({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Utomhusupplevelser i Strömstad

Fika, upptäck och umgås tillsammans i Strömstad i juletider!

I kommunen finns exempelvis många naturreservat och friluftsområden att välja på för den som vill träna, umgås med familj och vänner eller röra på sig på betryggande avstånd från andra.  

Nedanför har vi listat några tips för att upptäcka naturen i Strömstad och glöm inte att packa ihop en fikakorg så att ni kan avsluta med en skön fika!

Hitta upptäckarglädje i Strömstad stad

 • Digital Stadstur i centrala Strömstad! Promenera i stämningsfull miljö som tar dig till historiska byggnader, platser och offentlig utomhuskonst. Kanske du hittar några egna guldkorn när du promenerar runt i Sveriges västligaste stad.
 • Digital spökvandring i Strömstad, en specialskriva ljudberättelser med bakgrund i Strömstads historia går att lyssna på i Storyspots app! Spökvandringen är specialskriven för unga och handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Även om aktiviteten främst riktar sig till unga som har höstlov är det inget som hindrar att också vuxna lyssnar.
  Upplev Spökvandringen i Storyspot genom att ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i Sökrutan.

Fotograf: Graham Padmore

Vandringsleder och naturområden

 • Passa på att gå en härlig promenad med utsikt över Kosterhavet. Flera av våra kustnära naturområden erbjuder fin dagsutflykt med flera vackra vyer. Härlig natur och fina promenader för hela familjen är exempelvis öarna Kosteröarna och Saltö eller halvön Kockholmen. Sugen på att vandra men vill inte gå så långt, eller är du bara nyfiken på att upptäcka nya omgivningar? Då är stadsnära naturområdet Nötholmen värt ett besök, perfekt med sina promenadslingor i omväxlande naturmiljö. Dessutom finns ett vindskydd och grillplats på ön.
 • Det finns flera fina iordningställda grillplatser ute i naturen som inbjuder till mysfika, korvgrillning eller kanske till och med marshmallows över den öppna elden – och glöm inte den obligatoriska varma chokladen.
  Exempelvis finns iordningställda grillplatser vid vindskydden längs Bohusleden (se karta etapp 24-27) och här ska det finnas utlagt ved men vi kan inte garantera att det finns. I våra naturreservat som ute på Kosteröarna (Kosterbåten avgår dagligen från Torget), Saltö och Kockholmen däremot får du ta med egen ved. Mer information och karta över naturreservat besök Länsstyrelsen Västra Götaland eller ladda ner reservatsfoldrar med karta via hemsidan Kosterhavets nationalpark. Ett omtyckt utflyktsmål vi kan tipsa om är en tur till Färingestugan, stugan är stängd men här finns en eldplats.
 • Våra vandringleder Bohusleden och Kuststigen som slingrar sig genom vår kommun. Några fina utflyktsmål längs lederna är Björnerödspiggen, Dragonkullen och Rogstad Hillern.

Fotograf: Katrin Sjögren

Motionsspår

 • Erlandseröd, löparspåren och naturstigarna slingrar sig fram genom vackert skogsområdet. Motionsspåren 1,2 och 4 km är elljusupplyst. Här finns även utomhusgym med tak.
 • Om väder och snöförhållanden tillåter så kanske ta en cykeltur känns lockande. I området Tjärndalen finns en iordningställd bike park och en mountainbikeslinga. Här hittar man cykling för alla, från nybörjare till duktiga tekniska åkare. Dessutom finns ett vindskydd med grillplats vid Bikeparken. Passa även på att ta en cykeltur i Strömstads omgivningar, ladda ner karta med cykelturförslag

Parklek

 • Spela ett parti schack i Stadsparken.
 • Lekplatsen på Kärleksudden. Här finns flera sittbänkar, fjädergunga, klätterställning med rutschbana, bil, sandlåda, vippgunga, hoppmatta, skepp med linbana, spindelnät och klättervägg.

Fotograf: Anders Tysklind

Aktiviteter

 • Poängpromenad runt på stigar och stråk med start vid klubbstuga Kasen, annandag jul den 26 december mellan kl. 11-13. Rundan brukar ta ca 1 timma. Ta gärna med egen fika som ni avnjuter efter promenaden utomhus. Arr: Idefjorden SK

Upptäck våra kulturmiljöer

Packa med en god matsäck, lite varm choklad eller kaffe och utforska våra fina fornlämningar. 

 • Blomsholm fornminnesområde, en skyltad kulturslinga går från parkeringen vid säteriet till en av Sveriges största skeppssättning för att sedan fortsätta upp mot domarringen och gravfälten och tillbaka till parkeringen.
 • Dårskilds högar, promenera runt myternas gravfält strax utanför Skee.

Fler tips på fornlämningar och historiska kulturmiljöer i vår kommun.