({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Badplatser i Strömstad

Västkusten när den är som bäst. Ovanligt många soltimmar och inbjudande Kosterhavet med sina solvarma klippor, sandstränder och sköna badvikar gör att vi har de bästa förutsättningar för badupplevelser, både på fastlandet och på öarna. Ta med dig solen & saltet som ett sommarminne!

 

Badplatser i kommunen ligger tätt viket innebär att det aldrig är långt till salta bad där du kan snorkla, umgås eller bara koppla av och njuta av hänförande havsutsikt. 

Kvalitet på badvatten i Strömstads kommun? 
Här ser du den senaste klassificeringen som badplatser fått; Havs. och vattenmyndigheten

Centrala Strömstad

 

Strömstads Badanstalt med Kallbadhuset
Inomhusbad  med 25 m saltvattensbassäng. Barnpool med vattensprutande sälar och rutschbanor. Kallbadhuset är beläget längs med strandpromenaden, hopptorn och soldäck på ca 150 kvm över innerbassängen. Ligger längst ut på Laholmen. Strömstads Badanstalt

Skurve - mitt i Strömstad
Skurveskär ligger i Strömstads södra hamn.  Här finns brygga, badstege, trädäck samt utedusch. 
Kommunal badplats. 

Hålkedalen
Hålkedalens badplats ligger ca 1,5 km söder om Strömstad. Här finns sandstrand, gräsbacke, brygga med hopptorn, utedusch samt toalett. Inom gångavstånd ligger Strömstad camping med servicebutik. 
Begränsad parkering, välj gärna långtidsparkeringen vid infarten. 
Kommunal badplats. 
Hundförbud.

Badplatsen är tillgänglighetsanpassad. 

 • två stycken parkeringar för rörelsehindrade finns cirka 100 meter från stranden
 • handikapptoalett
 • ramp ut till bryggan

Med bil

Capri Havsbad
Ca 6 km nordväst om Strömstad ligger Capri med fina klipp- och sandstränderna, vilket gör Capri livligt besökt under badsäsongen. Intill reservatet finns en större anläggning för fritidsboende. Sandstrand, brygga och klippor. Toalett och kiosk. 
Liten avgiftsbelagd parkering, ta gärna buss eller cykla!
Hundförbud.

Seläter 
Ca 6 km nordväst om Strömstad. Sandstrand, brygga, hopptorn, vattenrutschbana, toalett och kiosk. Det finns även minigolf, lekplats och hoppmatta. Parkeringen på Seläter är avgiftsbelagd. Cykelväg från centrum. 
Kommunal badplats.
Hundförbud. 

Badplatsen är tillgänglighetsanpassad.

 • parkering för rörelsehindrade i direkt anslutning till stranden
 • handikapptoalett
 • kiosk, öppen sommartid, som nås via en ramp
 • uteplats vid kiosken som är utrustad med tillgänglighetsanpassade bord
 • bryggan är utrustad med ramper och badstegar
 • för att inte få salt i sina hjul finns en rullstol att låna i kiosken när man avnjutit ett härligt salt bad, så kan man spola av sig i en utomhusdusch

Daftö Resort
Familjebad vid havet, bara 5 km från Strömstad. Egen badplats och poolområde med servering. Daftö

Lagunen familjecamping
Bad med sandstrand med närliggande servering, lekplats och äventyrsgolf. Vid sidan av badplatsen finns hundbad och möjlighet att spola av saltvatten.   Lagunen

Nötholmen 
Nötholmen ligger strax nordväst om Strömstad centrum. Hit kan du komma från Kebal. Här finns en liten sandstrand och klippor och rullstolsanpassade stigar i strandnära miljöer. Sommartid kan du resa hit med gratis parkeringsbuss från Torget och Stationen i centrum till Kebal, Strömstad Spa och därifrån en kort promenad till Nötholmen. 
Nötholmen är ett naturreservat och särskilda föreskrifter gäller, läs mer här>>>

Västra Rossö - Kockholmen
Ungefär 15 km sydväst om Strömstad. Sandstrand och klippor hittar du vid Saltpannan vid reservatsparkeringen. På halvön Kockholmen finns många fina badvikar.
Området är ett naturreservat och särskilda föreskrifter gäller.

Saltö - OBS! För tillfället råder badförbud vid badstranden Hasslebukten p.g.a. höga halter av bakterier. Aktuell information se Strömstads kommuns hemsida. 
Ungefär 15 km sydväst om Strömstad ligger Saltö naturreservat. Här finns både en stor parkering för besökare och service som informationstavlor, toaletter och en kiosk som är öppen sommartid. Från parkeringen leder breda och vältrampade stigar ned till klipp- respektive sandstrand (barnvagn kan tas med ner till stranden). Läs mer om Saltö naturreservat>>

Kattholmen
Klippö, utanför Saltö, går att vada till. Nudistbad. 

Med båt

 

Furholmen Havsbad
Badö 10 min båtresa från norra hamnen i centrala Strömstad. Täta båtturer under hela sommaren. Sandstrand, klippor, brygga och hopptorn. Toalett. Furholmen

Nord Långö Naturreservat
Ön är sommartid ett livligt besökt fritidsområde. Ett väl utvecklat system av stigar gör det lätt att komma fram till utsiktsplatser och badplatser. På väst- och nordsidan av ön finns de flesta baden. Har du inte egen båt så kan du sommartid åka ut till ön med Selin Charter Läs mer här>>

Blötebogen - Sandstrand och klippor 
Ligger på Öddö, 15 min båtresa från Strömstads norra hamn med Kosterbåten (se tidtabellen).

Styrsö Havsbad 
15 min båtresa med Kosterbåten från Strömstads norra hamn med Kosterbåten (se tidtabell). Sandstrand, klippor. Toalett.
Styrsö Facebook

Ursholmen 
Hit tar du dig med egen båt eller med turbåt från norra hamnen i Strömstad under sommarperioden. Ursholmen erbjuder fantastiska badmöjligheter. Små vikar, hällkar som ständigt fylls på med nytt saltvatten och bad på större djup. Lugnare vatten hittar du på insidan av ön.  

Syd- och Nordkoster

Det finns gott om både strand- och klippbad på öarna. Nordkosters Basteviken och Sydkosters Kilesand är exempel på familjevänliga stränder. Till Kosteröarna tar du dig med Kosterbåten och avgår dagligen från norra hamnen. 
Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av. 

Ladda ner reservatsfolder Koster med karta.pdf

Nordkoster

Björnsängen
På västsidan Sandstrand, klippor. Toalett finns. 

Basteviken
Bra bad på västsidan med sandstrand och klippor. 

Norrvikarna
Bra bad på nordsidan med sandstrand. Toalett finns.


Sydkoster

Långevik
Bra bad på västsidan med Sandstrand och klippor. 

Rörvik (Ekenäs)
Bra bad på nordsidan med sandstrand och klippor. Hit kan man ta med barnvagn.
Snorkelled finns här! 

Kilesand
Bra bad på västsidan med sandstrand. Toalett finns.

Fotograf: L-O Loo

Snorkelled

Vid sandstranden Hasslebukten på Saltö och Rörvik på Sydkoster ligger snorkelled, utmärkt med bojar för start och stopp, samt en informationsskylt på stranden. Ta med egen snorkel! Mer information.
 

Fotograf: Katrin Sjögren

Hund på badplatsen

Det finns alla möjligheter även för våra fyrbenta vänner att ta ett svalkande dopp. På en del välbesökta badstränder råder dock hundförbud under sommarsäsongen. Enligt allemansrätten har man rätt att vistas och bada med hund överallt där det inte är uttryckligen förbjudet. Även om det inte finns någon förbudsskylt uppsatt bör hundägare tänka på att välja att låta hunden bada i utkanten av badplatsen eller välja en mer enslig strand. Viktigt att tänka på är också att koppeltvång råder mellan 1 mars och 20 augusti.

 • På kommunens offentliga badplatser råder hundförbud (Seläter, Capri, Hålkedalen)

I vår kommun finns flera platser där man kan ta med sin hund, förutom insjöar som Färingesjön så erbjuder exempelvis våra kustnära naturreservat havsbad från strand och klippor.  Utöver nämnda rekommendationer finns många andra ställen, ladda ner vår kommunkarta och hitta en egen vik eller udde där du kan bada din hund ostört.

Tänk på följande om det inte finns förbudsskylt;

 • Viktigt att visa hänsyn, att inte låta hunden störa och att det finns personer som är hundrädda eller allergiska mot hundar. För allas trivsel rekommenderas att du håller din hund avsides, en bit bort, där många människor badar.
 • Håll alltid din hund kopplad på badplatser och i kommunens naturreservat gäller koppeltvång och hunden ska även vara kopplad i vattnet.
 • Glöm inte bort att man under tiden 1 mars till 20 augusti måste hålla sin hund under extra stor uppsikt ute i naturen för att förhindra att hundar stör eller jagar vilda djur under den tid på året när de får sina ungar.