker 

Småstadscharm - med den stora stadens shoppingmöjligheter med butiker och köpcentrum. Det är lätt och trevligt att strosa längs Strömstads gator och butikerna ligger tätt. Här finns allt från trendiga klädaffärer, heminredning till frisörer och konstgallerier. Efter en shoppingrunda är det inte så dumt med en fika, eller varför inte en shoppinglunch på någon av stadens många restauranger. Fler shoppingmöjligheter hittar du i Strömstads Shoppingcenter.

2. Äta gott

Koppla av och ät gott på någon av Strömstads restauranger och caféer, många med havsnära uteserveringar. Här kan du avnjuta allt från lokalproducerat från land och hav och så klar läckra fisk- och skaldjursrätter. Och det är heller aldrig långt till fika!

3. Evenemang

Kolla in vad som är på gång i höst, allt från några timmars hummerfiske i Kosterhavet till ljusfest i Strömsdalen och höstlovsaktiviteter. Besök evenemangskalender

4. Besök museum och lär dig med om stadens historia

Strömstads Museum har en fin samling med porslin och föremål från Syco. Krukan som andas, prydnadsföremål och brukskeramik tillverkades på Syco Keramik i Strömstad 1945-1969. Du kan även gå en digital stadstur på egen hand och upptäck centrala Strömstad och offentlig utomhuskonst.

5. Upplev bastubad med dopp i havet

Passa på att ta ett dopp i centrala Strömstad, Kallbadhuset på Laholmen. Öppet onsdag och söndag i höst. 

6. Strandspromenad

Strosa längs Strandpromenaden, Laholmsparken, Plagen och Oscarsplatsen är platser vackert belägna längs med promenaden med utkik över Södra hamnen (gästhamnen) och havet. Längs med promenaden passerar du även flera vackra historiska byggnader och fina vyer. Ta gärna en sväng till Bukten, den äldsta delen av Strömstad kullerstensgata vis stationen och fortsätt gärna ut till Torskolmen, här kan du spana in fiskebåtar och en utomhusutställning om fiskets historia.

7. Bästa utsiktplatsen

Bästa utsikten över Strömstads hustak, hamninloppet och omgivande skärgården hittar du uppe vid Korpeberget. 

8. Härliga höstutflykter i naturen.

Packa med dig en matsäck och ge dig sedan ut med cykeln eller till fots stadens omgivningar. I Strömstad finns det många natursköna platser att besöka och vid flera av dem finns det grillplatser som ute på stadsnära Nötholmen naturreservat och ute på Laholmen i centrala Strömstad. 

9. Spökvandring i höstmörkret

Upplev fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter om livet i Strömstad förr i tiden. Ladda ner appen Storyspot och sök efter "Spökvandring Strömstad". Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i Sökrutan.

10. Spa & Bad

I mer än 200 år har människor kommit till havskurorten Strömstad för att hämta ny kraft och koppla av. Så ge dig själv en stund att koppla av på Strömstad City Spa när du är i Strömstad, de erbjuder massage, spa och relax mitt i city. Läs mer och boka>>

 

Digital karta

Här kan du få översikt på service, sevärdheter och annat bra att veta när du besöker Strömstad!