Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Tre personer vandrar över ett klapperstensfält på Nordkoster.

    Fotograf: G Assner

Semestra i Strömstad

Shoppa, god mat, upptäck vår fina besöksmål och passa på att  koppla av i vår vackra natur. Här  hittar du hemmatipsen , både utomhus- inomhusaktiviteter för hela familjen. Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – hålla sig hemma om man har symptom, hålla avståndet och tvätta händerna ofta.

Tre personer vandrar över ett klapperstensfält på Nordkoster.

Fotograf: G Assner

Njut av naturen till fots

Strömstads kommun innehåller många olika naturtyper från havets strandängar till vildmarksområden, alla värda att upptäcka. Här hittar du inspiration till Bohusleden och kustnära promenader i våra naturreservat; vandringsleder och naturreservat>>

PS) Om du ska planerar grillpicknick i naturen så ha koll på vad som gäller om eldning och välja helst en iordningställd grillplats (grillar finns bland annat i våra naturreservat och vid vindskydden längs med Bohusleden).

Fyra personer cyklar längst en grusväg på Sydkoster. Vägen kantas av gröna gräsängar.

Fotograf: G Assner

Cykeläventyr i Strömstads omgivningar

Runt om i kommunen finns vackra vägar för fina cykelturer. Här hittar du cykeltips med förslag på trevliga stopp.
PS) Cykelturförslagen går längs allmäna bilvägar så du kan med hjälp av cykelkartan planera en utflyktstur med bilen om du inte vill eller kan cykla.

BikePark i Tjärndalen

I projektet “Biking Strömstad” byggs Lagunen Bikepark, området kring Tjärndalen i Strömstad, med flera häftiga cykelbanor som passar ungdomar och alla som vill känna på mountainbikerns fart och fläkt. Banan är fortfarande under uppbyggnad men det finns idagsläget cykelbara sträckor.

Reservatsskylt Saltö längs en stig med information och karta över området.

Fotograf: Katrin Sjögren

Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009, ett unikt naturområde som saknar motsvarighet i Sverige. Det finns något för alla, såväl erfarna
friluftsmänniskor som barnfamiljer. Parken täcker nästan 40 000 hektar runt Kosteröarnas skärgård. I nationalparken finns både snorkelleder och vandringsleder för att du på bästa vis ska kunna ta till dig och uppleva naturen som finns här. Sommartid anordnas guidade turer, föreläsningar och andra event. Naturum Kosterhavet är huvudentrén till nationalparken och härifrån utgår många av våra aktiviteter. Naturum hittar du vid Ekenäs på Sydkoster.
Mer information om nationalparken, regler, aktiviteter och öppettider besökscenter. 

Bohusleden

Upplev Bohusleden och Kuststigen

Vandra och njut av varierande natur längs med våra markerade vandringsleder. 

Bohusledens 27 etapper som bjuder på totalt ca 34 mil av naturskön och omväxlande vandring genom Bohusläns vilda och vackra natur. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr.
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Kuststigen är en variation av kustnära vandringsleder och slingor längs vår Bohuskust. Den består av både längre sammanhängande etapper och separata rundslingor. 
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Bastu och badtunna

Lagunen Camping, uthyrning bastu och badtunna, med havsbad direkt utanför. Efter ett snabbt dopp värmer du dig i bastun igen, eller sjunker ner i vår varma vedeldade badtunna, boka för en härlig kväll tillsammans! 

En kvinna som badar i en pool på Strömstad Spa.

Fotograf: Strömstad Spa

Spaupplevelse

Ta hand om dig själv och passa på att njuta av den fina Spa-anläggningen på Strömstad Spa Resort. Här kan du boka in dig på dagspa eller varför inte spapaket med övernattning?
Mer information och öppettider finns på hemsidan

Digital Stadstur

Strömstad badanstalt, en stor byggnad med röd och gulmålad fasad och torn

Fotograf: Katrin Sjögren

Du kan gå på stadsvandring i Strömstad när du själv har tid! Vandra genom staden och lära dig mer om konstverken, arkitekturen och platsens historia.
TIPS! Du som håller dig hemma kan uppleva digitala turen hemma i soffan. 

Fotograf: Alisia Ring

Upptäcktsfärd till våra kulturmiljöer

Det spänner från hällristningar, skeppssättningar och gravringar över arkitektur, krigs-, handelshistoria till industriminnen. En lista över utbudet hittar du på Strömstads kommun hemsida.  
TIPS! Ekomuseum Gränsland - Ett museum utan tak och väggar. Sevärdheter och besöksmål spridda över hela gränsregionen i sin naturliga miljö. Besök historiska platser i vårt närområde.

Lokstallet Strömstads konsthall

Fotograf: Yngve Brothén

Konsthallen Lokstallet

Ta del av vår pågående utställning på konsthallen digitalt!

Vi har en unik konsthall i vår kommun som lockar konstnärer som annars brukar ställa ut i New York, Berlin och Tokyo. Det gamla lokstallet från 1903 är just nu öppet med en lekfull och spännande utställning signerad konstnären Göran Hägg pågår fram till 3 juni.

Hitta ut Strömstad - orientering för hela familjen

Ett ideellt friskvårdsprojekt som drivs lokalt av idefjorden SK. Med en karta och checkpoints kan du utmana dig själv eller familjen. Ett roligt sätt att utforska Strömstad och dess omgivningar, samtidigt som du får frisk luft och motion. 

Ladda ner Hittautappen för din smartphone.

Den detaljerade kartan hämtar du gratis på ett antal utdelningsställen: Stadshuset Strömstads kommuncenter, Lagunen camping, Vårdcentralen Bohuslinden, ettoANNat, Strömstads Däck & Fälg och Strömstad Turistinformation.  

Mer information finns här 

En golfboll placerad på en gul golfpeg, inkilad i ett berg. I bakgrunden syns Strömstads skärgård.

Fotograf: Strömstad Infocenter

Spela en runda golf

Strömstad golfklubb

Dynekilens golfklubb

Badhuset i Strömstad

Strömstad Badanstalt

För bad-träningstider www.stromstad-bad.se

Äventyrsgolf vid Lagunen Camping

Fotograf: Lagunen Camping

Äventyrsgolf & Minigolf

Utmana familjen och kompisar på en turnering. 
Lagunen Camping  Äventyrsgolf

Daftö Resort  Äventyrsgolf

Seläter Camping Minigolf 18 håls bana

Surbrunn Bangolf

Lekpark

Stor lekplats med hoppkudde, restaurang med stor uteservering och med utsikt mot lekplatsen, Seläter Camping. 

Strömstads kommun har för närvarande 12 iordningställda lekplatser på allmän plats. Lekplatserna hittar du på olika platser i och runt tätorten. Är du på tillfälligt besök rekommenderar vi våra centrala lekplatser vid södra hamnen (Plagen) och på Kärleksudden vid norra infarten.

Padeltennis

Daftö Resort, utomhusbanorna är bokningsbara via appen MATCHi.
PS) Du kan både hyra rack för 40 kr per tillfälle och du kan köpa 3 st bollar för 75 kr.

Strömstad Tennisklubb, utomhusbana och bokas via deras bokningssystem.

Strömstad Paddel, inomhusbana.

Backlunds uteservering vid Oskarsplatsen

Uteserveringar & Shopping

Här listar vi aktörer i Strömstad som under rådande coronaomständigheter har tillfälliga erbjudanden just nu - allt från hemkörning av mat, varor och take away. Vill ni äta ute så har restauranger och kafeer öppet och flera av dessa har dessutom uteservering om man inte vill sitta inne. Här hittar du tips på uteserveringar i Strömstad. Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och shopping av skilda slag. I centrala Strömstad finns ett rikt utbud av specialaffärer, boutiquer och hantverksbutiker. Våra shoppingcentra bjuder på shopping under tak, Strömstad Shoppingcenter, Oslovägen och Nordby Shoppingcenter vid gränsen till Norge. 

Två personer paddlar kajak vid Långegärde, Sydkoster.

Fotograf: Åsa Dahlgren

Kajakpaddling & SUP

Strömstad med omgivande Kosterhavets nationalpark är en ovanligt vacker plats för en lyckad paddeltur. Mer värdefull information om vad som gäller i nationalparken hittar du här.

Ladda ner nationalparksfolder om båtliv med information och karta

Koster Adventures
Ett familjeföretag som har sin bas i Kyrkosund på Sydkoster, granne med Kosterhavets Nationalpark. Hos dom kan du hyra kajaker & SUP-brädor med eller utan guide samt boende för 6 personer. De har all utrustning ni behöver till ert äventyr! Hör av er så sätter de ihop en grym upplevelse för just er.
Kontakt: www.kosteradventures.se  info@kosteradventures.se - Gustav Walldås 070-5114550 - Facebook 
 
Koster Kayak Tours
Turer och kurser med professionell guide i Kosterhavets nationalpark. Stefan von Bothmer är utbildad BCU, coach och leader. 
Kontakt: Stefan@kosterstradgardar.se - Stefan von Bothmer 070-600 13 13 Facebook
 
Uthyrning havskajaker och SUP

Kosteröarna: SkärgårdsidyllenKosterhavet Dykcenter/ Kosters Kajakuthyrning,   Koster AdventuresKoster Kayak Tours

Rossö, Kosterhavets entré Rossö: Uthyrning och bokning via Skärgårdsidyllen

Strandstäda

Är ni en förening, en grupp vänner eller ett företag som vill göra en insats för miljön och städa en strand? Använd strandstädarkartan, www.renkust.se här finns en karta och formulär. Där använder du olika flaggor att markera på kartan beroende på vad för slags städinsats ni gör.

Havsfiske 

I havet finns fina möjligheter till ett varierat fiske. Havsöring, makrill och torsk, men även mer udda arter hör till den möjliga fångsten. Ta fiskeutrustningen och ge dig ut, men läs igenom regler och bestämmelser innan du ger dig ut. 

 

Vi fyller gärna på listningen – hör av dig till infocenter@stromstad.se